Copy
Borealis besøker Øystese! 
View this email in your browser


Borealis kommer til Kabuso 5. mars! 


Borealis - en festival for eksperimentell musikk, tar turen til Øystese for å ta over Kabuso med musikk, kunst og lyd. Lørdagen før festivalen inntar Bergen inviterer vi i samarbeid med Bergen Kunsthall, Lydgalleriet, Griegakademiet og Kabuso til eksklusive smaksprøver fra festivalprogrammet for eventyrlystne lyttere i Hardanger.
 
Alle er velkomne til å høre nykomponert musikk fremført av studenter fra Griegakademiet, til å fortape seg i en performance av den japanske lydkunstneren Rie Nakajima, se en eksperimentell film av den irske komponisten Jennifer Walshe, og til å lytte, spille plater og ta del i den britiske kunstneren Mat Jenners installasjon FOAM, som presenterer over 125 kunstverk på vinyl, som publikum får spille selv.
 
Uansett musikksmak, kom og opplev noe nytt og fyll denne lørdagen med spennende musikalske opplevelser. Borealis er åpen for alle; fra førstegangslytteren til den erfarne musikkviter, fra de aller minste til de eldste og klokeste. Borealis inviterer deg med på en reise gjennom nye musikalske verdener! 
 

PROGRAM FOR DAGEN
 
14:00-17:00
Mat Jenner FOAM (interaktiv installasjon)

14:00
Jennifer Walshe / An Gléacht (film)

14:30
Griegakademiet X Borealis (konsert)

15:00
Jennifer Walshe / An Gléacht (film)

15:30
Rie Nakajima (performance)

16:00
Griegakademiet X Borealis (konsert)

16:30
Jennifer Walshe / An Gléacht (film)
 
Hvis du vil ha mer informasjon, bilder eller vite mer om Kabuso, Borealis eller artistene ikke nøl med å ta kontakt med Irem Müftüoglu på irem@borealisfestival.no, 41 64 91 81 ELLER Synnøve Marie Vik, fagleg leiar for Kabuso på synnove@kabuso.no, 97 14 47 41.  

Hele programmet til Borealis finner dere på: 
www.borealisfestival.no

Informasjon om Kabuso finner dere på:
www.kabuso.no

 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
Website
Website
MER OM PROGRAMMET DENNE DAGEN
Mat Jenner, FOAM, 2013-ongoing Foto: Tom Carter og And:Or, London

Mat Jenner FOAM
 

Borealis og Bergen Kunsthall presenterer Mat Jenners første separatutstilling i Norge. Jenner arbeider med tegning, maleri, skulptur, collage og lyd. Han er opptatt av hva det vil si å være tilvirker og tilskuer i dag, og erfaringen av det han kaller "now-ness" – det øyeblikket hvor det å se og høre blir en hendelse i seg selv.
FOAM er en omvandrende og stadig voksende samling lydverk fra forskjellige kunstnere. Jenner startet prosjektet i 2013, og anser det som både arkiv, skulptur og performance, som fokuserer på det fysiske og det sosiale aspektet ved det å lytte, og den kunstneriske opplevelsen. FOAM inneholder over 125 verk, presentert som unike 12” LP-er, som besøkende inviteres til å spille i gallerirommet.
I samarbeid med Jenner, har det blitt  bestilt nye lydverk av Hordaland-kunstnerne Anne Lise Stenseth, Trond Lossius, Leander Djønne og Magnhild Øen Nordahl.
 
Utstillingen åpner 8.mars, 19:00 i Bergen Kunsthall. 
Rie Nakajima

Rie NakajimaDen japanske lydkunstneren Rie Nakajima bygger bevegelige økosystemer av lyd og objekter der mange ulike mekanismer overlapper og griper inn i hverandre. Små motorer følger sin egen mekaniske logikk, koreograferes eller påvirker hverandre uten kunsterens inngripen. Som tilhører kan man oppleve at Nakajimas objekter henvender seg både til hverandre og til publikum. For Kabuso skaper Nakajima en stedsspesifikk performance i gallerirommet, hvor hennes mekaniske objekter forholder seg til de arkitektoniske og romlige elementer i bygget. 
JLin Foto: Matthew Avignone

Griegakademiet X Borealis


Griegakademiet er en svært viktig del av Bergens musikalske infrastruktur. Hvert år jobber Borealis tett sammen med dem, både for å inspirere komponistene og utøverne som studerer der, og for å benytte seg av deres musikalske ekspertise og erfaring. Årets konsertprogram under Borealis blir fremført av studenter under ledelse av Ricardo Odriozola, og består blant annet av et større kammermusikkverk av Bergenskomponisten Ketil Hvoslef. Til Kabuso bringer vi Hvoslefs Kammerspill, for blåserkvintett, strykekvintett, piano og to perkusjonister.
 

Jennifer Walshe og Caoimhín Breathnach An Gléacht (2015, 30min)
 

Den irske outsider-kunstneren Caoimhín Breathnach (1934-2009) levde som eneboer i landsbyen Knockvicar i Irland hele sitt liv. Breathnachs kunstneriske praksis fokuserte på skjulte budskap fra det underbevisste, fanget på film og kassett, i kombinasjon med Oghams magiske skalaer, krystallografi, astronomi, folklore og naturfenomener og funnet lyd- og bildemateriale. Breathnach brukte de siste årene av sitt liv på å planlegge verket An Gléacht. Breathnachs grandniese, komponisten og artisten Jennifer Walshe, fikk i oppdrag å fullføre verket hans til Cork Film Festival i 2015. Filmen vises i ny versjon på Borealis – etter visningen på Kabuso.
 

 
Incorporate
Copyright © 2016 Borealis, All rights reserved.

Our mailing address is:
Borealis
HKS - Hordaland Kunstsenter
Klosteret 17
5005 Bergen
Norge
post@borealisfestival.no

unsubscribe from this list    update subscription preferences