Copy
       

We streven ernaar om u regelmatig van actuele informatie te voorzien over alles wat met fietsen in Fryslân te maken heeft. Hebt u zelf ook informatie of een artikel, wat u wel zou willen plaatsen, schroom niet om het naar ons te mailen: fryslan@fietsersbond.nl. Onderaan kunt u ook nog de actuele fietskalender aanklikken, voor fietsevenementen in de regio voor de komende maand.

Veel leesplezier!

De redactie

Onderwerpen:
 Burgerinitiatief voor fietspad Suwâld Leeuwarden
 Tunnel Hurdegaryp, veel geld weinig verkeersveiligheid
 Autoweg: "je bent geen dader en je maakt geen slachtoffers"
 Petitie: Geef fietspad terug aan fietsers
 Tip van Jonny: zo wordt je fiets niet gestolen
 Grote opkomst eerste E-bikedag Franekeradeel


(Foto: Klaas Rozema)
Fietsers en wandelaars ervaren de Symen Halbeswei en de Rustenburgergweg tussen Suwâld en Leeuwarden als gevaarlijk. Een fietspad ernaast of op z’n minst passeerstroken kan de veiligheid verbeteren.

“It dykje is smel en der wurdt hurd op riden troch it autoferkear. As twa auto’s of in auto en in trekker elkoar tsjin komme, moatte se beide mei te rjochter tsjillen troch de berm. Dat is dan ek wer gefaarlik foar fytsers en fuotgongers. En yn ‘e mist en as it tsjuster
Meer lezen »
De provincie heeft besloten om 15,5 miljoen te investeren in een fiets-en autotunnel onder het spoor in Hurdegaryp. Daar komt straks dagelijks alleen nog lokaal verkeer (geschat op 1000 fietsers en 3000 auto’s) doorheen. Dit onder het mom van spoorverkeersveiligheid. Prorail zelf echter vindt de traverse oplossing van 2,7 miljoen voldoende voor haar hoge verkeersveiligheidseisen.

Het verkeersveiligheidsprobleem op spoorwegovergangen is aanwezig, maar valt in risico weg tegen de verkeersonveiligheid op gelijkvloerse kruisingen met 50 en 80 km wegen. Jaarlijks zijn er landelijk gemiddeld 18
Meer lezen »
Vrijheid op de N31 bij Goutum?
De auto sterft uit, als statussymbool en als bezit. Kranten spraken half augustus zelfs van een bloedbad en schreven dat de autoverkoop in Nederland dit jaar lager uitkomt dan in 1969. Kun je dan zonder auto? Bevalt auto’s delen? Fietsen? Openbaar vervoer?
De LC onderzoekt de komende tijd hoe dat bevalt. Als eerste bij Fietsersbond lid Willem Bosma, al vanaf zijn geboorte autoloos.

Leven zonder auto’s is in een land met meer dan 7 miljoen van die voertuigen onmogelijk. Maar leven zonder een eigen auto blijft ook dan een weelde.
Meer lezen »
Een meerderheid in de Tweede Kamer dreigt de wens van de gemeente Amsterdam en de toestemming van de minister om snorscooters naar de rijbaan te laten gaan, tegen te houden. Of we moeten dit door het tekenen van de petitie: geef fietspad terug aan fietsers.(bron: Suksawat) In Leeuwarden worden jaarlijks veel fietsen gestolen.Iedereen komt een keer aan de beurt, maar na het lezen van dit bericht is je fiets een stuk veiliger.

Het zijn vooral junks die meester zijn in het stelen van fietsen. Je ziet ze overdag, in de avond en in de nacht in en rond de binnenstad hun gestolen waar voor een paar euro aan de man brengen.

Who is Jonny 
Maar gelukkig zijn er ook junks die afstand nemen van hun oude leven. Die nu door het leven
Meer lezen »
De eerste E-bikedag in Franekeradeel is 10 september druk bezocht. Burgemeester Fred Veenstra, ambassadeur Veilig Fietsen, gaf om 9.15 uur bij sporthal De Trije het startsein voor de E-bikedag in Franeker waar 36 70-plussers aan meededen.

Bij de eendaagse cursus leren senioren alle aspecten van de E-bike kennen. De gemeente Franekeradeel zegt het belangrijk te vinden dat senioren in de gemeente met plezier en veilig kunnen blijven fietsen. “Daarom houdt de gemeente samen met het Regionaal
Meer lezen »

Fietskalender komende maand
 
Oudere berichten:
Proef met hardfietsers op de rijbaan in Franekeradeel
Fietssnelweg onderzoek in Smallingerland
De familie fietsdagen van Jumbo en Campina
Friese fietsvrouwen fietsen
Waarom Doutzen Kroes zo mooi blijft
Toch fietspad langs Skimerwei
De Friesche Leeuw is op zoek naar jong wielertalent
Spectaculaire groei Vrienden op de fiets locaties in Fryslân
11StedenFiets5daagse gaat van start
Toch fietstunnels op het Europaplein

Friese Fietsrouteplanner     
Ons adres is:
Fietsersbond Fryslân
De Knobben 100
Drachten, Fryslân 9202 XJ
Netherlands

Add us to your address book