Copy
Borealis nyhetsbrev september 2016
View this email in your browser
Poekhali!Landmark takes off! - Foto av Magnus Haaland Sunde

Endelig er sommeren på hell, ihvertfall ifølge kalenderen, og Bergen våkner og brisker seg i høstsolen. Det er på dager og uker som dette, at det er så lett å skjønne hvorfor vi holder fast i denne byen. Kunsttriennalen Bergen Assembly har inntatt byen, bransjefestivalen VillVillVest har sett dagens lys med brak-suksess, byens konsertserier og gallerier er atter spekket med nye impulser og Borealis har startet sesongen med to fantastiske samarbeids-arrangementer, som peker frem mot #Borealis2017 og jakten på flere eventyrlystne lyttere.

Borealis Listening Club i Sentralbadet 

Sesongåpningen av Borealis Listening Club var en spesiell kveld i samarbeid med Bergen Assembly - og vi var tilbake i Sentralbadet! Det føles godt å være tilbake der vi åpnet Borealis 2015, og Bergen Assembly og kunstnerisk leder Tarek Atoui har tatt godt vare på det spesielle rommet og atter åpnet det op for Bergen. Dette er igjen en god pekepinn på hva dette huset kan bli for kulturbyen Bergen. Denne kvelden samlet vi interesserte lyttere til å møte og høre mer fra Deep Listening-legenden Pauline Oliveros og Ione fra Deep Listening Institute. Det var fasinerende å høre Pauline fortelle om viktigheten av å lytte i hverdagen, lytte til alt vi gjør og omgir oss med, og ikke minst høre fortellingene om innspillingen av det legendariske Deep Listening-albumet tilbake på 80-tallet. Bergen Assembly fortsetter med mange flotte arrangementer om musikk, lyd og lytting, så du anbefales å sjekke ut hva som skjer videre i Sentralbadet og på Partisan Café i den gamle brannstasjonen midt i byen.
 
Og snart er det igjen siste tirsdagen i måneden og Borealis Listening Club er tilbake tirsdag 27. oktober, kl. 20.00. Denne gangen er vi atter på plass i våre litt mer hjemmekoselige lokaler på Hordaland Kunstsenter, hvor vi samler alle interesserte lyttere til sammen å lytte til spennende musikk, spise popcorn og snakke om hva vi liker – og hva vi ikke liker. Det er gratis adgang, baren er åpen – og husk – det finnes ingen gale svar hos oss! Hvis du ønsker å foreslå noe for oss å lytte til sammen, så send oss ​​en melding på post@borealisfestival.no

Og du er vel påmeldt vår Facebook gruppe?

Oliver Coates på Poekhali! Landmark takes off! - Foto av Magnus Haaland Sunde

Det var herlig å kunne inviterer den britiske cellisten og komponisten Oliver Coates tilbake til Bergen som vårt bidrag for å markere sesongåpningen hos vår gode samarbeidspartner Landmark og deres endags-festival Poekhali! Landmark takes off! Oliver kom rett fra siste turnestopp med det nyeste prosjektet Upstepping, hvor han igjen skaper nye elektroniske verdener med sin cello, samt opptakk til det nyeste Radiohead albumet og samarbeid med komponisten og utøveren Micachu.

Olivers konsert i hovedrommet på Bergen Kunsthall var en intens og overveldende opplevelse, og vi er veldig stolte av å kunne å kunngjøre at Oliver Coates er tilbake i Bergen i mars med et nytt bestillingsverk for mange utøvere, elektronikk og video - følg med for mer info!!
 
Vi gleder oss til å slippe flere nyheter for hva som venter deg på #Borealis2017 – kanskje vi ses allerede neste tirsdag 27. september på 20:00Borealis Listening Club!
 
Glad lytting!
Peter & Tine

Copyright © Borealis, All rights reserved.

Our mailing address is:
Borealis
Hordaland Kunstsenteret
Klosteret 17,
5005 Bergen, Norway


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list