Copy
Denk je aan Luisterpunt tijdens De Warmste Week?
Ook dit jaar is Luisterpunt een goed doel voor De Warmste Week van Music For Life, die loopt van 18 tot en met 24 december. Wil je zelf, met je familie, vrienden, collega's, vereniging of organisatie de kerstperiode verwarmen met een fijne actie? Denk dan aan Luisterpunt en geef ons een financieel duwtje in de rug!

Wil je graag een al geregistreerde actie steunen? Er worden heel wat leuke initiatieven voor op ons op poten gezet, zoals een Slow Reading Club, een leessalon in de bib, een boekenverkoop, een kerstborrel, een kerstballenverkoop en nog meer! 

Alvast heel erg bedankt voor je warme steun!*
Snuister door alle warme acties voor Luisterpunt of zet er zelf een op!

Ken je Davy al?

Luisterpuntbibliotheek organiseert dit jaar zelf een actie voor De Warmste Week: we verkopen Davy's!
Davy, het broertje van de bekende Daisy, is een 25 centimeter grote rendierknuffel. In zijn pootjes houdt hij een fleecedekentje van 100 op 75 centimeter. Aan zijn oor hangt het Luisterpuntlogo. Een uitgelezen en hartverwarmend kerstgeschenk voor je zoon, dochter, kleinzoon of kleindochter, het kindje van je vrienden of gewoon voor jezelf!

De opbrengst van deze Music For Life-actie wil Luisterpunt besteden aan apparatuur voor haar huisstudio.*
Ja, ik wil een Davy!

Daisy-online-boeken en de anderslezen-app: ook in jouw bibliotheek, school of logopediepraktijk!

Sinds kort kunnen organisaties (bibliotheken, scholen, logopediepraktijken) ook zelf Daisy-online-boekenplanken maken voor hun lezers, leerlingen of cliënten. 
Deze Daisy-online-boeken lees je eenvoudig, snel én gratis met de anderslezen-app, die van elke tablet of smartphone een Daisy-speler maakt. 

Ook Daisy-online-boeken aanbieden in je bibliotheek, school of logopediepraktijk? Op onze website vind je alle informatie om er meteen mee te starten en materiaal om dit aanbod in de kijker te zetten. 

Krijg je Daisy-online graag eens van naaldje tot draadje uitgelegd? Je kan een infosessie over Daisy-online en de anderslezen-app boeken voor je scholengroep of een pedagogische studiedag, of voor een samenwerkingsverband van bibliotheken. Bespreek het meteen
Aan de slag met Daisy-online en de anderslezen-app!
Getuigenis

© Sarah Beyens (leerkracht):
"Laura is 10, kwam sinds dit jaar op onze school en heeft o.a. dyslexie. Ze maakte pas nu kennis met Luisterpunt en vertelde deze week nog hoe blij ze was dat ze nu voor het eerst een echt boek kon lezen! Dus, Merci!"
Lezerskaartjes

Eenvoudig de inloggegevens aan een nieuwe Daisy-online-lezer meegeven? Gebruik dan onze lezerskaartjes! Op de achterkant staat bovendien nog eens de belangrijkste info vermeld om Daisy-boeken te lezen met de anderslezen-app. 

Download de kaartjes op onze website!

KJV-boek in de kijker!

Elk jaar lezen 30 auteurs hun eigen boek in bij Luisterpunt, geweldig! Onlangs hadden we de auteur van een voor de KJV genomineerd boek te gast ... Klik op de playknop en zie en hoor hem aan het werk in onze studio! Een absolute aanrader!

Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen (KJV) is dé boekenjury van kinderen en jongeren tussen 4 en 16 jaar. En natuurlijk kunnen ook kinderen met een leesbeperking meestemmen! Luisterpunt biedt alle genomineerde boeken (vanaf groep 2) aan in Daisy-vorm en groteletterdruk, en op vraag ook in braille. Meer info

Gratis voorleessoftware!

Leerlingen met een ernstige lees- en/of schrijfbeperking kunnen het hele schooljaar door gratis voorleessoftware aanvragen via Lees voor! Vlaanderen. Met deze software kan je ADIBoeken gebruiken, dat zijn digitale versies van de papieren schoolboeken voor het basis en secundair onderwijs (zowel handboeken als werkboeken). De leerling ziet op zijn computer alles wat in het gedrukte boek staat en kan het met de voorleessoftware laten voorlezen en zelf woorden of zinnen invullen.

ADIBoeken: ja, maar ... 
  • wat is nu precies het voordeel van ADIBoeken en voorleessoftware?
  • leren kinderen nog wel lezen en schrijven?
  • is het geen extra last voor de leerkracht?
Op al deze vragen en meer vind je een antwoord op het YouTube-kanaal van ADIBib
Je vindt er ook afspeellijsten met videohandleidingen voor elk softwarepakket. 
*Opgelet: voor de opbrengst van Music For Life-acties kunnen de Koning Boudewijnstichting, Studio Brussel of Luisterpunt geen fiscaal attest afleveren.
Je kan Luisterpunt ook nog steeds gewoon steunen door rechtstreeks een gift te storten. Voor giften vanaf 40 euro bezorgen wij je een fiscaal attest. IBAN BE39 7350 7350 0019 (BIC KREDBEBB)

Stuur deze e-brief door naar vrienden, familie of collega's. Inschrijven kan via het invulformulier of via info@ikhaatlezen.be.

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, kan je je altijd uitschrijven of een e-mail sturen naar info@ikhaatlezen.be met 'uitschrijven' als onderwerp.

info@ikhaatlezen.be - www.ikhaatlezen.be - 02 423 04 11Email Marketing Powered by Mailchimp