Copy
       

We streven ernaar om u regelmatig van actuele informatie te voorzien over alles wat met fietsen in Fryslân te maken heeft. Hebt u zelf ook informatie of een artikel, wat u wel zou willen plaatsen, schroom niet om het naar ons te mailen: fryslan@fietsersbond.nl. Onderaan kunt u ook nog de actuele fietskalender aanklikken, voor fietsevenementen in de regio voor de komende maand.

Veel leesplezier!

De redactie

Onderwerpen:
 Proef met hardfietsers op de rijbaan in Franekeradeel
 Fietssnelweg onderzoek in Smallingerland
 De familie fietsdagen van Jumbo en Campina
 Friese fietsvrouwen fietsen
 Waarom Doutzen Kroes zo mooi blijft
 Toch fietspad langs Skimerwei
 De Friesche Leeuw is op zoek naar jong wielertalent
 Spectaculaire groei Vrienden op de fiets locaties in Fryslân


De Fietsersbond afdeling Fryslân doet met de gemeente Franekeradeel vanaf woensdag 27 augustus een week lang een proef met een maximumsnelheid op het fietspad. Hardfietsers, meer dan 30 kilometer per uur, krijgen een week lang de mogelijkheid de rijbaan te gebruiken.  Dit heeft tot heel veel ook landelijke media-aandacht geleid.

Het praktijkonderzoek, dat op twee locaties binnen de gemeente Franekeradeel wordt gehouden, omvat een meting voor én tijdens de proef. Op woensdagmorgen 27 augustus onthulde de ambassadeur Veilig Fietsen van Fryslân, burgemeester Veenstra van Franekeradeel, het speciaal ontworpen verkeersbord als start van deze unieke proef op het fietspad Harlingerweg, in Franeker. 

Meer lezen »
Kopenhagena als voorbeeld

Op initiatief van de VVD fractie in Smallingerland is in maart 2014 een motie Onderzoek Fietssnelwegen door de Raad aangenomen. Het college van Smallingerland gaat nu voortvarend aan de slag gaat met dit onderzoek. Ondanks het feit dat de VVD niet meer in het college zit.

De gemeente Smallingerland stelt een onderzoek in naar de
haalbaarheid
Meer lezen »
 De overzichtskaart met alle routesZin om er met de (klein)kinderen op uit te gaan? Doe mee met de Familie Fietsdagen van Jumbo Supermarkten en Campina op 30 en 31 augustus. De routes zijn gemaakt door de vrijwilligers van de Fietsersbond Routeplanner!

Ook in Fryslân zijn er 9 routes uitgezet.


Maart 2015, zondag 10.00 uur. Een groep fietsvrouwen haalt herinneringen op van de eerste keer. Weet je nog Piet Paulusma voorspelde een herfstige dag met veel wind en regen en dat voor half augustus…
We startten droog, maar binnen 200 meter kregen we de eerste druppen…
Maar we hadden meer droog dan regen… (toch? Behalve die laatste 10 minuten naar huis)
Hoe hard het ging ‘ berg’ opwaarts bij de Waldwei…
Hoe Nienke toen nog achter de anderen schuilde, maar je had haar een maandje later moeten zien, niet te houden…
Meer lezen »
Doutzen Kroes uit Eastermar verloochent haar afkomst niet, wanneer naar haar schoonheid wordt gevraagd.

Hoe blijf je mooi?
‘Het is denk ik een mix van genen en de gezonde levensstijl die ik mijn hele leven heb gehad. Ik moest elke dag 25 kilometer naar school fietsen, er was niet eens een busverbinding en het regende ook altijd. Daarnaast schaatste en trainde ik heel veel. Nu doe ik heel veel ballet met Mary Helen Bowers van Ballet Beautiful. Ik ben dol op haar work-outs en ze heeft zelf ook net een baby gekregen dus ze weet hoe het is als je zwanger bent. Ik vind het nog steeds fijn om getrainde armen en benen te hebben, ook tijdens mijn zwangerschap.’ (bron: Elle magazine)

Het volledige artikel
Er komt definitief een fietspad langs de Skimerwei tussen Deinum en Leeuwarden. In 2015 is het klaar, zegt gedeputeerde Sietske Poepjes. Het fietspad wordt aangelegd als onderdeel van de gebiedsinrichting aan de westkant van Leeuwarden. Die is nodig in verband met de aanleg van de Haak om Leeuwarden. Binnen dat project is geld genoeg om het pad aan te leggen. Dorpsbelang Deinum is
er blij mee, zo zegt voorzitter Assuerus Jorna. Fietsers worden zo gescheiden van gemotoriseerd
verkeer. (bron: LC)

Eerder hebben inwoners van Deinum, Boksum, Ritsumasyl en Blessum actiegevoerd voor een fietspad naast de nieuwe ontsluitingsweg naar Leeuwarden.
Meer lezen »


In een jaar tijd zijn er bijna 35% meer vrienden op de fiets locaties bijgekomen in Fryslân. Bij vrienden op de fiets kunnen fietsers goedkoop logeren bij mensen thuis. Logies met ontbijt kost € 19,--, kinderen t/m 12 jaar betalen slechts € 9,50. Deze prijs geldt voor alle logeeradressen. Meer informatie is te vinden op de website vriendenopdefiets.nl.


Kaart van vrienden op de fiets locaties in Fryslân

Fietskalender komende maand
 
Oudere berichten:
11StedenFiets5daagse gaat van start
Toch fietstunnels op het Europaplein
Lobbyen voor een fietsveiliger Europaplein
Barrière voor fietsers dreigt in Hurdegaryp
Gemeenten nu echt aan de slag met de fietsverkeersveiligheid
Fietsvrouwen Fryslân van start
Plaats de Fietsersbond routeplanner op je eigen website
Fietstochten AgendaFriesland
Fietsenovernachten in Fryslân
Bonifatiusfietstocht langs vindplaatsen van barmhartigheid

Friese Fietsrouteplanner     
Ons adres is:
Fietsersbond Fryslân
De Knobben 100
Drachten, Fryslân 9202 XJ
Netherlands

Add us to your address book