Copy
Bekijk de mail in de browser of stuur deze mail door aan een vriend

Onderwijs en Beleid

Aandacht voor Nieuwe Economie & Duurzaamheid

In deze nieuwsbrief
  • Twaalf organisaties ondertekenen brief aan Klaas Knot waarin hem wordt gevraagd om actie te ondernemen voor een duurzamer bankbeleid.
  • Wordt ‘aardebeschermer’! Geef ook een signaal af aan de beleidsmakers.
  • Er start op 18 november een serie inspirerende workshops voor het hoger onderwijs over Nieuwe Economie.
  • Heeft het kapitalisme nog toekomst? Openbare online dialogen van de VU brengt visionaire economen (o.a. van ONE) samen voor discussie.

Actueel

Open brief aan Klaas Knot
Het SFL stuurt samen met ONE en nog elf organisaties een open brief aan Klaas Knot. Ze vragen hem de President van de ECB te steunen en de strijd tegen klimaatverandering een plek te geven in het bankbeleid.
Meer informatie en de brief
Ecocide wordt een internationale misdaad. Help mee!
De noodsituaties met klimaat en ecologie zijn het resultaat van schadelijke industriële activiteiten. Je kunt er nu iets aan doen: Aardebeschermer worden op de site van 'Stop Ecocide'.
Lees meer over ecocide
ONE Workshops hoger onderwijs

In het hoger onderwijs is Nieuwe Economie al een bekende term. In een nieuwe serie workshops gaan leerkrachten, docenten en lectoren elkaar inspireren en samen stappen zetten om het bestaande curriculum verder te verbeteren

Informatie en aanmelden

Help de nieuwe economie vormgeven!

Met jouw steun organiseren we meer: online bijeenkomsten, campagnes en acties, een up-to-date website, nieuwsbrieven en social media. Onze mensen achter de schermen steken hier veel tijd in.

Met jouw hulp kunnen we nog veel meer bereiken. Dus steun ONE met een donatie.

Ondersteun ons met een bijdrage op bankrekeningnummer:
NL 27 TRIO 0197 6010 65 t.n.v. Our New Economy.

Stichting Our New Economy heeft de ANBI-status,
het RSIN-nummer is 852199703

Openbare online dialogen VU

Heeft het Kapitalisme nog toekomst?


In de afgelopen eeuw heeft het kapitalistische model van de vrijemarkteconomie bewezen een effectief middel te zijn om welvaart te creëren. In de geglobaliseerde wereld van vandaag worden de nadelen van dit model echter steeds duidelijker: ecologisch verval, toenemende ongelijkheid wereldwijd, financialisering, ontoereikende toewijzing van middelen en een nieuwe geopolitieke machtsbalans. De kredietcrisis van 2008, en recenter de coronacrisis, hebben deze problemen verder blootgelegd.

Om een ​​innovatieve, inclusieve en duurzame markteconomie voor de komende generaties te creëren, hebben we nieuwe waarden, nieuwe structuren en nieuwe praktijken nodig. We moeten bestaande innovatieve ideeën verbinden met nieuw geformuleerde ideeën en de theorie werkelijkheid laten worden. Door middel van een reeks van tien openbare online dialogen met visionaire economen wil de VU Amsterdam oplossingen bieden en onderzoekers van over de hele wereld samenbrengen om het kapitalisme te heroverwegen. Hoe kunnen de vrijheid en het innovatieve potentieel van vrije markten worden gecombineerd met de vereisten van ecologische duurzaamheid en sociale rechtvaardigheid en inclusiviteit? De jonge economen van Our New Economy en SFL doen mee in de denktank van het programma.

Heb je de eerste live sessies gemist? Dat is geen enkel probleem, want alle online dialogen zijn nog terug te kijken op de website van Pakhuis De Zwijger.
 
Naar de reeks "Future of Capitalism"
Twitter
Facebook
Website
Email
Copyright © 2020 Stichting Our New Economy, All rights reserved.


Wil je iets aanpassen aan het ontvangen van deze emails?
Je kunt zelf je voorkeuren bijwerken of uitschrijven van de maillijst.

Email Marketing Powered by Mailchimp