Copy
       

We streven ernaar om u regelmatig van actuele informatie te voorzien over alles wat met fietsen in Fryslân te maken heeft. Hebt u zelf ook informatie of een artikel, wat u wel zou willen plaatsen, schroom niet om het naar ons te mailen: fryslan@fietsersbond.nl. Onderaan kunt u ook nog de actuele fietskalender aanklikken, voor fietsevenementen in de regio voor de komende maand.

Veel leesplezier!

De redactie

Onderwerpen:
 Historische fietstocht op een Hoge Bi finisht in Leeuwarden
 Leeuwarden krijgt fietsstraten
 Onderzoek fietsveiligheid langs oostrand binnenstad Leeuwarden
 Ineens met de fiets naar schoolRotterdam-Utrecht-Amersfoort-Apeldoorn-Zwolle-Leeuwarden (2-5 juli 2015)
Op 21 november 1885 fietste een van de legendes van het Nederlandse wielrennen, Pim Kiderlen een tocht op zijn Hoge Bi van zijn geboorteplaats Rotterdam naar Leeuwarden. Hij deed dat in minder dan één dag en dat is zelfs vandaag de dag een enorme prestatie op een gewone fiets.
Een lid van de vereniging De Oude Fiets, Simon Groen, die ook in Rotterdam is geboren, wil deze rit na 130 jaar op zijn eigen Hoge Bi herhalen.

Aankomst in Leeuwarden
Op zondag 5 juli 2015 komt Simon Groen  rond 18.00 uur aan op het Hofplein in Leeuwarden . Er zullen o.a. van de vereniging De Oude Fiets zo’n 15 fietsers die hem op
Meer lezen »
Voorbeeld fietsstraat
De gemeenteraad heeft de notitie fietsnetwerk aangenomen. In deze notitie wordt de ambitie vastgelegd om 7 fietsstraten aan te leggen in Leeuwarden.

De gemeente Leeuwarden heeft de afgelopen jaren al enkele routes ingericht als fietsstraat. Een aantal routes in het hoofdfietsnetwerk zijn ook geschikt voor een dergelijke inrichting. Het gaat hierbij veelal om wegen die onderdeel uitmaken van het hoofdfietsnetwerk en waar fietsers op de
weg fietsen zonder echte fietsvoorzieningen. De volgende fietsstraten zijn inmiddels gerealiseerd of worden gerealiseerd:
Meer lezen »
(bron LC) CDA-wethouder Thea Koster begint versneld een onderzoek naar een betere fietsveiligheid langs de oostkant van de Leeuwarder binnenstad.  Pal/GroenLinks-raadslid Evert Stellingwerf diende hiertoe gisteren succesvol een motie in namens zijn eigen partij, de ChristenUnie, PvdA en Verenigd Links. Zij willen aandacht voor de omgeving van de Vlietsterbrug, de Oosterbrug en het Hoeksterend. Ook de hoge snelheid van het autoverkeer op de Oosterkade vraagt aandacht, vinden de partijen.
Meer lezen »
Jaarlijks is er een piekje in verkeersongevallen in september en oktober. Dat is te wijten aan brugklassers die voor het eerst naar de middelbare school gaan.

(bron LC)
Kees Mourits van de Fietsersbond, regio Friesland, noemt het ,,cold turkey”. Een derde van de basisschoolkinderen wordt met de auto naar school gebracht, terwijl dat op de middelbare school ineens niet meer gebeurt.

Afstand kan de reden niet zijn om kinderen met de auto naar school te brengen. Het Kennisplatform Verkeer en Vervoer berekende dat negen van de tien leerlingen op loopafstand van de basisschool wonen (1 kilometer) en bijna iedereen op fietsafstand (2 kilometer).
Meer lezen »

Fietskalender komende maand
 
Oudere berichten:
Doe mee aan de Fietsavond4daagse Leeuwarden
Ook in Sneek de Fietsavond4daagse georganiseerd
Fiets toch in college-akkoord Fryslân
Fryslân nu met Drenthe voor het eerst beste recreatieve fietsregio
Model Aanpak veilig fietsen Leeuwarden voorbeeld voor Fryslân
Ben je dit jaar van de fiets gevallen in Smallingerland?
Fietsnota Smallingerland een mooi begin, maar lat mag hoger
Park&Bike Locaties in Leeuwarden breiden uit
Nieuwe fietsbrug voor watersportdorp Kollum
Thuiszorg op E-bike naar klant

Friese Fietsrouteplanner     
Ons adres is:
Fietsersbond Fryslân
De Knobben 100
Drachten, Fryslân 9202 XJ
Netherlands

Add us to your address book