Copy
Bekijk de mail in de browser of stuur deze mail door aan een vriend

Gespreksstof

Van Denken naar Doen!


Nooit meer met een mond vol tanden ...


"Maar economische groei is nodig omdat milieumaatregelen geld kosten."
"Trouwens zo'n basisinkomen is onbetaalbaar!"
"Wat goed is voor de beurs, is ook goed voor de economie."

Dit is ongetwijfeld herkenbaar: op een verjaardagsfeestje met die ene oom ga jij uitleggen waarom je de transitie zo belangrijk vindt. Wat vertel je dan? Wat doe je op het moment dat je geen antwoord paraat hebt? En natuurlijk: als mensen niets willen veranderen, overtuig je ze niet. Maar als ze wel interesse hebben? Wat zijn dan jouw argumenten?

De Grote Transitie maakt de transitie praktisch. Vaak begint dat in een gesprek. Als je enthousiast bent, wil je mensen meenemen in jouw verhaal.

We werken aan tips voor gesprekken. Help je mee?

Op de website vind je een eerste reeks met 11 Veelgebruikte Argumenten en wat je daar goed tegenin kunt brengen. Maar we zijn nog lang niet compleet. Dus laat ons weten op welk argument jij wel eens bent vastgelopen (je kunt een reply sturen op deze mail). Jouw input gaan we gebruiken om de lijst uit te breiden.
Kijk bij de Veelgebruikte Argumenten

Actueel

Stop met CETA!
Een groep hoogleraren, advocaten en andere juristen stelt in een open brief aan de Eerste Kamer dat het CETA Handelsverdrag met Canada in strijd is met de Nederlandse Grondwet.
Lees verder over CETA
Meten in liefde in plaats van geld
Geld is, zonder dat wij het in de gaten hadden, de maat der dingen geworden. En dat terwijl wat iets kost en de waarde ervan in feite twee totaal verschillende zaken zijn.
 
Lees over Scale of Significance
Lenen van onze kinderen
"Het lijkt me zeer de moeite waard dat weldenkende economen de koppen bij elkaar steken en eens proberen te weten te komen of lenen inderdaad meer kapot maakt dan ons lief zou moeten zijn."
Lees meer over lenen van onze kinderen

Wil je de De Grote Transitie steunen?

Impact maken kost ook geld. Jouw steun helpt ons om meer te bereiken: een goede website, online informatie en cursussen, professionele video en het organiseren van bijeenkomsten. Hiermee kunnen we op allerlei plaatsen in de samenleving, zoals onderwijs en beleid, nieuwe ideeën aandragen en experimenten starten.

Dat kan met een bijdrage op bankrekeningnummer:
NL 27 TRIO 0197 6010 65 t.n.v. Our New Economy.
Of via een Tikkie: scan daarvoor de QR code hiernaast.
Stichting Our New Economy heeft de ANBI-status, het RSIN-nummer is 852199703

Bij De Transitie Motor op het podium op 3 juli?


De Transitie Motor is een open beweging van mensen en organisaties in Nederland, die onze duurzame toekomst al voorleven, op verschillende vlakken. De beweging is opgericht vanuit de vrijdagmiddaggesprekken die door DRIFT zijn georganiseerd.

Aanstaande vrijdag gaat De Transitie Motor de schijnwerper richten op verschillende initiatieven die de afgelopen drie maanden vanuit de transitiegesprekken zijn ontstaan of versterkt. Daarnaast is wordt er ruimte geboden aan alle andere initiatieven die dTM nog niet in het vizier had. Gezamenlijk gaat men vrijdag op zoek naar verbinding: hoe kan en wil jij deze zomer de toekomst leven? En aan wie of wat committeer je je daarvoor?

Je kunt tips krijgen of delen over hoe je dat dan gaat doen. De initiatieven waaruit mensen iets willen delen zijn breed, van Transitiemotor 030 (Utrecht) en Transitie Noord Nederland via Vakantiestraten (Rotterdam en Utrecht) tot NLSport, gemeente Zwolle en studentenorganisaties.
Kijk bij de Transitie Motor (ook voor de link)
Twitter
Facebook
Website
Email
Copyright © 2020 Stichting Our New Economy, All rights reserved.


Wil je iets aanpassen aan het ontvangen van deze emails?
Je kunt zelf je voorkeuren bijwerken of uitschrijven van de maillijst.

Email Marketing Powered by Mailchimp