Copy
Bekijk deze e-mail via een browser.
Nieuwsbrief december 2020
Twitter
Facebook
Instagram
Pinterest
Website
Doe iemand leesplezier cadeau!
Voor heel wat mensen is gewone boeken lezen moeilijk of onmogelijk. Denk maar aan mensen die slechtziend zijn, mensen met zware reuma die de bladzijden niet kunnen omslaan, kinderen en jongeren met dyslexie, ... Misschien herken je hier wel je (groot)moeder in, of je broer of zus, je neefje, een hechte vriend of een verre kennis, een leerling uit de klas, ...

(Her)open voor hen dit eindejaar een wereld vol leesplezier en laat hen kennismaken met duizenden Daisy-luisterboeken! Ontdek wat je precies kan doen! 

Iemand leesplezier bezorgd? Zet je school of logopediepraktijk Daisy-boeken in de kijker? Maak een leuke foto of video (tekstje kan ook) en deel hem op sociale media met de hashtag #iedereenkanlezen. De drie leukste inzendingen ontvangen een lekker verwenpakket! (Wedstrijdreglement)
Foto van een jongen die een Daisy-luisterboek leest samen met het gedrukte boek

"Ik heb gisteren de Anderslezen-app geïnstalleerd en zijn eerste boek (De waanzinnige boomhut) op zijn boekenplank gezet. Hij is helemaal in de wolken dat hij eindelijk ook het boek kan lezen dat de andere kinderen in de klas lezen. Bedankt!"

- Enthousiaste mama die ons webinar 'Dyslexie? Ga voor een luisterboek' volgde

Herbekijk de webinars: Deel ons Facebookbericht, verwijs naar de webinars en help zo kinderen met leesmoeilijkheden aan leesplezier. Want iederéén kan lezen en van boeken genieten! 
Computer die een boek vasthoudt (cartoon)

Het ADILeerwerkboek

Voor een kind met een lees- of schrijfbeperking gaat meevolgen in de klas moeizaam. Laat hem/haar kennismaken met ADIBoeken, digitale versies van de schoolboeken die je gebruikt met voorleessoftware. In het begin is het natuurlijk wennen om met een computer aan de slag te gaan. Daarom kan je samen oefenen in het ADILeerwerkboek en zo ontdekken hoe ADIBoeken en voorleessoftware werken. Download het boek gratis op de website van ADIBib

Maak Daisy-boeken zichtbaar 
 

Wauw, wat staat onze campagne 'Ik haat lezen' mooi in de kijker op de website van VBS De Watermolen in Heule. Een heel mooi voorbeeld voor andere scholen. Bedankt zorgjuf Céline!
 
In de schoolbib van VBS De Watermolen hebben de boeken die als Daisy-luisterboek beschikbaar zijn het Anderslezen-logo op de rug. Op die manier maak je de Anderslezen-app zichtbaar in je (school)bib! Download de stickervellen op onze website
Foto Ik haat lezen-gadgets en promotiemateriaal

Gratis gadgets en promotiemateriaal

Wil je mee het leesplezier verspreiden en kinderen en jongeren met dyslexie extra motiveren? 'Ik haat lezen' biedt gratis promotiemateriaal aan voor je school of logopediepraktijk (posters, folders, flyers, ...). Ouders kunnen leuke Ik haat lezen-gadgets aanvragen zoals een tas, markeerstift, bladwijzer, ... Stuur een mailtje naar info@ikhaatlezen.be en we sturen het materiaal zo snel mogelijk op! 
Isabelle Gielen leest haar boek in

Auteurs lezen voor en wel in je oor!

Jaarlijks lezen zo'n 40 auteurs hun eigen boek bij ons in, waaronder heel wat jeugdauteurs. Op ons YouTube-kanaal zie en hoor je ze aan het werk! Hieronder zetten we enkele boeken in de kijker. 

[Voor deze auteurslezingen geniet Luisterpunt financiële steun van Literatuur Vlaanderen.]
Cover boek: Sep en Saar: Moek in gevaar
Isabelle Gielen
Sep en Saar: Moek in gevaar
Vanaf 6 jaar

Moek is een wiezel, een mannetje zo klein als een duim. Alleen zijn beste vrienden Sep en Saar weten waar hij woont. Wanneer Moek zich stiekem in de schooltas van Sep verstopt, loopt het mis. Extra leuk, dit is een samenleesboek voor (groot)ouder en kind! 
 
Siska Goeminne
De armen van mijn oma
Vanaf 6 jaar
Lowieze en haar oma Bonnie zijn de beste vrienden. Maar dan wordt Bonnie verliefd op Kamiel, en dat vindt Lowieze maar niets. Nu moet ze haar oma delen met een ander. 'De armen van mijn oma' is een knus boek over de band tussen oma en kleinkind. 
 
Cover boek: De onbekende
Danny De Vos
De onbekende
Vanaf 9 jaar

Ella (13) gaat logeren bij haar oma, die ze amper kent. Oma Astrid blijkt bepaald geen doorsnee oma te zijn. Ze draagt vreemde kleren en woont in een groot, mysterieus huis met alleen kaarslicht. Tijdens haar verblijf ontdekt Ella veel over haar familie en stuit ze op een oud geheim ... Een spannend verhaal!
 
Aline Sax
De jongen op het dak 
Vanaf 9 jaar

Een jongen bekijkt de wereld vanaf het dak. Hij weigert naar beneden te komen en wil niets meer voelen sinds zijn zusje is overleden. De jongen ziet alles wat de mensen beneden doen, maar hij heeft er niets mee te maken. Of wel? Een ontroerend boek over afscheid, verdriet en hoop. 
 
Nog op zoek naar andere, leuke Daisy-luisterboeken? Ontdek de nieuwste jeugdboeken. 
Logo Ik haat lezen

Volg 'Ik haat lezen' op Instagram!

Sinds kort vind je ‘Ik haat lezen’, gericht op kinderen en jongeren met dyslexie, ook op Instagram. We delen er weetjes over dyslexie, Daisy-boeken en ADIBoeken, boeiende boekentips, voorbeelden van goede Daisy-werkingen in bibliotheken en scholen, en veel meer. Volg ons en blijf op de hoogte!

Stuur deze e-brief door naar vrienden, familie of collega's. Inschrijven kan via het invulformulier of via info@ikhaatlezen.be.

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, kan je je altijd uitschrijven of een e-mail sturen naar info@ikhaatlezen.be met 'uitschrijven' als onderwerp.

info@ikhaatlezen.be - www.ikhaatlezen.be - 02 423 04 11Email Marketing Powered by Mailchimp