Copy
Open deze e-mail in uw browser

Verhalen, sterke feitjes en meer.
Volg de avonturen van Sterke Yerke IV.

Yerke Journaal nr. 3
April 2020
 
Hierbij ontvang je ons derde Yerke Journaal. En ondanks de coronacrisis gaan wij door met onze missie: meer bewustwording creëren voor het plastic soup-probleem en mensen in beweging krijgen om anders met plastic om te gaan. Achter de schermen en op afstand kunnen we veel doen en voor elkaar krijgen en daar houden we je graag van op de hoogte.

We hebben dit keer weer een update over de bouw, we stellen onze ambassadeur Lutz Jacobi kort voor en we hebben een interview met Franc Vergnes, die met zijn bedrijf DécoTime Sterke Yerke IV sponsort en zelf actief is als vrijwilliger voor onze stichting.

Wellicht overbodig voor de oude(re) garde, maar noodzakelijk voor onze nieuwe en jongere volgers: we stellen Guus Schweigmann voor, stuurman op de Sterke Yerke I, II en III. En Frits Riemersma vertelt in een blog over het flessenpostproject van 1979, in samenwerking met de Waddenvereniging. 

Sterke Yerke IV gaat varen en daar zetten vele vrijwilligers, sponsoren en partners zich voor in.
 

Update 2: bouw Sterke Yerke IV


Vorige maand vertelden we al een beetje over hoe de Sterke Yerke IV eruit komt te zien. Deze maand zijn we weer een stapje verder en kunnen we weer iets meer vertellen. We nemen je graag mee in de ontwikkelingen.

Zoals gezegd wordt het vlot dit keer niet van staal maar van composiet gemaakt. Composiet is een kunststof van gerecyclede PET-flessen. Het is de bedoeling dat het vlot zo duurzaam mogelijk gebouwd wordt, zonder concessies te doen aan de veiligheid en sterkte. Zes studenten zijn in groepjes van twee bezig om diverse mogelijkheden te bedenken en te onderzoeken. 

Op onze website lees je de uitgebreide update.
 
LEES VERDER

Ambassadeur in de spotlight: Lutz Jacobi


Naam:                  Lutz Jacobi
 
Functie:                Directeur Waddenvereniging
 
Op onze vraag waarom zij ambassadeur van Sterke Yerke is geworden, antwoordt Lutz: “Het moet anders in deze wereld. De rivieren, zeeën en oceanen liggen vol met plastics en plastic soup. De oceanen zijn 'de longen' van onze aarde en dit komt zo op de kop verkeerd. We moeten stoppen met overconsumeren en stoppen met het gebruik van plastics. Hulde voor deze (jonge) mensen, die laten zien dat je met weinig… veel kunt bereiken! Daarom steun ik Sterke Yerke!"
 

Samen creatieve verbindingen leggen


In deze bijzondere coronatijd blijven we letterlijk én figuurlijk in huis voor het interview met een van onze sponsoren. Want Franc Vergnes, eigenaar van DécoTime, is niet alleen sponsor, maar maakt zich ook als vrijwilliger hard voor Sterke Yerke.

Op onze website lees je het interview waarin Franc vertelt waarom juist het goede doel van Sterke Yerke IV, bewustwording over de plastic soup, hem persoonlijk zo aanspreekt.
 
LEES VERDER

Drijvende krachten achter Sterke Yerke:
Guus Schweigmann


Iedere nieuwsbrief willen we je graag voorstellen aan iemand van het Sterke Yerke-team. We beginnen deze editie met bestuurslid Guus Schweigmann. Guus stond aan de wieg van de Sterke Yerke-avonturen en voer als schipper op Sterke Yerke I, II en III. Als bestuurslid voor de Stichting Behoud Erfgoed Sterke Yerke is hij onder andere verantwoordelijk voor de bouw van Sterke Yerke IV.

We vroegen Guus wat meer over zichzelf en zijn rol binnen Sterke Yerke te vertellen. Je leest het op onze website, via de link hieronder.
 
LEES VERDER

Blog: Flessenpostproject in 1979

door Frits Riemersma

Sterke Yerke is altijd al begaan geweest met het milieu. Ons bekendste project is Sterke Yerke III, waarbij we de Atlantische Oceaan overstaken om de olievervuiling aan te tonen. Nu zetten we ons met de Sterke Yerke IV in voor de plastic soup. Maar in 1979, vlak voor we met de Sterke Yerke III aan ons grote avontuur begonnen, hebben we in samenwerking met de Waddenvereniging het flessenpostproject gedaan, om de verspreiding van giftige stoffen zoals PCB's aan te tonen, die door de Rijn meegevoerd werden naar zee. In dit blog lees je hoe dit project tot stand kwam en hoe we dit hebben uitgevoerd.
 
LEES VERDER

Sterke Yerke is aanwezig bij:


Sneekweek
31 juli t/m 6 augustus - Sneek

Uiteraard is onze evenementenkalender afhankelijk van de maatregelen rond COVID-19. Volg daarom zelf ook het nieuws rondom evenementen en de geldende richtlijnen.

Sterke Yerke IV, help je mee?

ONZE MISSIE
YouTube
Facebook
Instagram
Copyright © Sterke Yerke 2020


Aanpassen hoe u deze mail ontvangt?
U kunt uw gegevens updaten of uitschrijven van deze lijst.

Email Marketing Powered by Mailchimp