Copy
Open deze e-mail in uw browser

Verhalen, sterke feitjes en meer.
Volg de avonturen van Sterke Yerke IV.

Yerke Journaal nr. 4
Mei 2020

Het is en blijft een bijzondere tijd. Ondanks de coronacrisis gaan wij door met onze missie: meer bewustwording creëren voor het plastic soup-probleem en mensen in beweging krijgen om anders met plastic om te gaan. Natuurlijk hopen we dat we binnenkort ook weer zichtbaar kunnen zijn op open dagen en evenementen, maar voorlopig is onze evenementenkalender even leeg. Maar achter de schermen wordt hard doorgewerkt en daar houden we je graag van op de hoogte.

We willen je in dit Yerke Yournaal voorstellen aan onze ambassadeur Douwe Faber van de Ekwadraat Group, die zich bezighoudt met het begeleiden van bedrijven bij het realiseren van lokale, innovatieve en duurzame oplossingen. Daarnaast hebben we een interview met een van van de drijvende krachten achter Sterke Yerke: Marten Reitsma.

Sterke Yerke IV gaat varen en daar zetten vele vrijwilligers, sponsoren en partners zich voor in.
 

Ambassadeur in de spotlight:
Douwe Faber


Naam:                  Douwe Faber
 
Functie:                DGA Ekwadraat Group
 
Op onze vraag waarom hij ambassadeur van Sterke Yerke is geworden, antwoordt Douwe: “Een van de zaken waar ik energie van krijg en wat mij drijft in het leven, is van niets iets maken. Van een idee naar een duurzaam project, dat is wat ik al 17 jaar met veel plezier doe vanuit mijn bedrijven binnen de Ekwadraat Group. Deze bedrijven zijn ook allemaal van niets naar iets gegroeid. Deze drive heb ik van jongs af aan ontwikkeld, eerst op de boerderij van mijn ouders en later in het studentenleven; samen de schouders eronder. Of het nu ging over de oogst, het ontwikkelen van een nieuwe stal of, zoals later in mijn studententijd, het opzetten van een nieuwe vereniging door een fusie van drie verenigingen.
Sterke Yerke is ook van niets iets maken! Met een mooie club mensen hebben ze dit meerdere malen bewezen. Buiten de grenzen denken en ‘it kin net’ bestaat niet. De wil om er, met veel plezier, iets van te maken spreekt mij erg aan!"
 

Drijvende kracht achter Sterke Yerke:
Marten Reitsma


Iedere nieuwsbrief willen we je graag voorstellen aan iemand van het Sterke Yerke-team. In deze editie stellen we bestuurslid Marten Reitsma aan je voor. Marten is sinds het begin al bij de Sterke Yerke betrokken; hij is een echte Yerke in hart en nieren. Als bestuurslid voor de Stichting Behoud Erfgoed Sterke Yerke zet hij zich in voor de bouw van Sterke Yerke IV.

We vroegen Marten wat meer over zichzelf en zijn rol binnen Sterke Yerke te vertellen. Je leest het op onze website, via de link hieronder.
 
LEES VERDER

Oproep: Kom jij de redactie van het Yerke Journaal versterken?


Om ons netwerk te bereiken en uit te breiden, versturen wij maandelijks dit Yerke Journaal, de nieuwsbrief van Stichting Behoud Erfgoed Sterke Yerke. Hierin vertellen we elke maand over de vorderingen van de bouw van ons zeilvlot, stellen we een ambassadeur, een sponsor en een van onze teamleden voor en delen we allerlei wetenswaardigheden over plastic en Sterke Yerke.
 
De redactie van het Yerke Journaal kan wel wat versterking gebruiken!
Wat je zou kunnen doen binnen de redactie van het Yerke Journaal, is:
  • interviews afnemen en verwerken tot een leuk stuk
  • schrijven van informatieve en aansprekende stukken met betrekking tot plastic en de plastic soup
  • research doen naar achtergrondinformatie.
Ben jij of ken jij die zelfstandige, creatieve tekstschrijver of journalist, die graag een vrijwillig steentje wil bijdragen aan een goed doel? Meld je dan direct aan door een mail te sturen naar journaal@sterkeyerke.nl.

 

Sterke Yerke is aanwezig bij:

 
---
Onze evenementenkalender is afhankelijk van de maatregelen rond COVID-19. Zoals de berichtgeving nu is, zijn er tot 1 september geen evenementen.

Sterke Yerke IV, help je mee?

ONZE MISSIE
YouTube
Facebook
Instagram
Copyright © Sterke Yerke 2020


Aanpassen hoe u deze mail ontvangt?
U kunt uw gegevens updaten of uitschrijven van deze lijst.

Email Marketing Powered by Mailchimp