Copy

Winter

Een wit dekentje. Ijspegels. Bevroren frambozen. En vogels die op en af vliegen naar de kardoenen en kaardenbollen. De zonnestralen die alles doen schitteren. En de stilte. Heerlijk. Koning Winter is in 't land. 
Planten kweken zat er vandaag niet in. De potgrond en de planten zijn bevroren, onze vingers straks ook.
Daarom even voor de kachel met een dampende pot pompoensoep. Om jullie een nieuwsbrief te schrijven. Bij deze.
We wensen jullie een deugddoende wintertijd!

Webshop
 Omdat de winter een ideaal moment is om bomen en bessen te planten, is onze online plantenwinkel nog steeds open.
Je kan plantgoed bestellen via: www.deverwildering.be/plantgoed en afhalen wanneer het jou past.

 
Fruitbomen

Jonge bomen van onze boomkweker Wout te koop! Knapperige appels, zoete nashi’s, bijzondere vruchtmeidoorns, dikke mispels met of zonder pitten, appelvormige kweeperen, gele kersen, pruimen met leuke namen, grote zoete lijsterbessen, stoofperen. Je vindt ze allemaal op onze webshop. Bomen van 1 of 2 jaar oud, in 3l potten. Limited edition!

Kadobonnen

Om onder de kerstboom te leggen of tussen de nieuwjaarswafels. Een warm, lokaal, ecologisch en leuk kado, als je 't ons vraagt.
In te ruilen voor plantgoed, kruidenproducten of workshops.
Stuur ons een mailtje en we leggen de bon voor je klaar.

Knollen

Van zonnewortels beschikbaar. De zusjes van aardpeer. Maar veel leuker om te verwerken dankzij de gladde knollen! Koken in de pel, na 10 à 15 min barst de schil en komen ze bovendrijven. De pel kun je er zo afhalen. Puur eten of nog eens stoven in olijfolie met zout en salie. Smaakt heerlijk naar winterkost en nootjes. Zonnewortels bloeien mooi met vele zonnebloem-hoofdjes. Van zodra de plant is afgestorven, kun je oogsten (november tot maart). Oogst enkel wat je nodig hebt, want de knollen bewaren beter onder de grond.

Siroop van kweeappels en huacatay

Huacatay (Tagetes minuta of Peruviaanse zwarte munt) smaakt naar ananas, vanille, citrus en munt.
Japanse kwee (Chaenomeles japonica) is onze lokale citroenvervanger.
Geoogst en gebotteld op De Verwildering. Leng deze siroop aan met ijskoud bruiswater voor een zuiderse limonade of bijzonder aperitiefje! Verkrijgbaar via de webshop.

Ondertussen op De Verwildering

Jan en Michiel bouwden in de serre een rocketstove met watervat erop. Dat warme water wordt dan door buisjes op een kweektafel gestuurd zodat jonge planten niet bevriezen. Dat moet de verwarmingskabel op elektriciteit vervangen. De eerste experimenten zijn al veelbelovend. We houden jullie op de hoogte!

Anaïs' mierikswortelmosterd

Herinner je onze stagiaire Anaïs nog? Met haar prachtige boeketten op moederdag, de bloemen die ze oogstte voor Pizza & Friends, haar enthousiasme... Wel, intussen startte ze haar eigen bloemenpluktuin in Astene. Ze is te volgen via Bloemwij.
Proficiat, Anaïs! We wensen je veel leute!
Deze heerlijke mosterd maakte ze met de mierikswortels van De Verwildering: Meng 25g geel mosterdzaad met 100ml appelazijn en 1tl gemperpoeder. Laat de mosterdzaadjes een nacht weken zodat ze zachter worden. Voeg vervolgens 100g geraspte mierikswortel, 2el honing, 1tl zout en 1tl peper toe en maal alles fijn in een blender. De ongeopende pot is een paar maanden houdbaar. Eenmaal open, koel bewaren. 
Een recept om je warm te houden én je immuniteit te boosten!

Facebook
Website
Instagram
Copyright © 2022 De Verwildering, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp