Copy
Bekijk deze e-mail via een browser.
Nieuwsbrief oktober 2019
Twitter
Facebook
Website
Daisy-online en de Anderslezen-app: ook in jouw bibliotheek, school of logopediepraktijk!
Daisy-luisterboeken lees je eenvoudig, snel én gratis met de Anderslezen-app, die van elke tablet of smartphone een Daisy-speler maakt. De app is automatisch gekoppeld aan je boekenplank in Mijn Luisterpunt. Luisteren naar het Daisy-boek op je tablet en tegelijk meelezen in het gedrukte boek: de ideale manier om het woord- en klankbeeld te koppelen en te oefenen met lezen. En een wereld vol prachtige verhalen gaat open ...

Wist je dat organisaties (bibliotheken, scholen, logopediepraktijken) gratis lid kunnen worden bij Luisterpunt en vervolgens eenvoudig (en eveneens gratis) hun lezers, leerlingen of cliënten kunnen inschrijven voor Daisy-online-boeken en de Anderslezen-app?

Ook Daisy-online-boeken aanbieden in je bibliotheek, school of logopediepraktijk? Op onze website vind je alle informatie om er meteen mee te starten en materiaal om dit aanbod in de kijker te zetten. 
 
Aan de slag met Daisy-online-boeken en de Anderslezen-app!
Krijg je Daisy-online graag eens van naaldje tot draadje uitgelegd? Je kan een infosessie over Daisy-online en de Anderslezen-app boeken voor je scholengroep of een pedagogische studiedag, of voor een samenwerkingsverband van bibliotheken of logopediepraktijken. Bespreek het meteen!

In november organiseren we ook 3 infosessies over Daisy-online voor bibliotheekmedewerkers in Mechelen (7/11), Roeselare (12/11) en Herentals (26/11). Meer info en inschrijven.
Sinds 1 oktober is de Anderslezen-app vernieuwd. De app is nu nog mooier, sneller en handiger!

Lees wat er veranderd is.
Onze nieuwste poster focust volop op de Anderslezen-app en hangt deze maand in vele grote treinstations. Heb jij hem al gespot? 

Graag je eigen exemplaar voor thuis, in de bib, op school of in de praktijk? En een stapeltje van onze coole bladwijzers en spiksplinternieuwe flyers
Stuur ons een e-mail met je adres en het materiaal komt jouw richting uit! 

KJV voor iederéén!

Zoals elk jaar biedt Luisterpunt de genomineerde boeken voor de Kinder- en Jeugdjury (vanaf groep 2) aan in Daisy-luistervorm, groteletterdruk en braille (op aanvraag).

De Daisy-versies kan je zelf aanvragen in Mijn Luisterpunt, voor groteletterdruk en braille mail je naar Pascale Denys

 

Tijgerlezen

Ken je de serie Tijgerlezen van uitgeverij Querido al? De serie leest prettig en ze lapt de AVI-regels aan de laars. De serie is bedoeld voor kinderen tussen 5-9 jaar en leent zich uitstekend tot zelf lezen én voorlezen. 

Uitgangspunt van de serie is dat kinderen die met plezier lezen dat ook vaker zullen doen en zo aan hun 'leeskilometers' komen. Het leren lezen wordt dus niet aangestuurd vanuit een technisch stappenplan, maar door leesplezier. In de serie zijn titels verschenen van auteurs als Edward van de Vendel, Joke van Leeuwen en Annie M.G. Schmidt.

Bij Luisterpunt vind je heel wat Tijgerlezen-boeken in Daisy-formaat! Ideaal om te combineren met de gedrukte versie en zo te oefenen met lezen. En natuurlijk om het leesplezier aan te wakkeren!

Auteurs lezen voor, en wel in je oor!
Elk jaar leest een 40-tal auteurs hun eigen boek in bij ons. We filmen elke auteur tijdens het inlezen, op ons YouTube-kanaal kan je ze allemaal aan het werk zien (én horen!).

