Copy
Bekijk deze e-mail via een browser.
Nieuwsbrief december 2021
Twitter
Facebook
Instagram
Pinterest
Website

Oproep: welke strips en informatieve jeugdboeken wil jij graag als Daisy-luisterboek?

Luisterpuntbibliotheek vindt het belangrijk dat haar lezers de boeken kunnen lezen die ze graag willen lezen. Daarom kunnen lezers, ouders, leerkrachten, logopedisten en bibliotheekmedewerkers een suggestie doen om een boek te laten omzetten in een Daisy-luisterboek.

Volgend jaar willen we extra strips en informatieve jeugdboeken laten inlezen, en daarvoor doen we een oproep: welke strips en informatieve jeugdboeken zijn populair bij jou thuis, in de klas of in de bib? Welk boek mis je in onze collectie? Laat het ons weten en we bekijken of we de boeken kunnen omzetten. Alvast grote dank!
[Ook suggesties voor boeken in andere genres zijn uiteraard steeds welkom.]
Doe een boeksuggestie

Een Daisy-versie van een strip?

Misschien ben je wel benieuwd hoe een luisterversie van een strip klinkt. In de collectie van Luisterpunt vind je al enkele strips en graphic novels, waaronder enkele nummers van Suske & Wiske - voorgelezen door acteur Luk De Koninck. Ideaal met het gedrukte stripverhaal erbij!
Bij elke strip vind je een luisterfragment, luister naar een stukje uit de klassieker 'De vliegende aap'.

Ken je de Anderslezen-app al?

Met de Anderslezen-app kunnen kinderen en jongeren met leesmoeilijkheden genieten van duizenden Daisy-luisterboeken. De app is volledig gratis. 

TIP: pas de voorleessnelheid aan in de Anderslezen-app

Kinderen en jongeren met dyslexie combineren vaak het Daisy-luisterboek met het gedrukte boek. Lezen en luisteren tegelijk is namelijk een goede leestraining! Met het gedrukte boek erbij krijgen ze ook een echt 'boekgevoel', en een boost voor hun zelfvertrouwen wanneer ze - net als hun vrienden of klasgenoten - kleppers zoals 'De grijze jager' of 'Harry Potter' op het einde kunnen dichtslaan. 

Met de Anderslezen-app kunnen ze heel eenvoudig het boek trager laten voorlezen zonder dat de stem vervormt. Zo kunnen ze gemakkelijk op hun eigen tempo meevolgen. We laten je zien hoe je dit werkt

 
Op onze help-pagina over de Anderslezen-app vind je nog meer handige instructiefilmpjes. Je vindt ze ook in één YouTube-afspeellijst.

Word lid van de gebruikersraad van Luisterpunt

Luisterpuntbibliotheek heeft een gebruikersraad die advies geeft bij onze werking. In deze groep zitten lezers en mensen die op een of andere manier betrokken zijn bij onze organisatie. De gebruikersraad komt 2 à 3 keer per jaar samen, waarvan één keer online.

Ben je ouder van een kind met leesmoeilijkheden, leerkracht, logopedist of bibliotheekmedewerker en heb je zin om mee na te denken over hoe we samen de dienstverlening van Luisterpunt nog kunnen verbeteren?
Stuur ons een e-mail en we bezorgen je vrijblijvend meer info. Alvast bedankt! 

Heb jij de Voorleesclub al ontdekt?

In november kon je genieten van De Voorleesclub op Eén: heel wat bekende Vlamingen lazen enthousiast voor, zoals Linde Merckpoel, Leo Timmers, Dominique Van Malder, Joris Hessels, Ann Wauters, Fatma Taspinar en Tijs Vanneste. In de kerstvakantie komen de filmpjes opnieuw op tv. Kan je niet wachten? Je vindt ze allemaal op VRT NU

[De Voorleesclub is een fijne samenwerking tussen EénLang zullen we lezenIedereen LeestDe chinezendeAuteurs en Luisterpuntbibliotheek.]
Bekijk de filmpjes van De Voorleesclub

Promotiemateriaal Luisterpunt 

Leo Timmers, die zelf dyslexie heeft, maakt niet alleen prachtige jeugdboeken die hij ook nog eens geweldig voorleest. Wist je dat hij de leuke figuurtjes op de folders en poster van Luisterpuntbibliotheek getekend heeft? 
Zowel het promotiemateriaal van Luisterpunt als van Ik haat lezen kan je gratis aanvragen.
Vraag gratis promotiemateriaal aan

De Klinkende Klankenquiz voor Kinderen  

  • Herken je de persoon aan zijn lach?
  • Van waar komt dit deuntje?
  • Wat is dat rare geluid?
  • Uit welk boek komt dit fragment?
Al meer dan 2.300 kinderen gingen de uitdaging aan in onze Klinkende Klankenquiz, een leuke online luisterquiz voor kinderen van 8 tot 12, met vragen over boeken, muziek, geluiden, ... én twee special guests! Test je oren én je algemene kennis! Je kan de quiz invullen wanneer je maar wil. 
Naar de quiz!

Boekentip: 'Ben ik wel normaal?' van Danny De Vos en Ann Ceurvels  

Wat als je niet in het perfecte plaatje past? Wat als je dyslexie hebt? Wat als je fouten maakt? Wat als je gepest wordt? “Ben ik wel normaal?” vragen kinderen en jongeren zich misschien af. En moet dat dan? 

In ‘Ben ik wel normaal?’ van Danny De Vos en Ann Ceurvels ontdek je hoe je "niet normaal" kan veranderen in anders, waarom jij je soms anders voelt, waarom anders niet beter of slechter is, waarom anders zijn niet hetzelfde is als een probleem hebben, waarom anders vaak heel gewoon is, en hoe je anders kan veranderen in helemaal oké! Want een wereld waar iedereen oké is, zou dat niet normaal zijn? 

Een bijzonder Daisy-boek voor lezers vanaf 9 jaar, ingelezen door Danny De Vos!
Vraag het Daisy-boek van 'Ben ik wel normaal?' aan

Stuur deze e-brief door naar vrienden, familie of collega's. Inschrijven kan via het invulformulier of via info@ikhaatlezen.be.

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, kan je je altijd uitschrijven of een e-mail sturen naar info@ikhaatlezen.be met 'uitschrijven' als onderwerp.

info@ikhaatlezen.be - www.ikhaatlezen.be - 02 423 04 11Email Marketing Powered by Mailchimp