Copy
Bog på vej fra Lindhardt og Ringhof
Se denne mail i din browser
Nobelprisvinder aktuel på Louisiana Literature
Download forsiden her:

Fakta om bogen
:
Titel: De sidste vidner
Forfatter: Svetlana Aleksijevitj
Omfang: 368 sider
Pris: 299 kr.
Udkommer: 21. august 2017
Download forfatterfoto her:
Fotocredit: Margarita Kabakova

Svetlana Aleksijevitj deltager på Louisiana Literature 2017, som foregår fra 24.-27. august. Hun er født i Ukraine 1948. Hun er journalist og er en af de mest betydningsfulde forfattere i nyere russisk litteratur. Hun modtog Nobelprisen i litteratur 2015.
 
Svetlana Aleksijevitj

De sidste vidner

med dansk forord af Flemming Rose

Fyrre år efter Anden verdenskrig opsøgte Svetlana Aleksijevitj i 1985 kvinder og mænd, der var børn i Sovjetunionen under Anden verdenskrig. Hun bad dem tænke tilbage på den tid og fortælle om krigens gru og vanvid.

Bogen indeholder hundrede fortællinger om børn i krig, og deres vidnesbyrd og beretninger er dybt personlige historier. Svetlana Aleksijevitj siger selv: "Jeg bad dem om en eneste ting: at mindes deres barnlige ord. Deres barnlige følelser. At vende tilbage til den tid, hvor de stadig var engle. For jeg vidste: Dette kan ikke fortælles med andre ord."

"Aleksijevitj karakteriserer sig selv som ”et menneskeligt øre”. Hun er med egne ord på jagt efter ”det rystede menneske”, det menneske der bag hverdagens facade og banaliteter slås med sin egen og omgivelsernes historie," skriver Flemming Rose i sit forord til bogen og citerer hendes nobelforelæsning:

”Når jeg spadserer ned ad gaden og opfanger ord, sætninger og udbrud, tænker jeg altid: Hvor mange romaner forsvinder ikke uden at efterlade sig spor! Forsvinder ud i mørket. Vi har ikke været i stand til at indfange den menneskelige samtale i litteraturen. Vi sætter ikke pris på den. Vi er ikke overrasket eller begejstret over den. Men den fascinerer mig, og jeg er blevet fanget af den. Jeg elsker, hvordan mennesker taler. Jeg elsker den enkelte menneskestemme. Den er min største kærlighed og lidenskab.” 

Henvendelse om anmeldereksemplar til Søren Anker Madsen sam@lrforlag.dk, telefon 36 15 67 50
Find billeder på vores PRESSESITE!
Pressemateriale, forsidefotos og forfatterfotos på lindhardtogringhof.dk/presse
Bestilling af eksemplar med henblik på anmeldelse sendes til e-mail: presse@lindhardtogringhof.dk
Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
Hjemmeside
Vores adresse:
Lindhardt og Ringhof
Vognmagergade 11, 4. sal
København 1148
Denmark

Add us to your address book

Copyright © 2017 Lindhardt og Ringhof, All rights reserved.