View this email in your browser
Beste HEARTcore ondernemers, kanjers,

Het kan denk ik nog best zo tussen de diverse nieuwjaarsborrels door. Langs deze weg wens ik je nog een geweldig, gezond 2018 met veel geluk, liefde, balans, plezier!

Bijeenkomsten
In 2017 waren er drie bijeenkomsten in april, juli en november. Dank voor jullie deelname, aandacht en enthousiasme. Steeds weer een mooie groep ondernemers, geïnteresseerd in de ander én altijd op tijd. Klasse! Behalve vele pitches waren er workshops van Carol Timmermans (Voice and Movement), Jan Boon (De Acquisitiecoach) en een presentatie van José Bosch (De Hofpas). Mocht er in 2018 weer een bijeenkomst worden gepland ontvang je hierover bericht. Ken je andere zzp'ers die ook graag op de hoogte willen blijven, laat hen even een mailtje sturen naar zzploosduinen@gmail.com (Simone Bergmann) waarin zij zichzelf even voorstellen.

Agenda Micro-ondernemerschap
Juni 2017 werd de Agenda Micro-ondernemerschap gepresenteerd door wethouder Karsten Klein in het college van B&W om micro-ondernemers (bedrijven t/m 10 werknemers) vanuit de gemeente komende jaren beter te ondersteunen om groeimogelijkheden en slagingskans te vergroten. Op 6 december spraken Henriette Roos (Kinderen Gewoon Anders) en ondergetekende in tijdens de gemeenteraadsvergadering waarin de Agenda behandeld werd (video). Om zo een bijdrage te leveren aan voldoende urgentiebesef binnen de raad en spoedige concrete acties vanuit de gemeente. Ik heb begrepen dat de Agenda uiteindelijk unaniem is aangenomen.

Onderzoek KING/VNG Realisatie
In oktober 2017 nam een aantal deelnemers van ZZP Loosduinen deel aan een onderzoek van Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING, thans VNG Realisatie). Doel van dit onderzoek het ontdekken van een aantal 'archetypen' zzp'ers om vervolgens hiermee advies uit te brengen aan gemeenten over welke ondersteuning zij (gemeenten) het beste kunnen bieden aan deze diverse zzp'ers. Nogmaals dank aan de zzp'ers die tijd maakten om op het kantoor van VNG Realisatie hun bijdrage te leveren aan een (zo is uiteraard de intentie!) gezond, vruchtbaar, succesvol klimaat voor zelfstandigen zonder personeel.

Interview in krant
De Nieuw Waldeck Wijkkrant wilde ondergetekende als bewoner en ondernemer in Loosduinen (bij elkaar woon ik hier bijna 30 jaar) al enige tijd graag interviewen over ZZP Loosduinen. Dit is uiteindelijk gebeurd mét citaten van ondernemers Carol Timmermans (Voice and Movement), Nancy Heim-Krancher  (iQ Coaches) en Sam Pitzalis (Keep Alive Tours & Nature Minded). Heb je dit gemist? KLIK HIER en lees het interview over ons alsnog in de novembereditie van genoemde krant!

Verder bestond ZZP Loosduinen in oktober 2017 drie jaar! Er zijn inmiddels 16 bijeenkomsten geweest met een gemiddelde opkomst van 20-25 ondernemers. Het geeft mij groot plezier om te zien hoe jullie met elkaar optrekken of samenwerken, jullie elkaar informeren, inspireren en aanmoedigen én producten/diensten van elkaar afnemen.

Keep it up & have FUN!!

Simone Bergmann, 16 januari 2018, Den Haag
Een van de nieuwe gezichten op de bijeenkomst van 15 november 2017 was Evelien Lems. Ze is Health Coach met haar bedrijf Pure Living. Motto: 'Kies voor onbezorgde gezondheid!' (korting voor Hofpashouders!)

Je wilt meer omzet, meer bezoekers op je website, besparen op je marketingbudget? Kom naar de workshop 'Bloggen voor je eigen bedrijf' op 12 februari 2018 en begin met consequent, consistent en to-the-point delen van jouw kennis als expert! 'Content is king'! De workshop wordt gegeven door allround communicatiespecialist, coach en trainer Simone Bergmann (Bergmann Media).
TIPS / SUGGESTIES?!

 
Heb je tips of suggesties voor ZZP-netwerk Loosduinen? Of heb je een vraag? Wil je eens een pitch, presentatie of workshop houden? Neem contact op met Simone via zzploosduinen@gmail.com.
BIJEENKOMSTEN / BORRELS:
 
Als gedreven maatschappelijk ondernemer of werkgever ben je voor beeldende en krachtige teksten bij Spijkschrift op het goede adres! Jan Spijk (foto) is een journalist en tekstschrijver die inmiddels 35 jaar in het vak zit.
Balans, stilte, zelfreflectie. Zeker voor ons als ondernemers belangrijk om te integreren in onze dagelijkse doen. We hebben geen '9-tot-5-baan': privé en zakelijk lopen vaak meer door elkaar heen. Om scherp (en gezond) te blijven zijn momenten van 'even niets' onontbeerlijk. Voor helderheid, inspiratie, energie! In De Ruimte aan Witte de Withstraat 27 (Zeeheldenkwartier) kun je meedoen aan gratis meditatiecursussen. Klik hier voor meer info. Vind je het leuker om je met een groepje vanuit ZZP Loosduinen aan te melden, laat het weten via zzploosduinen@gmail.com.

De Ruimte wordt gerund door Pradeep Hoogakker, zijn zakenpartner en hun team. Misschien heb je Pradeep weleens zien langskomen in de media. De eerste en enige Nederlander ter wereld die de hardloopwedstrijd 'The Self-Transcendence 31 Mile Race' volbracht. Hij rende 5000 kilometer en versleet hierbij 11 paar schoenen...
Dankjewel voor jouw interesse, enthousiasme, betrokkenheid!
Copyright © 2018 Bergmann Media, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp