Copy
Bekijk de mail in de browser of stuur deze mail door aan een vriend

Duurzame en solidaire economie

nationaal en wereldwijd

Er is volop beweging. En niet alleen vanwege de warme nazomer, maar ook in de transitiebeweging. Zo staan er volgende week meerdere bijeenkomsten met Katherine Trebeck op het programma en is er komende week het Springtij Forum, dat dit jaar ook deels online te volgen is. En als je morgen tijd hebt, kun je naar de Basic Income March.

Actueel

Katherine Trebeck
Wil jij kennismaken met de Well Being Economy? Wil jij meepraten over hoe we Nederland kunnen omvormen naar een economie die goede levens voor alle mensen binnen de ecologische grenzen van de Aarde realiseert? Op 25 september is een online transitie-gesprek met Katherine Trebeck.
Meer informatie en aanmelden
ONE onderzocht: Economen kiezen voor duurzaam

Een enquête onder 364 Nederlandse economen opgezet door ONE, SFL en ESB laat brede steun zien voor het huidige steunprogramma. De economen willen groene banen.

Lees de inventarisatie
Prinsjesdag: Onderzoek duurzame economie is hard nodig!

Op 10 september ging het verzoek voor een onderzoek voor een duurzame economie naar de Commissie voor Economische Zaken van de Tweede Kamer, onderschreven door 41 maatschappelijke organisaties.

Lees de brief van het PDSE
Footprint Justice krijg meer aandacht

Met de ‘Ecologische Voetafdruk’ wordt elke twee jaar de gemiddelde mondiale voetafdrukken van alle landen berekend. De volgende stap is om er een mensenrecht van te maken: op naar het internationaal gerechtshof.

Lees over Footprint Justice als mensenrecht
De video van De Grote Transitie is opgefrist.

Help de nieuwe economie vormgeven!

QR code TikkieMet jouw steun organiseren we meer activiteiten: online bijeenkomsten, een up-to-date website, nieuwsbrieven en social media. Mensen achter de schermen steken hier veel tijd in. Met jouw hulp kunnen we veel bereiken.

Ondersteun ons met een bijdrage op bankrekeningnummer:
NL 27 TRIO 0197 6010 65 t.n.v. Our New Economy.
Of via een Tikkie: scan daarvoor de QR code hiernaast.

Stichting Our New Economy heeft de ANBI-status, het RSIN-nummer is 852199703

Bestaanszekerheid

De week van het basisinkomen

Morgen, 19 september is er een grote demonstratie voor het basisinkomen op het Museumplein in Amsterdam die start om 13:00 (met een online optie voor de thuisblijvers).
 

De vereniging basisinkomen organiseert de mars

Er zijn sprekers uit de praktijk en uit de politiek. De politieke partijen zijn nu bezig om hun concept verkiezingsprogramma’s af te ronden. Daarom is het van belang om met velen te komen en duidelijk te maken dat er nu stappen richting het basisinkomen gezet dienen te worden. De meerderheid van de bevolking is inmiddels vóór invoering van basisinkomen.
Meer info over de mars voor basisinkomen

ONE onderzoek:
Participatie inkomen


Rebecca BelochiNaast een basisinkomen zijn er ook andere manieren om bestaanszekerheid te verbeteren. Vorige week was er een goedbezochte bijeenkomst over het Participatie Inkomen. Hier presenteerde Rebecca Belochi (foto) haar onderzoek voor Our New Economy over het participatie inkomen. Movisie en Divosa organiseerde de bijeenkomst en de discussie voor ruim 160 experts van binnen en buiten gemeenten.

Participatie inkomen en wederkerigheid

Het begrip participatie inkomen werd al beschreven door professor Atkinson in 1997. Hij ziet het als een inkomen dat voor iedereen toegankelijk is, uitgekeerd op individuele basis en met wederkerigheid als uitgangspunt. Uitkeringsgerechtigden ontvangen niet alleen geld, maar ook zinvol werk.
 
Terugblik bijeenkomst Participatie Inkomen
Twitter
Facebook
Website
Email
Copyright © 2020 Stichting Our New Economy, All rights reserved.


Wil je iets aanpassen aan het ontvangen van deze emails?
Je kunt zelf je voorkeuren bijwerken of uitschrijven van de maillijst.

Email Marketing Powered by Mailchimp