Copy
Ser brevet konstigt ut? Prova att öppna det i din webbläsare

Suicidpreventiva dagen 2015

Den 10 september uppmärksammas den Suicidpreventiva dagen runt om i världen. I Göteborg arrangerar vi föreläsningar, seminarier och ljuständning. Vi belyser psykisk ohälsa och suicidalitet utifrån olika perspektiv och dagen börjar med ett samtal med Joanna Björkqvist, författare till reportageboken Våra älskade orkade inte leva.

Arrangemanget är öppet för allmänheten och på plats kan man välja mellan flera seminarier. 


Läs mer

Ny barnbok om psykisk ohälsa

När mammas tankar ändrade färg är skriven av Sara Galli och i boken får vi följa Max, 7 år, som undrar varför hans mamma har blivit annorlunda. Barnets perspektiv är i fokus och författaren vill med boken öka barns förståelse för depression. 

Läs mer

Filmer om barn som anhöriga 

Filmserien “Victors Bok” vänder sig till alla de barn och unga som växer upp i familjer med en förälder som har en psykisk sjukdom och som letar information och stöd på nätet. Filmerna är gjorda tillsammans med ungdomar och föräldrar som har delat med sig av sina erfarenheter. 

Läs mer

Se Victors bok

Samtalsträffar för ungdomar

I våras startade SPES Västra krets samtalsträffar för ungdomar och de fortsätter även i höst. De riktar sig till personer i åldern 16-35 år som mist någon i suicid. Det behövs ingen föranmälan och datumen för höstens träffar är nu inbokade. 

Läs mer

Suicidpreventiv konferens

I år arrangeras den 10:e nationella konferensen om suicidprevention. Temat är Skydd för livet - hjälp oss att bygga ett livsfrämjande samhälle. 60 föreläsare, 25 seminarier och 6 nätverksseminarier kommer att fylla dagarna i Örebro den
29-30 september. 


Läs mer


NASPs Nyhetsbrev
Suicidpreventivt nyhetsbrev som skickas ut 20 gånger per år. För mer information och anmälan:

Läs mer
Följ oss
Facebook
Aktuellt
Aktuellt, kurser och annat på gång. Läs mer

Copyright © 2013 Suicidprevention i Väst | Mellangatan 1 413 01 Göteborg | Avsluta prenumeration