Copy
Nieuwsbrief Stichting Het Gespuis

19 oktober: discussieavond Groen Belastingstelsel

Als het om economie en duurzaamheid gaat is er geen ‘silver bullet’. Toch is er één maatregel die zowel de economie als het milieu direct een grote dienst zou bewijzen: het verlagen van de belasting op arbeid en het tegelijkertijd verhogen van de belasting op grondstoffen, grondgebruik en schadelijke emissies.

Prof.dr. Klaas van Egmond (Sociaal-Economische Raad, Sustainable Finance Lab) maakt u wegwijs in de noodzaak tot een duurzaam economisch systeem en geeft zijn visie op de vergroening van het belastingstelsel.

Met een voorwoord van Frans van der Steen (Platform DSE) en reacties van deskundigen uit de politiek, overheid en bedrijfsleven. Er is ruime tijd voor discussie met de zaal.

Lokatie: Instituto Cervantes, Domplein 3, Utrecht.
Tijd: 19.30 Inloop, 20:00 aanvang, uiterlijk 22:00 einde.
Kosten: € 7,50.

▶  Reserveer via www.degrotetransitie.nl

Videoverslag lancering De Grote Transitie (5 juni jl.)

Op Wereldmilieudag, 5 juni, lanceerden we De Grote Transitie samen met Jan Terlouw (voormalig minister van economische zaken en vicepremier), Bas Eickhout (Europarlementariër voor GroenLinks en nr. 1 van de Duurzame 100), Irene van Staveren (hoogleraar economie, Erasmus Universiteit Rotterdam) en George van Houts (acteur bij ‘De Verleiders’ met het recente stuk ‘Door de bank genomen’). Bekijk het videoverslag (12:07 min.) voor een impressie van de lancering.

▶  Bekijk de video op degrotetransitie.nl

Jan Rotmans over de Energietransitie

Jan Rotmans, hoogleraar transitiekunde aan de Erasmus universiteit en oprichter van Urgenda en DRIFT, is ambassadeur voor De Grote Transitie voor het thema Energietransitie. De stelling bij dat thema luidt: Investeer in de noodzakelijke energietransitie en schakel binnen twintig jaar over naar 100% hernieuwbare energie. Wij interviewden hem over de rol van energie binnen de grote transitie. 

▶  Lees het interview: "De energietransitie is eigenlijk primair een machtsstrijd"

Platform DSE
Platform Duurzame en Solidaire Economie zet zich in voor een rechtvaardige en dienstbare economie die in balans is met het natuurlijk vermogen van de Aarde. Vanuit een mondiale invalshoek richt het platform zich op de Nederlandse economie en samenleving. Platform DSE maakt deel uit van de mondiale beweging voor ‘The Great Transition’.