Copy
Twitter
Facebook
Instagram
Pinterest
Website

Daisy-boeken in jouw bib of leeshoek

De zomer staat voor de deur, ideaal om de (school)bibliotheek op te frissen! Werk je al met Daisy-luisterboeken en wil je die graag zichtbaar maken in je bib? Download het stickersjabloon met het logo van de Anderslezen-app en plak de stickers op de rug van de gedrukte boeken die in Daisy-luistervorm bestaan! Zo is het voor kinderen met leesmoeilijkheden meteen duidelijk voor welke boeken ze kunnen rekenen op audio-ondersteuning. 

Op de foto zie je enthousiaste lezers uit de basisschool Klavertje 3 in Bilzen. Juf Geertrui stuurde ons enkele foto's van hun leeshoek

"De leerlingen vinden het lezen met de Anderslezen-app alvast heel fijn, ze grijpen gemakkelijker naar hun verhaal en kunnen er ook langer door geboeid zijn." 
- Juf Geertrui
Heb je leuke foto's van Daisy-boeken of enthousiaste Daisy-lezers op je school, in je praktijk of thuis? Mail ze naar info@ikhaatlezen.be en toon ons hoe jij het leesplezier verspreidt! 

Nieuwe jeugdboeken!

We voegden opnieuw heel wat grappige, spannende en meeslepende jeugdboeken toe aan onze collectie! Ontdek alle boeken in onze driemaandelijkse aanwinstenlijst. De boeken staan ingedeeld per leeftijd. 

Gebruik je de Anderslezen-stickers al in je (school)bib? De lijst is een handig hulpmiddel om je boekenkast up-to-date te houden. 

Boeken van de Leesjury voor iederéén! 

Ook volgend leesjaar zorgen we ervoor dat iederéén kan meelezen met de Leesjury (voorheen de KJV)! Bij de start van het leesjaar vind je de Daisy-luisterversies van de genomineerde boeken (vanaf groep 2) in onze collectie. Daarnaast zetten we de boeken ook om in groteletterdruk en op vraag in braille

Meer informatie

Vier de verjaardag van de Boekenjagers en steun Luisterpunt!

De Boekenjagers bestaat 5 jaar en dat vieren ze met een boek vol anekdotes en verhalen van bekende auteurs zoals Lize Spit, Lucinda Riley, Patrick De Bruyn, en nog zoveel meer! Ook dichters (Stijn De Paepe, Yentl Nuytemans, ...) en cartoonisten (Lectrr, Herr Seele, ...) werken mee aan het boek. De opbrengst schenken ze aan Luisterpuntbibliotheek, Het Lezerscollectief en De Boekenkaravaan. Fantastisch toch?

Samen met De Boekenjagers zorgen we voor een Daisy-luisterversie, heel wat auteurs lezen hun eigen verhaal in! 

Meer info en bestellen

Boekentip: 'Zijn er nog vragen?' van Ignaas Devisch

Niet alleen volwassenen, maar natuurlijk ook kinderen stellen zich vragen over het leven en de wereld. Het is voor hen dat filosoof Ignaas Devisch het boek 'Zijn er nog vragen?' schreef. Verpakt in een spannend verhaal geeft de filosoof antwoorden op vragen als: 'Waar komt de mens vandaan?', 'Waarom is de wereld onrechtvaardig?' en 'Wat is de zin van het leven?’. Die antwoorden zijn niet altijd eenduidig en roepen soms nieuwe vragen op. Maar zo werkt filosofie nu eenmaal!
De auteur las zijn boek in voor Luisterpunt. Op ons YouTube-kanaal zie en hoor je hem aan het werk! 

Vraag het Daisy-boek aan

Op ons YouTube-kanaal vind je een afspeellijst van alle jeugdauteurs die hun eigen boek inlazen. Voor deze auteurslezingen genoot Luisterpunt financiële steun van Literatuur Vlaanderen. 

Ook volgend jaar staat ADIBib voor je klaar!

Goed nieuws, volgend schooljaar zijn er weer ADIBoeken en LeesVoor! Kinderen die moeilijk lezen, spellen en/of schrijven gebruiken deze hulpmiddelen op computer om hen te ondersteunen. Eureka ADIBib is volop bezig met de nieuwste schoolboeken voor je klaar te maken.
 
Wil je op de hoogte blijven? Zoek op ISBN-nummer in de catalogus van ADIBib en volg het boek. Zo krijg je meteen een update wanneer een boek klaar is.
Bestellen voor het nieuwe schooljaar kan vanaf 26 augustus.

Stuur deze e-brief door naar vrienden, familie of collega's. Inschrijven kan via het invulformulier of via info@ikhaatlezen.be.

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, kan je je altijd uitschrijven of een e-mail sturen naar info@ikhaatlezen.be met 'uitschrijven' als onderwerp.

info@ikhaatlezen.be - www.ikhaatlezen.be - 02 423 04 11



Email Marketing Powered by Mailchimp