Copy
Bekijk deze e-mail via een browser.
Nieuwsbrief oktober 2022
Facebook
Instagram
Twitter
Website

Gratis online escaperoom over lezen, dyslexie en hulpmiddelen: ga op zoek naar de verdwenen jeugdauteurs!

Vanaf vandaag kan je de uitdaging aangaan in de Ik haat lezen-escaperoom! In een spannend en speels verhaal met gevarieerde puzzels over boeken, dyslexie en geluid ervaren kinderen hoe het is om dyslexie te hebben, maar vooral ook wat de kracht van hulpmiddelen is en hoe leuk lezen kan zijn. Lezen kan altijd, voor iederéén.
 
Het verhaal draait rond jeugdauteur Mathilda Masters, die ontvoerd werd toen ze een boek kwam inlezen in de studio van Luisterpuntbibliotheek. Ze is de zoveelste jeugdauteur die op korte tijd verdwenen is. De bewakingscamera’s konden een mysterieuze ridder vastleggen, maar verder tast de politie in het duister. Het is aan de speler om op zoek te gaan naar aanwijzingen én naar de vermiste auteurs.
 
De escaperoom is voor speurneuzen van 8 tot 12 jaar. Alleen spelen, met vrienden, in de klas, met de familie, ... Het kan allemaal! Goed voor ongeveer 45 minuten spelplezier en een ideale activiteit tijdens deze Week van Dyslexie!

Naar de escaperoom
studiedag ik haat lezen. 26 oktober 2022 @deBuren in Brussel. Het logo van ik haat lezen met boven een kroontje en onderaan staat er '10 jaar'. verder een foto van een meisje die een daisy-boek leest en een jongen met de laptop in de klas.

Studiedag: Dyslexie? Van 'Ik haat lezen' naar lees- en leerplezier!

Dit jaar vieren we de 10e verjaardag van onze campagne en nodigen we je op woensdag 26 oktober uit voor een studiedag annex verjaardagsfeest bij deBuren in Brussel (Léopoldstraat 6), waarop we terugblikken én vooruitkijken. Het wordt een dag met veel inzichten en praktische tips waar je meteen mee aan de slag kan! 

Ontdek het programma en schrijf je in
webinars voor leerkrachten, logopedisten en bibmedewerkers.

Volg een online infosessie

De eerste webinars afgelopen maand waren een succes! In oktober en november kan je nog boeiende sessies volgen bij Luisterpunt en Eureka ADIBib: 

  • Feestwebinar: Dys-YES-xie vanavond ma 3/10 om 20u voor leerkrachten, ouders, leerlingen, ... 
  • 'Gaat lezen moeilijk? Welkom in onze bib!' voor bibmedewerkers op di 11/10.
  • 'Gaat lezen moeilijk? Ga voor een luisterboek!' voor (zorg)leerkrachten en logopedisten op do 20/10 en ma 21/11.
Meer info en inschrijven

Ik haat lezen-startkit

Al meer dan 900 mensen vroegen de digitale Ik haat lezen-startkit aan en kregen meteen heel wat nuttig materiaal in hun mailbox: een instructievideo om snel aan de slag te gaan met Daisy-boeken, het ADILeerwerkboek, boekentips, info over leer-en leesstoornissen en meer! 

poster Ik haat lezen

Bestel onze nieuwe poster! 

Met de nieuwe Ik haat lezen-poster laat je mensen voelen hoe het is om dyslexie te hebben. Kan jij lezen wat er staat?
Gelukkig zijn er Daisy-luisterboeken en ADIBoeken!
Vraag de poster gratis aan.

Iederéén leest mee met de Leesjury! 

De Daisy-luisterversies van de Leesjury-boeken (vanaf groep 2) vind je in de collectie van Luisterpunt. Daarnaast zetten we de boeken om in groteletterdruk en op vraag in braille. Voor groteletterboeken en brailleboeken kan je terecht bij Pascale Denys
 

Ontdek de genomineerde boeken

Beluister de Taalkrant

Tijdens de Week van het Nederlands (1-8 oktober) vieren we de schoonheid van de Nederlandse taal! Net zoals vorig jaar kan je de bijhorende Taalkrant beluisteren. Je ontdekt er een interview met de ambassadeurs Raf Njotea en Joost Oomen, weetjes over onze taal, toffe activiteiten en uitdagingen. 

Beluister de krant 

Tip voor leerkrachten: de Taalkrant is ook beschikbaar in braille. Werk je rond braille in de klas? Vraag de brailleversie aan via info@luisterpuntbibliotheek.be.
covers boeken 'De heen-en-weer-brief', 'De vloek van de kraaientoren' en 'De tovervinger'.

Ontdek heel wat nieuwe Daisy-jeugdboeken!

Driemaandelijks zet Luisterpunt de nieuwste Daisy-jeugdboeken op een rijtje. Spannende boeken, romantische verhalen, TikTok-boeken, weetjesboeken, avonturenverhalen, ... Voor elk wat wils!

Naar de aanwinsten
 

logo van de podcast Larieboek en Apekool op een rode achtergrond en audiogolven.

Podcast Larieboek & Apekool

Luisterpunt was te gast in de podcast 'Larieboek & Apekool'!, een podcast voor jonge ouders en hun kinderen boordevol boekentips. In deze aflevering praten hosts Yarne en Jochen met Saskia Boets (codirecteur van Luisterpuntbibliotheek) over leeshaat, dyslexie, maar vooral boekenliefde!
Beluister de aflevering op Anchor.fm of met je favoriete podcast-app zoals Spotify.

Onze tv-spot al gezien?

Verspreid het leesplezier mee binnen jouw netwerk!

Stuur deze e-brief door naar vrienden, familie of collega's. Inschrijven kan via het invulformulier of via info@ikhaatlezen.be.

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, kan je je altijd uitschrijven of een e-mail sturen naar info@ikhaatlezen.be met 'uitschrijven' als onderwerp.

info@ikhaatlezen.be - www.ikhaatlezen.be - 02 423 04 11
Email Marketing Powered by Mailchimp