Copy
Programslipp fra Borealis – en festival for eksperimentell musikk i Bergen
View this email in your browser
Det gleder oss å kunne slippe hele programmet for Borealis 2017, og vi håper dere vil være med på fem dager i mars fylt med eksperimentell musikk som presser grensene for hvordan vi lytter. 
Hei!

I år presenterer Borealis
26 arrangement, på 15 ulike scener over hele byen, med over 50 artister. Festivalen vil være fylt med forskjellige stemmer, fra komponister som dekonstruerer rom og tid, til eksperimentelle rappere som tegner et bilde av en ny sosial virkelighet. Vi har arrangement for hele familien, musikk på kjøpesentre, livlige diskusjoner og til og med en ekskursjon til en tidligere tysk festning fra andre verdenskrig, der vi skal utforske vertikal lyd. 


Borealis er ikke en festival der du nødvendigvis kjenner til musikken på programmet, men et sted hvor du kan høre og oppleve noe nytt, og være en del av en gruppe eventyrlystne lyttere og kunstnere som feirer det eksperimentelle. Kunstnerisk, sosial og politisk navigasjon kan bli vanskelig i 2017. Vi trenger å finne ny inspirasjon og få stimulert fantasien vår for å finne nye veier som leder fremover. Borealis håper å kunne spille en liten rolle i dette, og gi oss alle muligheten til å se verden på nye måter.

Vi sees i mars!
Peter & Tine
KJØP FESTIVALPASS FOR BOREALIS 2017 NÅ!
SJEKK UT HELE PROGRAMMET HER!
Norske premierer
Festivalen åpner 8. mars nede ved Nykirkekaien i Bergen sentrum, og inntar de to kontrasterende byggene – Nykirken og Havforskningsinstituttets skur 17 – med store nye bestillingsverk fra de norske komponistene Øyvind Torvund, Jana Winderen og SPUNK. I løpet av festivalen vil det presenteres flere bestillingsverk av norske komponister og kunstnere: et omfattende stykke av LEMUR, en konsert i det offentlige rom av bergensbaserte komponister i Bergens Besyngelse, og en ekskursjon med Espen Sommer Eide og Signe Lidén
Internasjonalt og eksklusivt
Borealis jobber tett med flere internasjonale kunstnere og artister for å utvikle nye prosjekter. Dette er en viktig del av festivalens virke. Vi er derfor veldig spente på å presentere et splitter nytt verk fra cellist og komponist Oliver Coates i samarbeid med den visuelle kunstneren Lawrence Lek; et komponert stykke for fire internasjonalt anerkjente trommeslagere ved navn Chris Corsano, Øyvind Skarbø, Michaela Antalová og Anja Jacobsen; tre bestillingsverk for trekkspill fra Jennifer Walshe, Simon Steen-Andersen og Niels Rønsholdt; og et nytt stykke for ensemble av den sørkoreanske komponisten Okkyung Lee
Sterke stemmer
Eksperimentelle artister fra hele verden kommer med sine prosjekter til Borealis. Egypt, Slovakia, Sør-Korea, Tyrkia, Kina – listen er lang. Fra USA kommer politisk aktivisme fra Philadelphias Moor Mother, skeiv rap fra Baltimores Abdu Ali, og i samarbeid med Bergen Kunsthall stilles musikeren Matana Roberts sin kunst ut, for første gang i Europa. I vår samtaleserie tar vi opp idéer rundt akustisk økologi, eksperimentell musikk sin rolle i et samfunn i endring, og politisk aktivisme i afroamerikansk kunst og musikk. 
Fra skjerm til scene
I samarbeid med Bergen Nasjonale Opera og BIT20 Ensemble presenterer vi norgespremieren av Annelies Van Parys sin Private Viewen thrillerlignende, film noir-inspirert kammeropera som gir rollen som anskuer til publikum i en Hitchock-inspirert verden. Som del av en kveld viet eksperimentelt arbeid vises – i samarbeid med Landmark – Marianna Simnett sin nye film The Needle and the Larynx, som forteller historien om en liten jente som vil ha dypere stemme. 
Alle er velkommen
Det er viktig for Borealis med et publikum i alle aldre, og vi er glade for å gjenta konseptet Konsertsirkus! – en ettermiddag med spennende fremføringer, installasjoner og mat, presentert på en slik måte at hele familien kan nyte det sammen. Live-kodet surround sound, trommerslagere som forteller historier om verdensrommet, en ode til FM-radioen og en elektromagnetisk grotte, og Borealiskaféen er det årets Konsertsirkus! har å by på. 
Ulike rom
Borealis utfordrer stadig idéen om hva og hvor et konsertlokale er, og tar i den anledning publikum med på tur til Fjell festning på Sotra for å presentere et verk av Espen Sommer Eide og Signe Lidén i en gammel tysk militærforlegning, som utforsker lyd og vertikalitet. I hjerte av byen vil den slovakiske lydentusiasten Jonáš Gruska gjøre om tunnellen under Bergen busstasjon til et instrument, og Kammerkoret GNEIS tar over Bergen Storsenter og Bergen Offentlige Bibliotek. 
Øl, te og iskrem! 
Vi vil gjerne sørge for at smaksløkene er like tilfredstilt som ørene og har derfor slått oss sammen med lokale mat- og drikkeforhandlere for å forsikre oss om at ting smaker like godt som det låter. I år har vi fått til et samarbeid med det lokale bryggeriet Ekangersmuget som brygger Borealisøl for første gang. Iskremforhandleren Hallaisen lager ubeskrivelig deilig is med eksperimentelle smaker, og Tedragen – Bergens eksklusive importør av kinesisk te – kommer for å servere modnet Pu'er-te som matcher konsertene og samtalene. 
 


This email was sent to <<* E-mail / E-post>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Borealis – en festival for eksperimentell musikk · Strandgaten 207 · Bergen, 5004 · Norway