Copy

Kunnen jullie de herfst ook al proeven?

De rijpe rozenbottels, de vallende herfstappeltjes, de krokante hazelnoten. En dan die mistige ochtenden, de spinnenwebben tussen de frambozen, de zonnebloemen die hun hoofd laten hangen. Of buigen ze zich voor de vogels die zich zo verstoppen om de zaden er te kunnen uitpikken? De herfst begon vroeg dit jaar. Zo vroeg dat het even spannend was. Dankbaar om de regen die nu naar beneden plenst. We hebben weer nét op tijd geluk. 

Webshop
September is een prachtige maand om je tuin te verzorgen en vaste planten in de grond te stoppen. 
Daarom is onze online plantenwinkel terug open!
Je kan plantgoed bestellen via: www.deverwildering.be/plantgoed en afhalen wanneer het jou past.
Dat kan elke dag (behalve op zondag), ook 's avonds.
Opgelet: de plantenkwekerij gaat pas terug open op zaterdag in de lente.

 
Olifantenknoflook

Vanaf nu kun je ook bollen of tenen bestellen via de webshop.
Deze plant je (wanneer je gewone knoflook zou planten) in oktober. Stop de tenen zo'n 10 cm diep in de grond en verwen ze met een dikke compostlaag. 
De bladeren kun je verwerken in stoofpotjes.
Later komt er een lange bloemstengel tevoorschijn. Die kun je eten als een knoflookasperge voordat de bloem open gaat. 
Een delicatesse. Dat vonden ook de koks van Cruydt, Bruun en Pakhuis die heel wat van onze lookasperges verwerkten.

Bomen & bessenstruiken

Dit najaar organiseren we geen groepsaankoop van bomen en bessenstruiken. Al vonden we het heerlijk om jullie op die koude decemberdag massaal met botten en mutsen en bomen in de weer te zien. Helaas is het voor ons een grote administratieve klus om dit alles geregeld te krijgen. En we kweken liever planten dan op de computer te tokkelen.
Maar geen nood! Er zijn nu reeds heel wat bessenstruiken te verkrijgen in onze webshop (en er komen er nog bij). En binnenkort zijn er ook jonge boompjes in pot beschikbaar. 

Workshop: zaterdag 1 oktober

Biodiversiteit op je bord. Hoe begin je daar aan? Julie vertelt je er graag meer over. Rosemarie van Born to be Microbial legt je piekfijn uit waarom het zo belangrijk is voor je darmen.
Daarom wordt deze workshop gecombineerd met 2 webinars. Schrijf je dus als de bliksem in via Rosemarie: www.borntobemicrobial.be
En check ook eens de andere webinars rond Gezonde Darmen, Voeding & Geboorte. Bovendien: voor elke workshop-inschrijving in september stort Rosemarie 10€ door naar www.postpartum.be! Postpartum wil zorg en ondersteuning van moeders neerzetten. De growfunding loopt nog tot eind deze maand. 

We hadden jullie wel meer workshops beloofd, maar het lukt ons (nog) niet om deze in te plannen. De plantenkwekerij vraagt meer aandacht dan verwacht en ook de verdere bouw van ons huisje staat dit najaar op de planning. Van zodra er meer ruimte is, geven we een luide gil!

Rechtzetting

Voor al wie dacht Groot Kaasjeskruid (Malva sylvestris) gekocht te hebben, onze excuses, het bleek muskuskaasjeskruid (Malva moschata) te zijn. De zaadleverancier is reeds op de hoogte. En we hebben alvast zelf zaad geoogst zodat we straks echt Groot kaasjeskruid kunnen aanbieden. 
Had je een misser? Dan krijg je een plantje tegoed!
Beiden zijn trouwens eetbaar. Jonge bladeren zijn rauw lekker als blaadjes sla, en gekookt in bv. soep (ze dikken de soep in).
Bloemen rauw eetbaar of gedroogd in de kruidenthee. 
De plant bevat veel slijmstoffen die verzachtend werken op de slijmvliezen van de luchtwegen en het spijsverteringstelsel. In dat geval maak je een lauwe kruideninfusie van bloemen en/of blad (geen hete want dan gaan de slijmstoffen kapot). Ideaal voor kriebelhoestjes.

Kruidenzout

Wist je dat je bij tuincafé T Wegeltje in Vinderhoute heerlijke gebakken patatjes kunt eten? Overstrooid met kruiden van De Verwildering (en veel liefde natuurlijk). Wil je ook een pot kruidenzout? Deze is vanaf nu te bestellen via de webshop. 
Ann bakt ook heerlijke pannenkoeken (daar staat ze om bekend) en Alex zorgt ervoor dat het er zo fijn vertoeven is in de tuin.
Ga nog snel even langs voor de tuin in winterslaap gaat!

Facebook
Website
Instagram
Copyright © 2022 De Verwildering, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp