Copy

     


De Fietsersbond Fryslân komt op voor de belangen van de fiets(t)er in Fryslân. Met veel plezier sturen wij u onze nieuwsbrief. We streven ernaar om u regelmatig van actuele informatie te voorzien over alles wat met fietsen in Fryslân te maken heeft. Hebt u zelf ook informatie of een artikel, wat u wel zou willen plaatsen, schroom niet om het naar ons te mailen: fryslan@fietsersbond.nl. Onderaan kunt u ook nog de actuele fietskalender aanklikken, voor fietsevenementen in de regio voor de komende maand.

Veel leesplezier!

De redactie

Elfstedenroute testbaan electrische fietsen

Fietsroute door de Friese Wouden

Toch 3 fietstunnels Europaplein

Fietsroutenetwerk NoardWest-Fryslân vernieuwd

Fietser wil niet langs drukke autoweg

Haak om Leeuwarden leidt niet tot fietsbarrieres

Provinciale wegen te gevaarlijk voor fietsers


Initiatief Fries Bureau voor Toerisme 
LEEUWARDEN (NL) – De 254 km lange Elfstedenroute blijkt een ideale testbaan voor elektrische fietsen. Dat heeft het bureau voor toerisme van Fryslân, Friesland Holland, ontdekt. De eigen pechdienst moest dit jaar veel vaker in actie komen dan voorgaande jaren, vooral voor gebruikers van de steeds populairder wordende elektrische fiets.

De meest voorkomende pechgevallen waren het uitvallen van de trapondersteuning in regenbuien, onleesbare displays door condens, oplaadproblemen, defecte stekkers, geen verbinding tussen de afneembare display en de console en te zwakke accu’s, banden en spaken. Vaak was de uitval van de trapondersteuning ook een raadsel voor de merkdealer. Ook is het voorgekomen dat de speciale elektrofietsendrager van de auto bezweek onder het gewicht van de fietsen.
Meer lezen »

(uit de LC van 11-8-2012, tekst en foto's Wim Schrijver)

De ‘Streek- en smaakroute Friese Wouden' wordt op de bijbehorende kaart aan de man gebracht als ‘Verrassend anders'. Zulke slogans moeten natuurlijk ronken, maar wie zich laat verleiden en op een mooie dag de fiets pakt om Zuidoost-Friesland te verkennen, zal ontdekken dat er niks mis is met die kreet.
Meer lezen »

Het college van B&W in Leeuwarden stelt nu toch voor om niet 2 maar 3 fietstunnels aan te leggen bij de herinrichting van het Europaplein. De gemeente lijkt daarmee gehoor te geven aan de wens van de Fietsersbond Fryslân en de omliggende wijken cq. de Schrijversbuurt.


Een en ander heeft de gemeente gemeld via haar nieuwsbrief over de herinrichting Europaplein van juli 2012.


Veerpont op zonnepanelen bij SuwaldDe vernieuwing van het Fietsroutenetwerk Noardwest-Fryslân is bijna voltooid. Na bijna 10 jaar was het eerste systeem dat buiten België en het uiterste zuiden van Nederland geplaatst werd aan vernieuwing toe. Alle 70 informatiepanelen zijn vervangen. Bovendien zijn acht tracé’s toegevoegd of aangepast. De kwaliteit van het netwerk is hiermee voor de komende 10 jaar gewaarborgd en dit is van groot belang voor de regio en voor Fryslân als toeristische provincie.

Meer lezen »

Uitkomst ANWB-fietsbelevingsonderzoek Fryslân: toeristisch-recreatief fietsen in noordoost en zuidoost Fryslân wordt zeer gewaardeerd. Ook is in kaart gebracht om welke redenen fietsers ontevreden zijn over de fietsroute. Hier springen de trajecten met autoverkeer er duidelijk bovenuit.


Meer lezen »


Bij de aanleg van de Haak om Leeuwarden blijven alle kruisende fiets oversteekmogelijkheden bestaan en komen er zelfs bij. Dat is de conclusie in het stageverslag van Joep Moesson uitgevoerd in opdracht van de Fietsersbond. Hij deed onderzoek naar de barrière-werking bij opwaardering van N-wegen. 

N31 Haak om Leeuwarden

In de vergelijking kwam de Haak om Leeuwarden er beter uit dan de N61 Hoek – Schoondijke. Voor het volledige verslag zie Stageverslag Barriere werking opwaardering N-wegen


In de statencommissie van juni 2012 heeft de Fietsersbond ook namens VVN ingesproken op het agendapunt kadernotitie. De FB wil dat er voor het volgend jaar al budget beschikbaar komt voor de aanpak van gevaarlijke kruispunten met provinciale wegen. Het regionale weekblad Actief schreef hierover het volgende artikel:

Fietskalender komende maand

Oudere berichten:
Rij2op5 in Ljouwert
Fietsschool leidt tot betere resultaten praktisch verkeersexamen
Schildpadden en hazen op de Elfstedenroute
Olifantenpaden om over te steken op Hogeweg Drachten
Aanpak fietskruispunten met 80 km wegen bepleit
Fietsroutes langs Theetuinen: pareltjes onderweg
17 pontjes fietsroute
Start Rij2op5 in Leeuwarden
Inwoner Littenseradiel kiest vaak voor auto
Veilig door de buurt: kom in actie!

Friese Fietsrouteplanner 
Ons adres is:
Fietsersbond Fryslân
De Knobben 100
Drachten, Fryslân 9202 XJ
Netherlands

Add us to your address bookSent to webmaster@fietsclubstiens.nl — why did I get this?
unsubscribe from this list | update subscription preferences
Fietsersbond Fryslân · De Knobben 100 · Drachten, Fryslân 9202 XJ · Netherlands
Email Marketing Powered by Mailchimp