Een van deze auteurs is Jef Aerts, hij las zijn boek 'De Blauwe vleugels' in. Dit pareltje is trouwens een van de genomineerde boeken voor de KJV (groep 4, 10-12 jaar)!

[Met de financiële steun van Literatuur Vlaanderen.]

Nieuwe jeugdboeken

Er kwamen de laatste maanden weer heel wat geweldige Daisy-jeugdboeken bij in onze collectie. We hebben ze voor je opgelijst.

Op onze website staan enkele van deze boeken in de kijker, laat je verrassen!

Maak jij het warm voor Luisterpunt?

Luisterpuntbibliotheek is ook dit jaar één van de goede doelen voor De Warmste Week. De afgelopen jaren werden er heel wat hartverwarmende acties voor ons georganiseerd, zoals een boekenverkoop, een leessalon, een kerstborrel, ...
 
Organiseer jij dit jaar ook een leuke actie voor ons? Registreer ze meteen! 
Wil je iets organiseren maar heb je geen inspiratie? Stuur ons een e-mail en we denken met plezier mee.

HEEL VEEL DANK, ook vanwege onze vele lezers met een leesbeperking!
ADIBoeken en voorleessoftware aanvragen:
nu nog gemakkelijker!
ADIBoeken zijn een geweldige leerhulp voor kinderen met een beperking in de schriftelijke communicatie (bv. dyslexie of dyspraxie). Een ADIBoek is een digitaal toegankelijk schoolboek in pdf-vorm en gebruik je samen met voorleessoftware. Je kan de tekst laten voorlezen in verschillende talen en in je boek typen met spellingscontrole.

Sinds dit schooljaar is het nóg gemakkelijker om aan de slag te gaan, want je vraagt zowel de ADIBoeken als de software aan op één website: www.adibib.be!
Meer info over ADIBoeken en voorleessoftware

Het ADILeerwerkboek

Alles eens uitproberen? ADIBib heeft een ADILeerwerkboek. Wat kan je daar allemaal mee?
 • Je leert wat een ADIBoek is en hoe het gemaakt wordt.
 • Je kan het volledig laten voorlezen in je voorleessoftware.
 • Je leert wat je allemaal in een ADIBoek kan doen.
 • Je ziet dat er toch wel het een en ander kan foutlopen in een ADIBoek.
 • Je maakt samen met je kind of leerling (of lekker op je eentje) de oefeningen achteraan in het boek.
Download het ADILeerwerkboek

Aan de slag met voorleessoftware
op school

De gids 'Aan de slag met voorleessoftware op school' gaat in op vragen over de pedagogiek en didactiek, het bereiken van de eindtermen en op praktische vragen bij het gebruik van voorleessoftware. Je vindt ook instrumenten om concreet aan de slag te gaan.
Download de brochure

Ik haat lezen on the road!

Wil je graag meer info over dyslexie, Daisy-boeken, de Anderslezen-app en ADIBoeken? Je vindt ons binnenkort op volgende locaties:
 • 10 oktober: infosessie - bibliotheek Zelzate (20u-22u)
 • 22 oktober: infosessie - bibliotheek Zele (20u-22u)
 • 23 & 24 oktober: SETT-beurs - Flanders Expo Gent
 • 5 november: infosessie - bibliotheek Eeklo (19u30-21u30)
 • 14 november: infosessie - bibliotheek Evergem (20u tot 22u)
 • 19 november: infosessie - bibliotheek Aalter (20u tot 22u)

Stuur deze e-brief door naar vrienden, familie of collega's. Inschrijven kan via het invulformulier of via info@ikhaatlezen.be.

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, kan je je altijd uitschrijven of een e-mail sturen naar info@ikhaatlezen.be met 'uitschrijven' als onderwerp.

info@ikhaatlezen.be - www.ikhaatlezen.be - 02 423 04 11Email Marketing Powered by Mailchimp