Copy

Vers nieuws

Een nieuwsbrief om goesting van te krijgen. In hazelnootpasta of zoete knapperige stekelbessen. Of in een wildplukbeleving met wild woman Angélique of workshop met darmflora-lover Rosemarie.
Meer nog, er staat zelfs een composttoilettendag op het programma. Zelf gebruiken we al meer dan 6 jaar een composttoilet en we zouden niet meer zonder kunnen. Gelukkig maar, want een spoeltoilet hebben we niet. Voel je het al kriebelen? Duik dan deze nieuwsbrief in. 

Webshop
Onze online plantenwinkel is aangevuld met heerlijk (biologisch!) plantgoed. Lekkere bessen, prachtige bloeiers,... Geef je struiken een voorsprong en plant ze nu aan. Dan kunnen ze alvast tegen een warm stootje in de zomer. Je kan bestellen via onze webshop en afhalen wanneer het jou past. De plantenkwekerij gaat terug open op zaterdag 25 maart. En dan elke zaterdag tot eind juni van 9u tot 17u. Om 10u geeft Michiel telkens een gratis rondleiding.
Choco met hazelnoten 

Geen idee hoe het er bij jullie aan toe gaat, maar hier vliegen de potten choco en notenpasta's er goed door. Je kan dus maar beter goed voorzien zijn. Het is namelijk heerlijk om je broodbelegjes te oogsten. Het goede nieuws is dat er opnieuw grootvruchtige hazelaars in blote wortel beschikbaar zijn!
Mooi, fors plantgoed van een dikke anderhalve meter hoog. Kies 2 verschillende rassen voor een betere bestuiving en dus meer hazelnoten.

Bessen in blote wortel

Ook van deze bessen is er tijdelijk plantgoed in blote wortel beschikbaar: aalbessen Red Poll, Rolan, Roodneus, Witte Hollander en Witte Parel; en van de kruisbessen hebben we de stekelloze Captivator en fermstekelige Invicta (maar met kanjers van gele bessen) in de aanbieding. Limited edition.
Bestel ze snel via onze webshop.

Kruideninfusies

De zonovergoten zomer bracht ons heel wat aromatische bladeren en bloemen. De herfst deed er nog wat heerlijke zaden en bottels bij.
Deze zitten nu in zakjes vol goeds. Van Ochtendgroet tot Goedenavond. Je vindt al onze kruideninfusies op de webshop.
De verpakking is volledig composteerbaar.

Flush Free: Bouw je composttoilet

Compost & toilet, een pracht van een combinatie! Met een composttoilet herwaardeer je je eigen afval tot compost, wat een uiterst waardevolle grondstof is. Bovendien bespaar je vele liters op je waterverbruik. Marc van Villa VanZelf biedt alle kennis en know-how om de switch te maken.
Datum: zaterdag 15 april 9u30-12u (infosessie) of tot 17u (bouwsessie)
Klik hier voor info en inschrijvingen.

Natuurpraatjes

Wat is natuur? Welke plant groeit waar en waarom? Hoe worden planten gecatalogiseerd? Actuele kwesties zoals invasieve planten, inheems versus uitheems en thema’s die voor jou interessant zijn komen aan bod. Of heb je je al eens afgevraagd hoe bomen groeien, of bomen kunnen praten, waarom bladeren groen zijn, en afvallen in de herfst? Natuurkenner Marc van Villa VanZelf neemt je mee op deze interactieve wandeling.
Datum: zaterdag 27 mei, 9u30-12u of 14u-16u30
Klik hier voor info en inschrijvingen.

Wildplukbeleving

Zo blij om ook Angélique van Wildpluk te verwelkomen! Ze leert je welke planten je in het voorjaar vindt, hoe je ze herkent en welke meerwaarde ze zijn in je leven.  De focus ligt op eetbaarheid, maar wordt spontaan aangevuld met herboristen fait divers en leuke anekdotes. Voor iedereen die wil geïnspireerd worden en nieuwsgierig is naar de kracht van wilde planten.
Data: woensdag 19 april of zaterdag 6 mei, 14u-17u
Klik hier voor info en inschrijvingen.

Biodiversiteit op je bord

Darmflora-experte Rosemarie en herboriste Julie nemen je mee in de wondere wereld van de darmbacteriën en de wilde planten.
Data: vrijdag 28 april of woensdag 17 mei, 9u tot 12u
Info en inschrijven via: Born to be Microbial

Gefermenteerde drankjes

Rosemarie (Born to be Microbial) en fermentista Eva (Eden Lab) trakteren je op een feestelijke workshop, met natuurlijke bubbels, wilde gisten en fermenten. Je gaat naar huis met je zelfgemaakte frisdrank en een heleboel inzichten over darmflora en gezonde voeding.
Data: woensdag 14 juni of vrijdag 16 juni 2023, 17u tot 20u
Info en inschrijven via: Born to be Microbial

Als marktkramer ben ik geboren

We nemen ons schoonste plantgoed graag mee naar deze marktjes: 
Montmarktje in Roborst: Paasmaandag 10 april, 10u-16u
Velt-markt Ledeberg: zaterdag 22 april
Eco-plantenmarkt Nazareth: zondag 7 mei, 10u-13u

Facebook
Website
Instagram
Copyright © 2023 De Verwildering, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp