View this email in your browser
Beste HEARTcore ondernemers, kanjers,

De tijd vliegt! Het is alweer 3 weken geleden sinds de herfst officieel begon. Al mogen we de komende dagen nog éven nazomeren. Ik zeg maar zo: geniet ervan!

Ook was het op 7 oktober 2017 drie jaar geleden sinds de eerste bijeenkomst van ‘ZZP-netwerk Loosduinen’ (foto). En daarna volgden er nog 14 op diverse plekken in dit mooie stadsdeel: Pluk, De Geest, De Grote Keizer, Chalet Ockenburgh/De Rimboejagers. De 16e bijeenkomst is op woensdag 15 november van 14.30 (inloop vanaf 14.15) tot 17.00 uur bij wijk- en dienstencentrum De Geest, Grote Zaal, Georges Bizetstraat 25. Het programma volgt. Heb je zin om te komen en andere startende en ook iets meer ervaren zzp’ers te ontmoeten? Direct aanmelden kan via zzploosduinen@gmail.com (Simone Bergmann, coördinator). Introduceer gerust zelfstandig professionals die je kent en ons netwerk nog niet kennen.

De afgelopen 3 jaar is de rode draad onveranderd gebleven: kennisuitwisseling, elkaar versterken, ruilen/delen. ZZP Loosduinen (sinds juli is de naam verkort) is een platform, een ‘playground’, waar je de verbinding kunt aangaan met gelijkgestemden in ondernemerschap, mogelijke samenwerkingspartners en klanten. De sfeer is open, ongedwongen en de entree gratis. We willen elkaar leren kennen, elkaar inspireren, van elkaar leren. Het is mooi om te zien, te horen én te lezen dat er samenwerking tussen diverse professionals tot stand is gekomen, zzp'ers een of meer klanten hebben verkregen na een bijeenkomst van ZZP Loosduinen en dat jullie hier en daar met elkaar optrekken als zelfstandigen (bijv. in 'netwerkland') of producten/diensten van elkaar afnemen.

In juni 2017 werd de Agenda Micro-ondernemerschap gepresenteerd door wethouder Karsten Klein in het college van B&W. Hierin werd ZZP Loosduinen genoemd als een goed voorbeeld van kennisuitwisseling tussen ‘micro-ondernemers’. De gemeente wil micro-ondernemers zoals wij de komende jaren beter voorbereiden op ondernemerschap en (mede afhankelijk van voldoende politiek draagvlak) bestaande en nieuwe initiatieven op dit gebied ondersteunen. 26 oktober aanstaande zal de Agenda Micro-ondernemerschap concreet worden behandeld tijdens de gemeenteraadsvergadering. In de avond vanaf 19.30 uur.
Wil jij hierbij aanwezig zijn? Het is goed om als zelfstandig ondernemer je gezicht te laten zien. En het gaat in dit geval ook specifiek over ons. (Tijdens de vergadering is er de mogelijkheid tot inspreken.) Zullen we samen gaan? Mail naar zzploosduinen@gmail.com als je hiervoor in bent, of eerst meer informatie wilt. In het kader van: samen staan we sterk.

15 november van 14.30 tot 17.00 uur! Zet het in je agenda. Leuk en goed om elkaar voor het eind van het jaar nog even te zien en spreken. Ik ben benieuwd waar je nu staat, of ik je misschien ergens mee kan helpen, en het is ook gewoon… gezellig!

Simone Bergmann, Den Haag, vrijdag 13 oktober 2017
Onderzoek KING (wij werken mee!)

Deze maand wordt een aantal zzp’ers uit ZZP Loosduinen geïnterviewd door Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING). KING doet momenteel onderzoek naar de behoeften van zzp’ers: "Doel is om de gemeenten te helpen een beter beeld van de zzp’er te definiëren en om de behoeften van zzp’ers scherper te hebben. Dit levert omschrijvingen van ‘archetypen’ op, die KING richting gemeenten kan verspreiden, die op hun beurt de gemeentelijke dienstverlening richting zzp’ers kunnen verbeteren”. 

Super dat een aantal zzp’ers uit ons netwerk hieraan meewerkt. Het is begrijpelijk dat je misschien denkt, ja, daar heb ik echt geen tijd voor, ik moet werken, mijn hoofd als kleine ondernemer boven water houden. Tóch is het zo dat wij ons bewegen binnen een zekere maatschappij, een ‘systeem’, zo je wilt. Met wetten, regelgeving, regulering etc. Gezien de tendens dat zzp’ers tegenwoordig worden gezien als een soort van noodzakelijk kwaad (iets dubieus, moeilijks of zelfs irritants), is het -om jezelf te helpen- een idee om bepaalde relevante ontwikkelingen te volgen.

Bijdragen aan een dergelijk onderzoek kan helpen om een betere omgeving (zowel maatschappelijk als economisch) te creëren waarin jij als zelfstandig ondernemer kan floreren. Nee, garanties zijn er niet. Maar worstelen, klagen, niks doen of het maar opgeven, dat is misschien ook niet… aantrekkelijk? Daarbij is het altijd goed om je betrokkenheid, kennis en kunde, suggesties als zelfstandige te delen, want het is gewoon ook (indirect) netwerken: wie weet wie jou onthoudt en je eens terugvraagt voor een leuk project, het doen van een lezing of presentatie tijdens een zakelijk event etc.! Soms word je zelfs een ‘autoriteit’ zonder dat je het beseft, en zonder dat je er onwijs veel moeite voor doet.

Degenen die worden geïnterviewd: succes en smile! :-)
BIJEENKOMSTEN
Speciaal voor ondernemers lanceert Food Board Nederland, het bedrijf van Stana van Ginkel, in samenwerking met PR4ALL​ de video challenge 'Laat zien wie je bent!'. Stana: "Er is plek voor slechts 15 ondernemers in de bootcamp en hiermee ruimte voor 1-op-1 aandacht. Dus: wie het eerst komt wie het eerst maalt! Juist nu er een periode van evalueren en plannen voor volgend jaar is aangebroken, is dit voor veel ondernemers die snel resultaat willen dé uitkomst!" Zie het event op Facebook voor meer informatie en direct aanmelden.
TIPS / SUGGESTIES?!

 
Heb je tips of suggesties voor ZZP Loosduinen? Of heb je een vraag? Wil je eens een pitch, presentatie of workshop houden? Neem contact op met Simone Bergmann (coördinator) via zzploosduinen@gmail.com.
Speciaal aangeboden door Jeanette Neumann van Farm de Beauty in Den Haag: 10% korting op permanente make-up tot 2018! Meer info en (goede) reviews vind je op de website!
Dankjewel voor jouw interesse, enthousiasme, betrokkenheid!
Copyright © 2017 Bergmann Media, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp