Copy
Bekijk de mail in de browser of stuur deze mail door aan een vriend

Vernieuwd

De Grote Transitie wordt praktisch

De Grote Transitie verandert zelf ook. Bij Our New Economy hebben we als mede-initiatiefnemers van De Grote Transitie hard gewerkt aan een nieuwe website met veel inspirerende voorbeeldprojecten en we blijven de site verder aanvullen. 

Wat betekent dat voor jou?

1. Je kunt nu makkelijker goede informatie vinden. We hebben deze informatie praktisch en makkelijk toepasbaar gemaakt (en blijven dat doen). Hierdoor kun jij ook meedoen, vanuit jouw positie.
2. De Grote Transitie is van iedereen! Daarom verwijzen we zoveel mogelijk naar organisaties die ook actief zijn op één of meer thema’s. En we willen ook graag horen van jouw initiatief.
3. We stimuleren het offline en online debat. We staan open voor alternatieven en meerdere zienswijzen en geven deze graag een podium. Ook blijven wij streven naar pluriform economieonderwijs.
Kijk gelijk op de site!

Corona en Transitie

Er wordt deze weken heel veel geschreven over de Coronacrisis. Je leest over de impact van het virus op ons leven en onze economie. Maar je leest ook over het momentum en het inzicht dat het geeft in ons huidige economische systeem. Dit inzicht biedt ons de kans om na de crisis niet terug te vallen in een systeem dat de Aarde en alles wat leeft bedreigt. Eerder plaatsten we al een artikel over transitie in tijden van Coronavirus.

Het is verbazend hoe snel de systemen in Europa blijken te kunnen omschakelen van hun gewone manier van doen naar deze bijzondere omstandigheden. Als dit voor Corona kan, dan kan dit dan ook voor klimaat, voor biodiversiteit, voor betere bestrijding van armoede, …

We volgen natuurlijk de actualiteit. Lees onze selectie van artikelen over Corona en de transitie via onderstaande knop. De komende tijd publiceren we meer artikelen over dit onderwerp. En natuurlijk over alle andere thema's van De Grote Transitie. Blijf ons volgen!

Lees over Corona en Transitie

Vijf voorstellen voor Nederland na Corona

Een groep van 170 wetenschappers ondertekende het Manifest met 5 voorstellen voor Nederland na Corona. Tijdens de Coronacrisis gaan gelukkig veel stemmen op om nu te proberen bij de afronding van de zogenaamde ‘creatieve lock down’ ook creatief vorm te geven aan een duurzamere, socialere en ook veiliger samenleving, aldus de Werkgroep Voetafdruk Nederland.

Je kunt het manifest ook zelf ondersteunen!
Ga direct naar het manifest

Wil je de De Grote Transitie steunen? Dat kan met een bijdrage op bankrekeningnummer: NL 27 TRIO 0197 6010 65 t.n.v. Our New Economy.

Stichting Our New Economy heeft de ANBI-status, het RSIN-nummer is 852199703

Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2020 Our New Economy, All rights reserved.


Wil je iets aanpassen aan het ontvangen van deze emails?
Je kunt zelf je voorkeuren bijwerken of uitschrijven van de maillijst.

Email Marketing Powered by Mailchimp