Copy
Open deze e-mail in uw browser

Verhalen, sterke feitjes en meer.
Volg de avonturen van Sterke Yerke IV.

Yerke Journaal nr. 2
Maart 2020
Harlingen, februari 2020. Foto: Henk Prins
 
Hierbij ontvang je het tweede Yerke Journaal. Dat betekent dat ook jij geïnteresseerd bent in onze missie: meer bewustwording creëren voor het plastic soup-probleem en mensen in beweging krijgen om anders met plastic om te gaan. 

Allereerst delen we een update van de bouw van ons vlot, kunnen we melden dat we een partnership met Circulair Friesland zijn aangegaan en zetten we onze ambassadeur Edison Rijna in de spotlight. Je leest ook een interview met De Vries Maritiem, onze sponsor voor de zeilen en we delen een blog van Elina over wat ze aantrof op het strand van Texel.

En last but not least: we zijn er trots op dat we een nieuwe ambassadeur hebben, waarmee de teller inmiddels op zes staat. Dit is:

Douwe Faber - Directeur Ekwadraat Groep

Sterke Yerke IV gaat varen en daar zetten vele vrijwilligers, sponsoren en partners zich voor in.
 

Update bouw Sterke Yerke IV


De plannen voor het vlot Sterke Yerke IV nemen steeds concretere vormen aan. We nemen je graag mee in de ontwikkelingen.

Veertig jaar geleden bouwden wij het vlot zelf, nu laten we dit doen, als een groot mienskipsproject van de Friese jacht- en scheepsbouw. Daarbij geschiedt de innovatie en de bouw door studenten uit de maritieme sector.

Op onze website lees je de uitgebreide update.
 
LEES VERDER

Partnership Circulair Friesland

Met trots kunnen wij melden dat de Stichting Behoud Erfgoed Sterke Yerke en Vereniging Circulair Friesland een partnerschap aangaan om samen aandacht en bewustwording te creëren voor het wereldwijde probleem van de zogenaamde Plastic Soup.

Wij rekenen op een voor beide partijen interessante en vruchtbare samenwerking!
 

Ambassadeur in de spotlight: Edison Rijna


Naam:                  Edison E. Rijna
 
Functie:                Gezaghebber van het Openbaar Lichaam Bonaire
 
Op onze vraag waarom hij ambassadeur van Sterke Yerke is geworden, antwoordt de heer Rijna: “De Stichting Behoud Erfgoed Sterke Yerke laat zien waartoe doorzettingsvermogen kan leiden. Pioniers op het gebied van milieubewust handelen, daarin zie ik de raakvlakken met mijn eiland Bonaire en de bescherming van het oudste onderwaterpark in de wereld."
 

De Vries Maritiem & Sterke Yerke gaan samen de uitdaging aan


Zeilmakerij De Vries Maritiem uit Lemmer is een van de sponsoren die zich inzet voor Sterke Yerke. We zochten Johan Schuurman van De Vries Maritiem op om eens in de zeilmakerij rond te kijken en te horen waarom Sterke Yerke hem zo aanspreekt.

Op onze website lees je het interview waarin hij vertelt op welke unieke én duurzame manier Zeilmakerij De Vries Maritiem Sterke Yerke steunt.
 
LEES VERDER

Blog: Na de storm

door Elina

Dwalend en mijmerend met een stevige zuidwestelijke wind in de rug over het strand van Texel, viel het oog op een bevuilde industriële beschermingshandschoen. Verloren, afgeschud of bewust overboord gegooid? Dat zijn dan vragen die komen oprijzen. Deze handschoen kan van mijlenver zijn of juist van heel dichtbij komen. Het blijft gissen. Zou het van een visser zijn die zich niet meer goed staande wist te houden toen storm Dennis hem op het schouder tikte? Of deelde Ciara al eerder een stoot uit, waarbij de handschoen overboord sloeg en verloren ging in de golven? We zullen het nooit weten. Wel dat dit aangespoelde object niet op het strand moet blijven liggen.

Nu kun je niet zomaar om zo’n grote handschoen heen. Maar waar we ongetwijfeld aan voorbij gaan, zijn de microplastics, niet veel groter dan een zandkorrel en niet direct zichtbaar met het blote oog. Wel worden de zichtbare stukken opgeruimd tijdens clean-ups in steden, dorpen en natuurgebieden. Er ligt heel wat in onze directe leefomgeving, het is mooi om te zien dat jong en oud zich hiervoor inzetten.

De plastic soup ruimen we niet in een keer op, maar door samen stappen te zetten komen we een heel eind. Steun ons daarom in onze missie en help mee met de bewustwording van dit thema.

Zie ook de video hieronder van initiatief 'A Plastic Ocean'.
 

Sterke Yerke is aanwezig bij:


Opening Watersportseizoen Terherne
13 april 2020 (tweede paasdag) - Café Zevenwouden Terherne

Opening Watersportseizoen Grou
3 mei 2020 - centrum Grou

Sneekweek
31 juli t/m 6 augustus - Sneek

Sterke Yerke IV, help je mee?

ONZE MISSIE
YouTube
Facebook
Instagram
Copyright © Sterke Yerke 2020


Aanpassen hoe u deze mail ontvangt?
U kunt uw gegevens updaten of uitschrijven van deze lijst.

Email Marketing Powered by Mailchimp