Copy
Damn Food Waste groot succes

Damn Food Waste groot succes

Meer dan 6.000 mensen hebben op zaterdag 29 juni op het Museumplein in Amsterdam deelgenomen aan Damn Food Waste. Zij kregen een smakelijke lunch van voedsel dat anders zou zijn weggegooid. NCDO is mede-initiatiefnemer van deze actie.

Op dit moment lijdt één miljard mensen aan ondervoeding. Hoe gaan we de groeiende wereldbevolking met straks negen miljard mensen voeden? Wereldwijd gaat een derde van ons voedsel verloren en daarmee ook voedingsstoffen, water, energie en grond. NCDO wil het besef op gang brengen dat voedselverspilling onnodig is en grote gevolgen heeft voor onze wereld. Dat doen we met ons actieplatform FoodGuerrilla en door feitelijke informatie aan te bieden over voedselzekerheid en voedselverspilling. Met Damn Food Waste is dit goed gelukt. Dankzij  reportages in onder andere Hart van Nederland, het NOS Journaal en speciaal ingelaste afleveringen van Kassa Groen bereikten we een miljoenenpubliek. Daarnaast waren de actie en het onderwerp voedselverspilling duidelijk aanwezig in kranten, op de radio en in social media.

Meer over de activiteiten van NCDO rond voedselzekerheid vind je op onze website.
Businessplan Competitie

Summer school van start

Morgen, 12 juli, vindt de kick-off plaats van de summer school plaats, hét trainingstraject dat de ondernemer begeleidt om van hun wereldidee tot een concreet businessplan te komen. Je kunt je nog aanmelden voor losse modules!
Partnership Academie

Partnership Academie

Deze week is de Partnership Academie voor young professionals van start gegaan. Dit maakt deel uit van de Partnership Verkiezing 2013, maar ook zonder deelname aan deze verkiezing kun je de sessies volgen.
Wegwijzer Jongleren

Wegwijzer Jongleren

Wil jij met jongeren werken aan een betere wereld? Dan is de Wegwijzer Jongleren iets voor jou. Hierin lees je over trends onder jongeren die van invloed op jouw organisatie kunnen zijn. Met tools en voorbeelden die inspiratie bieden.
© 2013 NCDO, KvK-nummer: 41215665.