Copy

Workshops najaar 2020

Op een mooie nazomerdag als deze, laten we graag nog eens van ons horen.
Het gaat goed op De Verwildering. De kleuren veranderen stilaan van groen naar geel en rood. De zonnebloemhoofdjes hangen vol vogeltjes en de rozenbottels worden geplukt voor lekkere kruideninfusies en flessen vol heerlijke bottelazijn. Er worden zaden geoogst voor volgend jaar en natuurlijk worden er ook heel wat verwerkt. Wat je kunt doen met de zaden van rucola en bladmosterd, lees je hieronder. Op dinsdagnamiddag komt een groep vrijwilligers ons versterken. En daar is het veld erg blij om. 
We krijgen ook weer goesting om rondleidingen en workshops te geven. Pik je er graag eentje mee? Schrijf je dan snel in. 

ZATERDAG 26 SEPTEMBER 2020 VAN 14:00 - 16:30 
ZONDAG 27 SEPTEMBER 2020 VAN 14:00 - 16:30

Workshop Natuurlijke EHBO

Welkom in de wereld van de geneeskrachtige kruiden! Wist je dat goudsbloemzalf helend is voor wonden? Duizendblad de redder bij neusbloedingen? En smalle weegbree insectenbeten verzacht? Tijdens deze workshop maak je een zalf voor wonden. Ondertussen genieten we van een wildekruidenthee, wat folklore en volksremedies. Plantengeheimen verzekerd.
Meer info zaterdag 26 september
Meer info zondag 27 september

Zondag 4 oktober 2020

Herfstwandeling van 't Hof naar De Verwildering - volzet

Evenementen van 't Hof in de Tuinen van Willem Burssens kun je volgen op: https://www.facebook.com/hofvinderhoute

ZATERDAG 10 OKTOBER 2020 VAN 14:00 - 16:30 
ZONDAG 11 OKTOBER 2020 VAN 14:00 - 16:30

Herfstworkshop

Een veld vol bessen, wortels, kleuren en verhalen. We maken een heerlijke wandeling op het veld en gaan op zoek naar wortels en bessen van lekkere planten. Van paardenbloemwortels tot rozenbottels en meidoornbessen. We brouwen een vuurazijn met mierikswortel om mee naar huis te nemen zodat je de winterse kwaaltjes met een glimlach kan trotseren. Als afsluiter toasten we met een hartverwarmend drankje op een mooie herfst!
Meer info zaterdag 10 oktober
Meer info zondag 11 oktober

 

Bomen en bessen op bestelling

En dan nog een leuk nieuwsje! Wie graag bomen en bessenstruiken aanplant komende winter, kan ze bij ons bestellen. Ons eigen plantgoed is nog groen achter de oren en niet klaar voor verkoop, dus de plantenkwekerij gaat pas volgende lente terug open. Maar omdat we graag véél bomen de wereld in sturen, lanceren we een groepsaankoop. Binnen een paar weken ontvang je onze bestellijst in de volgende nieuwsbrief.
De bomen en struiken halen we bij Kwekerij De Linde (Ieper), de Kruisbessen Proeftuin (Zomergem), De Woudezel (Woumen) en Sylva (Waarschoot). 

 

Recept

 

Mosterd

Ingrediënten:
-100 gram zaden
-120 ml appelazijn
-120 ml water (gekookt en afgekoeld)
-1 tl zout
-2 tl kurkuma
-2 el agavesiroop (of honing)
Recept:
Oogst en schoon de zaden van gele of bruine mosterd, mosterdblad, rucola… (of koop er bij je groentenboer).
Doe de zaadjes in een bokaal samen met de azijn en het water. Week de zaden een 2-tal dagen.
Doe alles in een blender samen met de kurkuma, het zout en de agavesiroop. Goed mixen tot je een gladde mosterd verkrijgt. Laat de mosterd enkele dagen rijpen voor gebruik. Dan wordt de scherpe smaak milder.
Bewaar de mosterd in een gesteriliseerde pot in de koelkast. Zo blijft die maandenlang lekker.

Facebook
Website
Instagram
Copyright © 2020 De Verwildering, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp