Copy

     


De Fietsersbond Fryslân komt op voor de belangen van de fiets(t)er in Fryslân. Met veel plezier sturen wij u onze nieuwsbrief. We streven ernaar om u regelmatig van actuele informatie te voorzien over alles wat met fietsen in Fryslân te maken heeft. Hebt u zelf ook informatie of een artikel, wat u wel zou willen plaatsen, schroom niet om het naar ons te mailen: fryslan@fietsersbond.nl. Onderaan kunt u ook nog de actuele fietskalender aanklikken, voor fietsevenementen in de regio voor de komende maand.

Veel leesplezier!

De redactie

Onderwerpen:
 10 mooiste Ebike vriendelijke fietsroutes in Fryslân
 Veel positieve reacties op de eerste Elfstedenfietsvierdaagse
 FietsPaden Putten Probleem
 Nuon geld inzetten voor fietsverkeersveiligheid
 Weststellingwerf kandidaat fietsgemeente


in FryslânSteeds meer mensen rijden met veel plezier op een elektrische fiets. Het voordeel is dat je er verder mee komt, moeiteloos tegenwind trotseert en fluitend een heuvel optrapt. De Fietsersbond vroeg Friese fietsers met een e-bike wat hun favoriete tochten waren.
  1. Vogelkijkroute
  2. Stoeparoute
  3. Venenroute
  4. Woudroute
  5. Picknickroute
  6. Brekkenroute
  7. Vissersroute
  8. Kameleonroute
  9. Kievietenroute
  10. Linderoute


Bijna alleen maar positieve reacties van de deelnemers aan de eerste elfstedenfietsvierdaagse. Deze is dit jaar georganiseerd door de Fietsersbond Fryslân i.s.m. Friesland Beweegt. Op donderdag 1 augustus zijn 116 deelnemers van start gegaan. Deze kwamen ook uit Belgie, Noorwegen en zelfs Israël. De jongste was 10 en de oudste 81. Alle deelnemers zijn zondag 4 augustus weer in Leeuwarden aangekomen. Met name de tweede dag met de temperatuur constant boven de 30 graden en de langste etappe van 75 km werd als pittig ervaren.
Meer lezen »

Wordt de fietser in Leeuwarden serieus genomen? Die vraag komt bij mij boven drijven wanneer ik samen met Kees Mourits van de Fietsersbond rondfiets door Camminghaburen. Als vrolijke onbezorgde fietser toeren we rond op zoek naar obstakels. De fietsersbond heeft zich zelf tot taak gesteld om voor heel Friesland alle obstakels op fietspaden in kaart te brengen. Met obstakels wordt hier bedoeld paaltjes midden op een voor fietsers bepaald pad. Ook worden hobbels en kuilen op fietsroutes als obstakels voor de fietser gezien.
Meer lezen »

VVN en de Fietsersbond hebben op donderdag 27 juni om 09.00 het plan “Fyts Feilich Foarùt”  gepresenteerd en aangeboden aan de gedeputeerde Sietske Poepjes en een vertegenwoordiging van de Statenleden. In het plan wordt een claim gelegd op 30 miljoen van de NUON gelden. Fietsersbond en VVN stellen voor om deze gelden te investeren in de teruglopende fietsverkeersveiligheid in Fryslân.

Het plan bevat een groot aantal concrete maatregelen die de verkeersveiligheid van fietsers ten goede komen. Hoofdlijnen zijn investeren in  aanleg en onderhoud van fietsinfrastructuur, fietsstimulering, verkeerseducatie en voorlichting.
Aanleiding voor dit plan is een uitgebreide inventarisatie van fietsknelpunten in de provincie door actieve vrijwilligers van de Fietsersbond.  Veel van de voorgestelde maatregelen leveren tevens een duurzame bijdrage aan de groei van de Friese economie.Weststellingwerf moet zich kandidaat stellen voor de titel ‘Fietsgemeente van het jaar 2015'.

GroenLinks opperde dat tijdens de algemene beschouwingen. Volgens de partij vormen de fietstoeristen een belangrijke bron van inkomsten.

De GroenLinksers zijn blij met het initiatief van de Fietsersbond om een route voor elektrische fietsen door de gemeente te maken met oplaadpunten. (bron: LC)


Fietskalender komende maand

Oudere berichten:
Wijken Sneek bang voor tweede Tinga tunnel
Tink om Fytsende Alderein
Upgrade Fietsendokter in Kollum
Rij2op5 van start met 33 Leeuwarder bedrijven
Gedrag jongeren t.o.v. fietsende ouderen centraal bij start vriendelijk verkeer 2013
Toertochtentijd
Vrienden op de Fiets in Fryslân
Fytspaad Rie-Berltsum komt er toch
Friesland fietsland trekt meer toeristen dan de watersport
11stedenfiets4daagse maakt doorstart

Friese Fietsrouteplanner    
Ons adres is:
Fietsersbond Fryslân
De Knobben 100
Drachten, Fryslân 9202 XJ
Netherlands

Add us to your address book