Copy

Plantenkwekerij is open! Boerenmarkt. Workshops.

De sleutelbloemen bloeien. De vogels fluiten. De kikkers plonzen in de vijver. Onze kip heeft broedallures. Het zonnetje liet zich van haar beste kant zien. De planten krijgen groeischeuten. En wij weten niet meer welke zaailingen eerst op te potten. Ja, ‘t is zeker. De lente is begonnen!

Plantenkwekerij
Het is zover. Onze planten staan te popelen om in jullie tuinen te worden aangeplant.
Welkom elke zaterdag van 9u tot 17u in april, mei en juni!
En voor wie wil, om 10u is er telkens een gratis rondleiding door Michiel.
Online plantenwinkel

Altijd open. Koop hier ons plantgoed online en haal je bestelling af op zaterdag. Of op een andere dag naar keuze. Ons aanbod groeit doorheen het seizoen.

Boerenmarkt Landegem

Leuk nieuws! Vanaf vrijdag staat De Verwildering op de wekelijkse vrijdagmarkt in Landegem. Van 15u tot 18u op het kerkplein.
Fijn dat we een plekje krijgen tussen de lokale boeren die daar hun (h)eerlijke hoeveproducten aan de man brengen!

Groene asperges

De biologische aspergeklauwen werden deze week gerooid. En arriveerden vandaag in de kwekerij! Je kan ze op zaterdagen kopen of bestellen via onze webwinkel. Zolang de voorraad strekt.

Workshop Darmflora & Biodiversiteit op je bord

Hoe ‘wilder’ de planten, hoe liever. Maar welke planten kun je eten en hoe maak je ze klaar?
Volg eerst de webinar over Darmflora & Voeding door Rosemarie (op een dag naar keuze) en laat je daarna inspireren door Julie op De Verwildering op donderdag 21 april van 9u tot 12u. Schrijf je hier in voor de webinar + workshop.

Plantendag Velt Gent

Op zaterdag 23 april van 11u tot 15u vind je ons op de jaarlijkse plantendag van Velt!
Samen met Diëgo van de Keere en Kruiden Wouter vullen we De Broederij in Ledeberg met leuk plantgoed. Ook de favoriete pepers, tomaten en pootaardappelen van Velt zijn beschikbaar. Meer info hier.
Geen nood: De Verwildering blijft die dag ook open!

Workshop Plantenkennis

"Wanneer is een steel een blad? Waarom is een tomatenplant niet houtig? Heeft een lijsterbes blaadjes of deelblaadjes? Wat is het verschil tussen glansmispel, wolmispel, dwergmispel en gewone mispel? Wanneer is een plant woekerend en wanneer invasief? Op deze en vele andere vragen biedt plantenspecialist Marc van VillaVanzelf je een antwoord. 
Woensdag 4 mei 9u30-12u of 14u-16u30
Inschrijven: julie@wildvankruiden.be
Prijs: 25€. Meer info hier.

Brandnetelseizoen. Daar hoort een taart bij. 

Voor een hartige brandneteltaart: 
200g verse brandneteltoppen, 4 eieren, 200g gesmolten kokosolie (of boter), 300g volkoren speltbloem (of andere bloem) en 1 tl bakpoeder, grote snuf zout en peper, geutje chili-olie, 100g geraspte kaas (of feta), 2 handjesvol zonnebloempitten. 
Was de netels en laat ze even uitlekken in een vergiet. Meng de eieren en de kokosolie in een kom. Voeg de bloem en het bakpoeder erbij, peper en zout, chili-olie en de geraspte kaas. Snijd of hak de netels grof (met een broodmes op plank) en doe ze bij het deeg. Zet even de staafmixer in het deeg. Voeg de pitten toe. Bak ca. 45 min op 180°C. Smakelijk!

Facebook
Website
Instagram
Copyright © 2022 De Verwildering, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp