Copy

IJsheiligen, moederdag, theeceremonie.

Hartverwarmend. Zo voelt het. Wanneer we jullie terugzien in de kwekerij. Die leuke babbels over planten, ontplofte tuinen, kruiden, over slakken en woelratten. We hebben jullie gemist. En we hopen dat jullie nog meer binnenwaaien. Intussen groeien de planten als kolen en doen we ons best om de plantenwinkel steeds verder uit te breiden.

Plantenkwekerij
Altijd welkom voor een wandeling op ons veld. Tot eind juni zijn we elke zaterdag van 9u tot 17u open en kun je het veld vrij bezoeken. 
Telkens om 10u is er een rondleiding door Michiel.
Zet je moeder in de bloemetjes

Voor alle moeders. Voor moeders die het graag willen zijn. Voor de moeders die er niet meer zijn. Voor moeders die het niet willen of niet kunnen zijn. 
Wij hebben leuke geschenkjes klaarstaan deze zaterdag in de kwekerij. Vrolijk plantgoed, geurende zepen, lekkere kruideninfusies, mooie verwenpakketjes.

Webshop

Geraak je op zaterdag niet in onze kwekerij, dan kun je altijd plantgoed bestellen hier
Afhalen kan elke dag. Betalen kan ter plaatse cash of (sinds dit jaar!) ook met de betaalkaart.

IJsheiligen

Niet dat we zo heilig zijn, maar Ijsheiligen (15 mei) is toch een bijzondere dag. Dan zetten we met plezier al onze tomaatjes, paprika's en pepers, (olijf)komkommers, pompoenen, courgettes, yacon, oca ... buiten. Volgende zaterdag barst het hier dus los van al dat lekkers.

Premiere Food Forest

Zijn voedselbossen hét medicijn voor mens en planeet? Dat onderzochten landschapsarchitect Louis De Jaeger en de bekroonde Nederlandse filmmaker Daan Jongbloed. Het resultaat kan je op zaterdag 14 mei bekijken in de serre van Dwarsligger vzw te Melle. Wij genoten alvast van de avant-première en hopen dat deze prachtige voedselbos documentaire jullie ook kan inspireren. Meer info hier.

Velt opentuindagen

Zet alvast zaterdag 4 en zondag 5 juni in je agenda, want dan zijn we het hele weekend open tijdens de Velt opentuindagen. Met een kwekerij vol plantgoed, rondleidingen, een concertje aan de vijver op zaterdag om 11u. Dat belooft gezellig te worden!

Theeceremonie

Nog een héél bijzonder nieuwsje! Niemand minder dan theemeester Ann Vansteenkiste komt ons trakteren op enkele theeceremonies! Een Chinese theeceremonie is meer dan theedrinken. Alles gebeurt in een kleine theepot van klei. Kom genieten van de smaak, geur en vooral de eenvoud en de rust. Woensdag 8 juni 10u-12u of 14u-16u of 17u-19u.
Meer info en prijs. Inschrijven via julie@wildvankruiden.be

Workshop

Blij om Rosemarie opnieuw te mogen ontvangen! Samen met Eva geeft ze een workshop gefermenteerde drankjes op De Verwildering. 
Laat je onderdompelen in de wereld van de darmflora en maak je eigen (ginger) bugs op woe 15 juni van 17u tot 20u.
Voor meer info en inschrijvingen.

In de kijker

Achira, Indisch bloemriet, Canna edulis, Incapijlwortel
Mooie namen voor een mooie plant. De bladeren die gelijken op die van bananen kun je gebruiken als een (composteerbaar) bord of schotel, of je stoomt er groenten in (geeft een citrussmaak af). De knollen worden gegeten zoals aardappelen, maar zijn wat vezelig. Taartjes maken van de knollen zou smakelijker zijn. En ook als kamerplant doet hij het goed. Subtropische plant, uitplanten na Ijsheiligen.

Facebook
Website
Instagram
Copyright © 2022 De Verwildering, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp