Copy

     


De Fietsersbond Fryslân komt op voor de belangen van de fiets(t)er in Fryslân. Met veel plezier sturen wij u onze nieuwsbrief. We streven ernaar om u regelmatig van actuele informatie te voorzien over alles wat met fietsen in Fryslân te maken heeft. Hebt u zelf ook informatie of een artikel, wat u wel zou willen plaatsen, schroom niet om het naar ons te mailen: fryslan@fietsersbond.nl. Onderaan kunt u ook nog de actuele fietskalender aanklikken, voor fietsevenementen in de regio voor de komende maand.

Veel leesplezier!

De redactie

Onderwerpen:
 Wijken Sneek bang voor tweede Tinga tunnel
 Tink om Fytsende Alderein
 Upgrade Fietsendokter in Kollum
 Rij2op5 van start met 33 Leeuwarder bedrijven


De wijken Lemmerweg West en Tinga zijn bang voor een tweede Tinga tunnel, wanneer het plan Masterplan Waterstad wordt uitgevoerd bij de passage van de Lemmerweg. Paula van der Veer van het Wijkplatform Lemmerweg - West heeft hierover ingesproken in de raadscommissievergadering. Hierbij heeft zij alle raadsleden uitgenodigd om eens mee te fietsen door de volgens velen sociale en verkeersonveilige Tinga Tunnel. Naast de onveiligheid is de tunnel ook een belemmering geworden voor veel fietsers vanwege de omweg en het hoogteverschil.
Het fietspad langs de lemmerweg ligt gescheiden van de provinciale weg.
Aan een kant begint hij bij de rotonde waar het politieburo aan staat en loopt hij voor het Sociaal pension langs naar de Ovatonde, waar hij met een tunnel onder door duikt, om daar weer verder te gaan richting onze dorpen en de wijken Tinga en Duinterpen.
Meer lezen »


Wat fine âldere fytsers it meast ferfelend yn it ferkear? Dy fraach stiet sintraal yn in nije kampanje fan it Fytsersbûn: Vriendelijk Verkeer 2013. Studinten fan de Noardlike Hegeskoalle Ljouwert ha âldere fytsers frege fan hokker gedrach sy lêst hawwe yn it ferkear. Neffens it ûndersyk hawwe sy it measte lêst fan auto's, scooters, racefytsers en fytsende jongerein.
Meer lezen »


Hoe zorg je ervoor dat zoveel mogelijk fietsen gezond blijven rondrijden? Precies! Door de fietsen na te kijken. Upgraders van Piter Jelles !mpulse in Kollum vinden het fantastisch dat er in Nederland zoveel gefietst wordt. Helaas mankeert er wel eens iets aan een fiets. De Upgraders hebben daarom een speciaal fietsenspreekuur geopend. Tijdens dit spreekuur kijken zij, samen met de Fietsersbond uw fiets na. U krijgt naast uw gekeurde fiets ook een aardigheidje waarmee u ook fietsen aan de andere kant van de wereld gezond helpt te houden.

Op de fiets boodschappen doen of toch maar met de auto?
Upgraders, dit keer leerlingen uit de 2e klas van Piter Jelles Impulse in Kollum hebben daar een duidelijke mening over. ‘Iedereen weet eigenlijk wel dat fietsen beter voor het milieu is, maar niet iedereen staat erbij stil dat fietsen ook beter voor de mens zelf is!’ aldus Upgrader Sanne ‘Tenzij de fiets iets mankeert, want dan kun je niet meer veilig fietsen en kun je misschien een ongeluk krijgen.’ Helaas schort er vaak wel iets aan een fiets.
Meer lezen »


33 bedrijven in Leeuwarden doen dit seizoen mee aan de succesvolle fietscampagne Rij2op5.

Nieuwe bedrijven van het mkb doen ook mee

Na een heerlijk ontbijt in de kantine van gastlocatie Friesland Campina kregen de aanwezige bedrijven uitleg over de campagne Rij2op5. Fietsambassadeurs werden in het zonnetje gezet en kregen tips hoe ze hun autorijdende collega's kunnen motiveren om wat vaker de fiets naar het werk te pakken.

Rij2op5 award voor ING Leeuwarden
Gedeputeerde Sietske Poepjes vertelde de aanwezigen over fietsstimulering vanuit Werk Slim, Reis Slim | Leeuwarden Vrij-Baan, over de voordeelpas waarmee je o.a. korting krijgt op de aanschaf van een elektrische fiets of scooter en ze had de eer om de eerste Rij2op5 award uit te reiken aan John Adema van ING. Zij hebben maar liefst 150 collega's uit de auto, én op de fiets weten te krijgen. Een mooi resultaat!

Elektrische fiets in bruikleen
Na het binnenprogramma werden de elektrische fietsen uitgereikt aan de fietsambassadeurs van de bedrijven. Elk deelnemend bedrijf krijgt één of meerdere fietsen om te laten circuleren binnen het bedrijf. Zo kan elke werknemer ervaren hoe lekker het is om de, wellicht iets langere afstand naar het werk, toch te fietsen. (bron: Leeuwarden Vrijbaan.nl)Fietskalender komende maand

Oudere berichten:
Gedrag jongeren t.o.v. fietsende ouderen centraal bij start vriendelijk verkeer 2013
Toertochtentijd
Vrienden op de Fiets in Fryslân
Fytspaad Rie-Berltsum komt er toch
Friesland fietsland trekt meer toeristen dan de watersport
11stedenfiets4daagse maakt doorstart
In Ferwerderadiel wordt het minste gefietst
Nieuw betonnen fietspaden in Heerenveen
Ledverlichting in fietspad Harkema
Fietsen in Dongeradeel kan veiliger

Friese Fietsrouteplanner    
Ons adres is:
Fietsersbond Fryslân
De Knobben 100
Drachten, Fryslân 9202 XJ
Netherlands

Add us to your address book