Copy
Twitter
Facebook
Website
Warme acties voor Luisterpunt!

Warme acties voor Luisterpunt!

Ook dit jaar is Luisterpunt een goed doel voor De Warmste Week, die loopt van 18 tot en met 24 december. Verschillende bibliotheken en andere organisaties organiseren warme acties voor ons:  Wil je met jouw bib ook de kerstperiode verwarmen met een fijne actie?
Denk dan aan Luisterpunt en geef ons een financieel duwtje in de rug! 
Wil je iets organiseren maar heb je geen inspiratie? Stuur ons een e-mail en we denken met plezier mee.

HEEL erg bedankt voor alle steun, ook in naam van onze vele lezers met een leesbeperking!

Stuur deze kerst je wensen in braille!

Zelf verkopen we voor De Warmste Week braillewenskaarten met literaire citaten voor jong en oud(er). Er zijn 3 sets met 4 kaarten. De prijs per set bepaal je zelf vanaf een minimumbedrag van € 5.
Bekijk de samenstelling van de sets en bestel je favoriet(en)!

Sid ontdekte het leesplezier met Daisy-boeken en de Anderslezen-app!


“De Anderslezen-app heeft veel voor mij veranderd. Ik heb geleerd weer meer boeken erbij te pakken, want daarvoor vond ik dat echt nooit leuk. Ik las niet graag. Die app heeft mij opnieuw zin gegeven, omdat ik daarmee kon meeluisteren, zodat ik niet altijd alles zelf moest lezen. (Sid)

Ook gratis aan de slag gaan met Daisy-online-boeken in je bibliotheek, school of logopediepraktijk? Op onze website vind je alle informatie om meteen te starten.
Daisy-online in de kijker zetten? Vraag een gratis pakketje promotiemateriaal aan (bladwijzers, flyers, poster)!
 
Ja, ik wil moeilijke lezers leesplezier bezorgen!
Krijg je Daisy-online graag eens van naaldje tot draadje uitgelegd? Je kan een infosessie over Daisy-online en de Anderslezen-app boeken voor je scholengroep of pedagogische studiedag, of voor een samenwerkingsverband van bibliotheken of logopediepraktijken. Bespreek het meteen!
Bezorg jij thuis, in de klas, in de bib, of in je praktijk iemand leesplezier met de Anderslezen-app? Stuur ons een leuke foto en win een Ik haat lezen-tas (Fairtrade!) met leuke Ik haat lezen-hebbedingetjes. 

Siens Klinkende Klankenquiz voor Kleine en Grote Oren
(1 februari 2020, Muntpunt Brussel)

Ketnet-wrapper Sien Wynants daagt je uit in een weet- en luisterquiz voor alle leeftijden! Herken je de persoon aan zijn lach? Van waar komt dit deuntje? Wat zegt de emoe? En wat is dat rare geluid? 

In dit bijzondere luisterspel spelen jong en oud samen. Met vragen waarop alleen opa's het antwoord weten, doe-opdrachten die enkel een kind tot een goed einde kan brengen, en alles daartussen. Wie wil winnen, komt maar beter met de hele familie. 

Stel een ploegje samen en schrijf je nu in. Een team bestaat uit maximaal 5 personen, met minstens 1 en hoogstens 3 volwassenen. Vind je geen team? Je mag je ook alleen inschrijven. De dag zelf maken we extra gelegenheidsploegjes.

De overwinning zit tussen je oren!

Kleurrijke kinderboeken van Studio Sesam: ook als Daisy-boek! Mét audiodescriptie

Ken je Studio Sesam al? Deze organisatie maakt superdiverse en kleurrijke kinderboeken, samen met cultureel diverse schrijvers en illustratoren. Bij Luisterpunt vind je deze boeken (op dit moment 7 titels) in Daisy-luistervorm met audiodescriptie. De prachtige tekeningen worden dus uitgebreid beschreven. Ook leuk materiaal voor kinderen die Nederlands leren!

Ontdek deze bijzondere boeken in onze catalogus en vraag ze meteen aan voor de Daisy-bruikleencollectie van jouw bib!

Poëziegeschenk 'Nu': poëzietip voor hippe jongeren!

Van 30 januari t/m 5 februari laten we de verzen weer knetteren tijdens de Poëzieweek. Het motto is ‘De toekomst is nu’. 

Bij de Poëzieweek hoort ook een geschenk, en dit jaar is dat niet van één dichter, maar van tien dichters! Het is een bloemlezing met werk van jonge, talentvolle dichters uit Vlaanderen en Nederland met als titel 'Nu'. Het geschenk is een kennismaking met actueel en uiteenlopend werk van Instapoets en slamdichters tot prestigieuze prijswinnaars.

Natuurlijk zorgt Luisterpunt voor een Daisy-versie van deze bundel. Elke dichter las bovendien zijn eigen gedicht(en) in! Vanaf 30 januari, Gedichtendag, in onze collectie.

Voor bibmedewerkers: wil je ‘Nu’ ook uitlenen als Daisy-boek in de bib? Laat het ons weten en we bezorgen je dit hebbedingetje op tijd voor de Poëzieweek. Meerdere exemplaren zijn mogelijk. 

Volg Ik haat lezen op Facebook!

Op onze Facebook-pagina delen we nieuwe Daisy-jeugdboeken, updates over de Anderslezen-app, leuke weetjes over dyslexie en hulpmiddelen en nog veel meer. Vind jij ons ook leuk?

Stuur deze e-brief door naar vrienden, familie of collega's. Inschrijven kan via het invulformulier of via info@ikhaatlezen.be.

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, kan je je altijd uitschrijven of een e-mail sturen naar info@ikhaatlezen.be met 'uitschrijven' als onderwerp.

info@ikhaatlezen.be - www.ikhaatlezen.be - 02 423 04 11Email Marketing Powered by Mailchimp