Copy
       

We streven ernaar om u regelmatig van actuele informatie te voorzien over alles wat met fietsen in Fryslân te maken heeft. Hebt u zelf ook informatie of een artikel, wat u wel zou willen plaatsen, schroom niet om het naar ons te mailen: fryslan@fietsersbond.nl. Onderaan kunt u ook nog de actuele fietskalender aanklikken, voor fietsevenementen in de regio voor de komende maand.

Veel leesplezier!

De redactie

Onderwerpen:
 App de fiets: doe mee aan het grootste fietsonderzoek ooit
 Elfstedentocht met handicap
 Pontjesroute Alde Feanen Grou onderdeel Duurzaamheidsbeurs Grou
 Fietsknelpunten oplossen en de Buorren in Berltsum verfraaien
 Onderzoek naar een vergevingsgezind fietspad in Sneek


14 september is het zover: de start van Nederlands grootste fietsonderzoek ooit, mede geïnitieerd door de Fietsersbond. Met zoveel mogelijk fietsers gaan we een week lang al onze fietsbewegingen in kaart brengen. Door App de Fiets-app te downloaden doe je automatisch mee aan de FietsTelweek. Je hoet verder niets aan of uit te zetten.

Meten. Weten. Verbeteren.
Meedoen aan het grootste fietsonderzoek ooit is zo makkelijk en leuk als fietsen zelf. Want we hebben een speciale onderzoeks app ontwikkeld. De app meet welke routes je fietst, hoe lang je erover doet en waar bijvoorbeeld de grote vertragingen zijn. Dat is belangrijk om te meten. Want hoe meer we straks weten, hoe beter we ons fietsnetwerk kunnen verbeteren.

Maak kans op 1 van de 20 fietsen!
Meer lezen »
 Onlangs werd er door mijn broer Bas gevraagd of ik interesse had in een rondje Friesland, om de elfstedentocht te fietsen. Dat leek mij wel een leuke uitdaging en ik antwoordde met “ja”. Wel mits het aantal kilometers per dag niet te gek zou zijn. Gezien mijn handicap is maximaal 40 km per dag voldoende. Ook moesten de overnachtingen goed geregeld zijn. Allemaal punten die hij zou oppakken en goed ging invullen om het uitstapje tot een succes te laten worden. We besloten uiteindelijk om op woensdag 1 juli te vertrekken.  Lees meer over het verloop van de tocht op het blog van reisgraag.

Op zaterdag 10 oktober a.s. vindt in het Aquaverium te Grou van 10 tot 17 uur de eerste beurs
‘Grou Koerst Duurzaam’ plaats.  Fietsersbond Leeuwarden zal aanwezig zijn met een stand, een fietsparcours en organiseert een pontjesfietsroute via o.a. de Alde Feanen. De afstand van 32 km is heel geschikt voor mensen op gewone fietsen of electrische fietsen met dikke banden. Rechtsboven het kaartje van de route. Speciaal voor deze dag kan er weer gebruik worden gemaakt van de pontjes.  De route loopt langs fietsknooppunten. De Deelnemers ontvangen een stuurlabel met een knooppuntenkaart.


Nadat vijf jaar geleden de riolering in de Buorren in Berltsum kwam, is deze straat ernstig verzakt. Dit veroorzaakt grote knelpunten voor fietsers en wandelaars. Door de verzakkingen is randvorming ontstaan waar fietsbanden tegenaan kunnen komen en valpartijen kunnen ontstaan. Ook zijn er hobbels en bobbels op trottoirs ontstaan, zodat veel oude bewoners naar de grond kijken om niet te vallen.


Integrale aanpak
Meer lezen »
De Fietsersbond ondersteunt de provincie Fryslân en de Rijksuniversiteit Groningen in haar onderzoek naar de inrichting van een vergevingsgezind fietspad. Liefst 60 vrijwilligers hebben zich aangemeld om een stukje te fietsen op het nieuwe fietspad tussen Sneek en Jutrijp op vrijdag 11, zaterdag 12 en / of zondag 13 september.

Wat is een vergevingsgezind fietspad?
Op een vergevingsgezind fietspad gebeuren minder enkelvoudige ongevallen en de ongevallen die toch nog optreden hebben een minder ernstige afloop.
Meer lezen »

Fietskalender komende maand
 
Oudere berichten:
Fietsen van kunst naar kunst
Ondernemers willen fietsers terug in winkelcentrum Joure
Er mag weer gefietst worden op de Gernierswei
Meld de watertappunten op het meldpunt
Fryslân in achterhoede fietsgebruik
Slechte fietsverlichting komt ook door slechte fietsenstallingen
Nieuwe knooppunten voor de Elfsteden Fietsvijfdaagse
Doorkomsttijden van de Kuif op de Velocipede in Fryslân
Historische fietstocht op een Hoge Bi finisht in Leeuwarden
Leeuwarden krijgt fietsstraten

Friese Fietsrouteplanner     
Ons adres is:
Fietsersbond Fryslân
De Knobben 100
Drachten, Fryslân 9202 XJ
Netherlands

Add us to your address book