Copy
Bekijk de mail in de browser of stuur deze mail door aan een vriend

De laatste ontwikkelingen

Van Denken naar Doen!

De Grote Transitie maakt de transitie praktisch. We laten zien wat er allemaal gebeurt in Nederland en wereldwijd en je ziet waar je aan mee kan doen of wat je zelf kan opstarten. We werken samen met veel verschillende bewegingen en organisaties.

Corona-faillissementen: eigendom moet anders!
We verwachten veel faillissementen van bedrijven die vóór en na corona bestaansrecht hebben. Anders organiseren van eigendom kan het MKB in Nederland redden.
Lees verder over eigendom en faillissementen
Corona maakt noodzaak voor De Grote Transitie duidelijk!
De thema's van De Grote Transitie zijn in deze tijd relevant. De coronacrisis en de lockdown maken de systeemfouten in onze economie extreem duidelijk.
 
Lees over de Transitiethema's in coronatijd
Help landschap verduurzamen
Er is nu een mogelijkheid om kennis op te doen over het verduurzamen van landbouw in combinatie met het leveren van een effectieve bijdrage in een project dat duurzame natuur-inclusieve landbouw wil stimuleren.
Doe mee met het verduurzamen van landschap

Website Gehackt

Onze website kwam de afgelopen maand onder vuur te liggen. De meeste zaken zijn inmiddels weer hersteld. Excuus als er nu iets niet werkt. We gaan de komende week de laatste problemen proberen op te lossen.

Wil je de De Grote Transitie steunen?
Dat kan met een bijdrage op bankrekeningnummer:
NL 27 TRIO 0197 6010 65 t.n.v. Our New Economy.
Of via een Tikkie: scan daarvoor de QR code hiernaast.
Stichting Our New Economy heeft de ANBI-status, het RSIN-nummer is 852199703

Vernieuwing studie economie

De Grote Transitie focust zich op ongekende uitdagingen: klimaatverandering, ongelijkheid, financiële instabiliteit en - nieuw bijgekomen - pandemieën. Economen spelen een cruciale rol in het adresseren van deze uitdagingen. Maar helaas is de onderliggende studie daar niet op toegerust. Daarom starten Rethinking Economics en Our New Economy met het herschrijven van de studie economie.
Het boek, dat eind dit jaar wordt verwacht, beschrijft een framework en tien bouwstenen voor het onderwijs aan de economen van morgen. Het boek wordt rijk voorzien van onderwijsmaterialen vanuit een pluralistische insteek.

Wil je meer weten? Ga dan naar de website en schrijf je daar ook direct in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.
Ga direct naar economystudies.com

De Transitie Motor: Nederland na Corona

Snel na het instellen van de "intelligente lockdown" in Nederland startte DRIFT met het organiseren van vrijdagmiddag co-creatie borrels via online meetings. Doel: nadenken over de transitie in Nederland en het vormgeven van het post-corona tijdperk. Honderden mensen haakten aan. En met De Grote Transitie zijn we natuurlijk ook nauw betrokken!

Nu het huidige economische model gebukt gaat onder een crisis, bloeit de behoefte, tijd en ruimte voor de transitie waar velen van ons al jaren mee bezig zijn juist op. Dit is hét moment om te bewegen naar de samenleving en economie waar we in willen leven. Een samenleving gebaseerd op andere waarden, zoals rechtvaardigheid, inclusiviteit en duurzaamheid.

Kun jij talent, tijd of middelen beschikbaar stellen? Denk en doe met ons mee! Iedereen is welkom. Samen creëren we, gefaseerd en op verschillende schaalniveaus, een houdbare samenleving, waarin we goed voor elkaar en de planeet zorgen.

De website is nog in ontwikkeling, maar neem binnenkort zeker een kijkje!
 
Kijk bij de Transitie Motor
Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2020 Stichting Our New Economy, All rights reserved.


Wil je iets aanpassen aan het ontvangen van deze emails?
Je kunt zelf je voorkeuren bijwerken of uitschrijven van de maillijst.

Email Marketing Powered by Mailchimp