Copy
       

We streven ernaar om u regelmatig van actuele informatie te voorzien over alles wat met fietsen in Fryslân te maken heeft. Hebt u zelf ook informatie of een artikel, wat u wel zou willen plaatsen, schroom niet om het naar ons te mailen: fryslan@fietsersbond.nl. Onderaan kunt u ook nog de actuele fietskalender aanklikken, voor fietsevenementen in de regio voor de komende maand.

Veel leesplezier!

De redactie

Onderwerpen:
 De Tike krijgt toch een tunnel onder de As
 Ik ben een beller
 Noord Friese winkeltjesfietsroute
 Reinde docht it hast net
 Reinpakken
 Fietsparkeerzones en -reparatie bij de NHL
 Gratis autoparkeren leidt niet tot meer klanten of omzet


(bron: LC) Er komt toch een tunnel onder de Centrale As voor het fietsverkeer tussen De Tike en Nijega. De fietsbrug die er eerst gepland stond, wordt te duur. De provincie heeft dit nieuws onlangs aan de beide dorpsbelangen meegedeeld. Die zagen altijd al liever een tunnel verrijzen in het verlengde van de Master Iniawei, maar dit bleek in eerste instantie te duur. ,,Nu is het verhaal weer omgedraaid en is de brug te duur’’, aldus wethouder Ron van der Leck van Smallingerland.

Voor een fietsverbinding tussen de dorpen is 1,2 miljoen euro beschikbaar. Omdat de ruimte aan de westkant van de Centrale As beperkt is, zou een fietsbrug een draai
Meer lezen »
http://media1.rosebikes.de/product/370/5/8/589110_3.jpg
Fietsbel voor balhoofdbuis
Opzij, slak! Aan de kant! Uitkijken, maak plaats! Pas op! Wie kent het niet: Oerkreten van wielrenners die laten weten dat ze willen passeren. Fietsers voelen zich zo gauw van de sokken gereden en het gedrag van wielrenners wordt op hun beurt bestempeld als asociaal. De nieuwe campagne van de NTFU – échte wielrenners laten van zich horen - wordt té letterlijk genomen.

Door Chasse Patate 

Het wederzijds gedogen is er al lang niet meer. Schreeuwende wielrenners zijn ergernis nr. 1 op de Nederlandse fietspaden en dat moet toch anders kunnen.
Meer lezen »
Op zaterdag 31 oktober zijn de winkels en ateliers van de Noord-Friese Winkeltjesroute open van 10.00 u tot 17.00 u. De start van de route is deze maand bij Atelier Kleine-Lijn aan de Stationsweg 29 te Blije.  Atelier Kleine-Lijn is de enige ambachtelijke katoendrukkerij die Friesland rijk is. Atelier Kleine-Lijn maakt vanaf het begin deel uit van de Noord-Friese Winkeltjesroute. De Noord-Friese Winkeltjesroute staat garant voor 35 kilometer aan winkelplezier op het platteland, goed te doen op de fiets.
Meer lezen »
Overzicht van het aantal dagen dat het regent. In tige nijsgjirrich oersicht fan de webside hetregentbijnanooit. Al 7 jier lang hâldt immen yn de buert fan Nijmegen dizze webside bij as wen-wurkfyter bringt hij yn byld hoe faak it droech is en dat it minder as 8% fan de fytsritten reint. Dit is it oersicht fan septimber 2014 -septimer 2015. Opfallend dat de minste moannen desimber en july binne. (bron: blog: datfynik van Aant Hofstra. "Ik mei oeral wat fan fine. Wat in hearlik gefoel is dat.")


 CBS statistieken over fietsenMei ferbazing seach ik koartlyn in nijsgjirrige statistyk.
fan it CBS,
it Centraal Bureau voor de Statistiek.
sij hawwe op in rychje setten hoefolle kilometers Nederlanners fytse,
doe't se dat hiene,
hawwe se it ek noch foar alle provinsjes apart berekkene.

Hoe't se soks berekkenje, is mij net dúdlik.
Der binne net folle minsken dy't it sa goed bijhâlde as mij,
Meer lezen »
Mohammed (links) en Radjesh
(bron: LC) Het bestuur van de NHL was de fietsen op het schoolplein zat. De rijwielen worden sinds dit schooljaar verwijderd en in de fietsenstalling gezet. De ondergrondse parkeerplaats van de Hogeschool is in de zomervakantie verbouwd. Er is een kleine werkplaats gebouwd waar fietsen gerepareerd worden en er zijn een aantal structurele zaken wat parkeren betreft veranderd.

Speciale zones voor verschillende fietsen
Zo zijn er zijn speciale zones in het leven geroepen. De blauwe zone is bestemd voor fietsen met een rek voorop, de groene is bedoeld voor elektrische fietsen, er is nog een geel gebied voor leenfietsen van de docenten en de witte zone is er voor
Meer lezen »
Afschaffen van betaald parkeren werkt niet, c.q. het leidt niet tot meer klanten en omzet voor de winkeliers. Er is genoeg (wetenschappelijk) bewijs dat gratis parkeren en de hoogte van het parkeertarief geen invloed hebben op het aantal klanten en/of op de omzet van winkels. Als je perse iets gratis wilt geven, geef mensen dan een gratis kopje koffie of iets dergelijks, aldus Giuliano Mingardo van de Erasmus Universiteit Rotterdam.
Meer lezen »

Fietskalender komende maand
 
Oudere berichten:
Brede banden rollen beter dan dunne
Louw Bijma uit Hijum fietst van Coast to Coast
Fietsvrouwen Friesland in het nieuw
Pontjesroute 8 van Grou onderdeel Duurzaamheidsbeurs Grou
Fiets ondergeschoven kindje in Heerenveen
Lauwersland Fietsvierdaagse verloot Ebike
Rijdt de Speed Pedelec echt zo hard? Meet mee!
Proef mei feiliger bermstrepen foar fytspaden
Op Skimerwei worden fietsers gescheiden van landbouwverkeer
Faillisement Burggraaf leidt tot kortere fietsroute langs het spoor

Friese Fietsrouteplanner     
Ons adres is:
Fietsersbond Fryslân
De Knobben 100
Drachten, Fryslân 9202 XJ
Netherlands

Add us to your address book