Copy
Registratie voor gratis voorleessoftware gestart!
Sinds 15 november kunnen leerlingen uit het gewoon en buitengewoon basis- en secundair onderwijs met leesproblemen zich aanmelden om gratis voorleessoftware te gebruiken. Leerlingen krijgen een gratis jaarabonnement.
Alle informatie en het aanmeldformulier vind je hier!
Nieuws
Boekvoorstelling 'Blind!' van Roland Bergeys
Op zaterdag 9 december om 10u30 stellen we in de bib van Mechelen 'Blind! De wonderlijke tocht van Jeroen Pietersen' van Roland Bergeys voor. Meer dan 20 mensen, waaronder enkele bekende auteurs, brachten het boek tot leven in een prachtige luisterversie. Verwacht je aan een geanimeerde boekvoorstelling met luisterfragmenten, interviews en een fijne streep muziek.
 
Zin om erbij te zijn? Laat het ons weten!
 
Music For Luisterpunt!
€ 9.000!
 Dat is het geweldige bedrag dat de vele fijne acties voor Luisterpunt in De Warmste Week vorig jaar opleverden en waarmee we Daisy-online verder hebben verfijnd voor onze lezers. 9.000 maal dank aan iedereen die dit mee mogelijk maakte!

Ook dit jaar is Luisterpunt een goed doel voor De Warmste Week van Music For Life, die loopt van 18 tot en met 24 december. Wil je zelf, met je familie, vrienden, collega's, vereniging of organisatie de kerstperiode verwarmen met een fijne actie? Denk dan eens aan Luisterpunt en geef ons een financieel duwtje in de rug!* Alvast heel erg bedankt!

Zin om iets te organiseren voor Luisterpunt maar geen inspiratie? Laat het ons zeker weten, we denken graag met je mee!

Een kleine greep uit de warme acties van de afgelopen jaren:
  • Scholen verkochten zelfgemaakte kerstballen en installeerden een kerstkraampje voor toegankelijke boeken.
  • Bibliotheken organiseerden boekenverkopen, verkochten CD's, richtten een ministudio in, ... 
  • Een groep studenten organiseerde een diner in het donker.
  • Woonzorgcentra verkochten truffels en kerstrozen.
(Potlood)Lezen For Life!
Iedereen Leest ondersteunt dit jaar de tweede editie van Lezen For Life. Het concept blijft hetzelfde: je zamelt tussen september en december geld in per gelezen boek of je organiseert een leuke leesactie. De opbrengst gaat naar de geregistreerde goede doelen die met taal, lezen en leesbevordering bezig zijn, waaronder dus ook Luisterpunt. Meter en peter van het project zijn actrice, columniste en auteur Katrijn Van Bouwel en acteur en cabaretier Johan Petit.

Je kan Lezen For Life ook al schrijvende steunen met een potlood. In de Confituur-boekhandel en veel bibliotheken kan je voor € 2 een LFL-potlood kopen en daarmee tijdens het lezen je favoriete passages aanduiden!
  
Agenda
Laat je informeren!
Wil je meer weten over dyslexie, de noodzaak van hulpmiddelen, Daisy-boeken en ADIBoeken (toegankelijke schoolboeken)?
Kom dan naar een van onderstaande infoavonden (i.s.m. Eureka ADIBib):
Weetjes
Luisterpunt op Twitter!
Weet je dat Luisterpunt sinds kort ook op Twitter zit? We delen er de allerlaatste nieuwtjes over infoavonden, nieuwe Daisy-boeken, auteurslezingen en nog veel meer!
 
Bekende gasten bij Luisterpunt
Geregeld lezen auteurs hun eigen boek in bij Luisterpunt. Welke bekende auteur zit verstopt achter de play-button en wie hadden we verder zoal te gast? 
 
*Let wel: voor het geld dat gestort wordt voor Music For Life kunnen de Koning Boudewijnstichting, Studio Brussel of Luisterpunt geen fiscaal attest afleveren.
Je kan Luisterpunt ook nog steeds gewoon steunen door rechtstreeks een gift te storten. Voor giften vanaf 40 euro bezorgen wij je een fiscaal attest. IBAN BE39 7350 7350 0019 (BIC KREDBEBB)

Stuur deze e-brief door naar vrienden, familie of collega's. Inschrijven kan via het invulformulier of via info@ikhaatlezen.be.

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, kan je je altijd uitschrijven of een e-mail sturen naar info@ikhaatlezen.be met 'uitschrijven' als onderwerp.info@ikhaatlezen.be - www.ikhaatlezen.be - 02 423 04 11 (Luisterpunt)

Email Marketing Powered by Mailchimp