Copy
Nyhetsbrev fra Borealis - en festival for eksperimentell musikk, i Bergen.
View this email in your browser
Hei,

Snøen har vært innom byen tidligere denne måneden, og pudret Bergens syv fjelltopper. Et sikkert tegn på at vinteren er i emning, og at programmet for Borealis 2017 snart annonseres. Men før den tid, og som en smakebit på det som kommer, er vi stolte over å kunne vise dere designet for Borealis 2017! Vår designer Thomas Bush har skrevet noen ord om bakgrunnen for designet lengre nede i nyhetsbrevet. Denne måneden annonserer vi også et stort samarbeidsprosjekt med NEXT festivalen i Slovakia. NEXT er den ledende festivalen for utforskende musikk i Slovakia, og vi reiser til Bratislava i slutten av november for å være med i utviklingen av tre prosjekter som vises under Borealis i mars. Slutten av november bringer også en ny Borealis Listening Club, der dere vil få en sniktitt på et av de store bestillingsverkene til Borealis 2017.

Vi sees, hold dere varme..
Peter & Tine
Nytt design

Vi er veldig begeistret for vårt nye design, som du kan se her i nyhetsbrevet, på våre nettsider, og snart på vegger og oppslagstavler over hele Bergen. Vi har hatt et tett samarbeid med vår designer Thomas Bush, og har bedt ham om å si et par ord om 2017-designet: “Identiteten jeg har laget for Borealis 2017 er inspirert av de mange arenaene, utøverne, bevegelsene og atmosfærene som utgjør Borealis. Og ikke minst sammenhengen mellom disse komponentene. Veien Borealis viser oss er kanskje ikke den raskeste eller letteste, men kanskje gir det oss muligheten til å gjøre nye og uventede oppdagelser. Designet utrykker dette gjennom det jeg vil beskrive som en harmonisk kakofoni av skrifttyper, farger og linjer.”
Radikálne melódie, živelné improvizácie
 
Radikale melodier, spontan improvisasjon - NEXT festivalen har alltid vært en spennende arena for den typen musikk Borealis hyller. Derfor er vi veldig glade for å være en del av Fresh Air-prosjektet, som inviterer inn norske og slovakiske publikummere og artister til forestillinger som blir framført på begge festivalene.
Drums er et bestillingsverk som utforsker begrensningene til et trommesett. Prosjektet fører sammen fire unike og svært ulike trommeslagere. Michaela Antalová fra Slovakia, Chris Corsano fra USA, Anja Jacobsen fra Danmark og Øyvind Skarbø fra Norge skal tilbringe en uke sammen i Slovakia i november. Der skal de utvikle bestillingverket, som fremføres på Borealis, lørdag 11. mars 2017.
Threnoscope  er et stedsspesifikt mikrotonalt droneinstrument, utviklet av komponist og live-programmerer Thor Magnusson. Instrumentet er basert på alternative idéer om ulike måter å stemme på, skalaer, spektral- og dronemusikk. Stykket Fermata framføres under festivalens åpningskveld, onsdag 8. mars 2017, og involverer norske og slovakiske improvisasjonsmusikere, samt den islandske forfatteren Bergsveinn Birgisson.
Den slovakiske lydsamleren og lydentusiasten Jonáš Gruska tar med seg sine oppfinnelser til Bergen for å lage en stedspesifikk installasjon og holde en workshop. Gruska har dykket dypt inn i det elektromagnetiske spektrum, og hans arbeid kjennetegnes av en følsomhet ovenfor lydene som eksisterer rundt oss, men som vi ikke hører.

Hør Jonáš snakke om feltopptak av frosker, elektromagnetiske tog og vibrerende skulpturer, på forrige Borealis Listening Club: 

https://vimeo.com/191889275
 
Early Bird Festivalpass! kr. 630!
Prosjektet 'Fresh Air: Current trends in music, cinema, theatre and media art' er et samarbeid mellom A4 og festivalen NEXT i Bratislava. Prosjektet er støttet av EØS-midler, og midler fra regjeringsbudsjettet til den slovakiske republikk.
 
Borealis Listening Club #8

Borealis Listening Club #8 er vår siste samling før jul med eventyrlysten lytting og popcorn! Vi viser Unreal Estate, en film fra 2015 av Lawrence Lek, med filmmusikk av Oliver Coates. Vi tilbyr en smakebit på noen av de spennende artistene som lager nye verk til festivalen i mars, og Listening Club-medlem Laurie Lax tar med seg et stykke basert på opptak fra Amazonasregnskogen, som hun gjennomførte med Mariele Neidecker. Hvis du har noen forslag til hva vi bør lytte til, er det bare å sende en e-post til post@borealisfestival.no. Baren er i drift, og igjen, ikke glem at det er popcorn!
 
Når: Tirsdag 29. november, 20:00
Hvor: Hordaland Kunstsenter, Klosteret 17, Bergen
Mer informasjon: https://www.facebook.com/groups/569850453162592/


This email was sent to <<* E-mail / E-post>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Borealis · Hordaland Kunstsenter · Klosteret 17 · Bergen, Hordaland 5005 · Norway