Copy
Et julebrev fra Borealis – en festival for eksperimentell musikk, i Bergen.
View this email in your browser
Hei,

Julen er rett rundt hjørnet, og som en litt tidlig julegave annonserer vi enda et av våre fantastiske arrangement for Borealis 2017. Atter en gang har vi alliert oss med Utmark, Bergen Kunsthall sin konsertserie, for å kunne presentere en rå natt med musikk – kompromissløs, utfordrende og ekstremt dansbar. 

Som alltid forsøker vi å gi dere musikk som ikke passer inn i en spesiell kategori. Med 
Moor Mother + Abdu Ali + DJ Marfox har vi samlet tre mennesker som gjør sitt ytterste for å utfordre, og sprenge grensene innenfor deres sjanger. 

Les videre for å vite mer om denne kvelden, les en liten rapport fra vår tur til Slovakia i november, og ikke minst får du muligheten til å kjøpe festivalpass til en veldig billig penge. 

 
Vi ønsker dere en gledelig jul og et godt nyttår – vi gleder oss til å se dere alle i mars 2017!

Peter & Tine
Moor Mother + Abdu Ali + DJ Marfox
Sammen med Utmark presenterer Borealis enda en kveld med dyptloddende nye lyder. De to artistene fra USA – Moor Mother og Abdu Ali, tøyer begge definisjonen for hva rap er, og kanaliserer en ny afrofuturisme som skaper rå og upolerte plattformer for nye budskap –  og DJ Marfox bringer rytmene fra Lisboas angolesisk-portugisiske undergrunn til dansegulvet. 

Fra Philadelphia, USA, kommer den interdisiplinære artisten Camae Ayewa med sitt Moor Mother-prosjekt, som blander protester og tidsreiser i en virvelvind av ofte rasende eksperimentell støy og poesi. Abdu Ali har det ene beinet i klubbscenen i Baltimore, og det andre i eksperimentell rap, og vever sammen kraftfulle vers om homofobi og rasisme til en vill, ukategoriserbar liveframføring. Før kvelden tar slutt spiller DJ Marfox, plateselskapssjef for Lisboas anerkjente selskap Principé, som har vært ledende i å utgi kontemporær dansemusikk fra Portugals hovedstad, forsteder, kommunale boligområder og slum.
Hele programmet for festivalen slippes i januar. 
Grip sjansen nå til å skaffe deg et superbillig festivalpass (før vanlig pris i januar)!
EARLY BIRD FESTIVALPASS! 630,–!
Slovakiske eventyr
Vi hadde en fantastisk tur til NEXT Festival i Bratislava i november, for å følge utviklingen av våre to samarbeidsprosjekter som kommer til Borealis i mars. DRUMS (bildet) er et prosjekt med fire utrolige trommeslagere. Michaela Antalová, Chris Corsano, Anja Jacobsen og Øyvind Skarbø jobber alle på kanten av det som er mulig å få til med et trommesett. Under oppholdet deres i Slovakia utarbeidet de et komponert verk som virkelig fikk fram forskjellene dem i mellom, men på en komplementerende måte – og der spenningen til tider var til å ta og føle på.

Thor Magnusson videreutviklet sitt Fermata-prosjekt med nye utøvere. Blant annet stiftet  han bekjentskap med Sofia Jernberg og Michal Matejka, som også skal ta del i hans nye stykke, Fermata/Völuspá under Borealis 2017. Stykket innbefatter en mikrotonal surround sound-drone, kveding av norrøne sagaer og fri-improvisasjon! 

Begge disse prosjektene kommer til Borealis og Bergen i mars! 


This email was sent to <<* E-mail / E-post>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Borealis · Hordaland Kunstsenter · Klosteret 17 · Bergen, Hordaland 5005 · Norway