Copy
Twitter
Facebook
Website
Van 'Ik haat lezen!' naar 'Mag ik nog een boek?'
met de Anderslezen-app
Maart is traditioneel Jeugdboekenmaand. Met de ondersteuning van een Daisy-luisterboek in de Anderslezen-app kunnen ook kinderen met dyslexie, of een andere leesstoornis, deze maand (en daarna ;-)) van heerlijke boeken genieten.

In ons spiksplinternieuwe promotiefilmpje vertellen Laura en Sid, twee kinderen met dyslexie, wat de Anderslezen-app voor hen betekent.
Gebruik het filmpje om Daisy-online in de kijker te zetten en bezorg kinderen met leesmoeilijkheden uren leesplezier! 

"De Anderslezen-app ondersteunt Laura als ze woorden in haar hoofd fout uitspreekt. Ze krijgt meteen die auditieve terugkoppeling en ze kan verder in haar verhaal." (Juf Sarah)
Wist je dat scholen, logopedisten en bibliotheken eenvoudig én gratis lezers kunnen schrijven voor Daisy-online en de Anderslezen-app? Lees er alles over op onze website!
Krijg je Daisy-online graag eens van naaldje tot draadje uitgelegd? Je kan een infosessie over Daisy-online en de Anderslezen-app boeken voor je scholengroep of pedagogische studiedag, of voor een samenwerkingsverband van bibliotheken of logopediepraktijken. Bespreek het meteen!

Daisy-boekentips voor de Jeugdboekenmaand!

Thema van de Jeugdboekenmaand is dit jaar Kunst. Zoals elk jaar zorgt Iedereen Leest voor bijpassende boekentips. Luisterpunt zorgt voor Daisy-versies van heel wat van deze titels. Absolute aanraders!
 

Heb je de nieuwe Boekenzoeker al gezien?

Sinds kort zit Boekenzoeker (initiatief van Iedereen Leest) in een heel nieuw jasje, en het ziet er fantastisch uit! 
Op basis van een aantal zoekcriteria ontdek je boeken die echt bij een kind passen. Daarnaast zijn er een heleboel inspirerende lijstjes, bijvoorbeeld 'KJV-boeken', 'Jeugdboekenmaand', 'vluchtelingen' en 'klimaat'.

Extra leuk: bij elk boek dat ook als Daisy-boek bestaat wordt dit vermeld, een luisterfragment krijg je er meteen bij. Je kan doorklikken naar onze online catalogus zodat je het boek met één klik kan aanvragen. Gebruiksvriendelijker kan niet!

Auteurs lezen voor en wel in je oor!

Jaarlijks lezen zo'n 40 auteurs hun eigen boek bij ons in, waaronder heel wat jeugdauteurs. Op ons YouTube-kanaal zie en hoor je ze aan het werk! Hieronder lichten we er enkele boeken uit.

[Voor deze auteurslezingen geniet Luisterpunt financiële steun van Literatuur Vlaanderen.]
Mathilda Masters
'123 superslimme dingen die je moet weten over het klimaat'
Vanaf 9 jaar

De ultieme weetjes-encyclopedie over het milieu en het klimaat. Wist je bijvoorbeeld dat het glaasje water dat jij drinkt misschien ooit verpakt zat in een gletsjer?
 
Sofie De Moor
'Helemaal overstuur'
Vanaf 9 jaar
De ouders van Lenn (9) zijn gescheiden en praten niet meer met elkaar. Lenn denkt dat zijn vader in Hawaï zit. Maar als hij zijn beste vriend Mo fietsles geeft, zien ze zijn vader lopen.
 
Marijke Umans
'Mike, gewoon Mike'
Vanaf 9 jaar

Mike (10) woont samen met zijn moeder, zusje en kat Flor. Omdat zijn moeder een drukke baan heeft, moet Mike veel dingen zelf doen. Zou niemand opmerken hoe het echt met Mike gaat?
 
Astrid Sercu
'Je zult van me houden'
Vanaf 12 jaar

Als hun klasgenootje Elise ineens verdwijnt, besluiten Alix, Victoria en Mien haar op te sporen. Al snel komen ze erachter dat Elise ontvoerd is. De tijd begint te dringen. Waar is Elise?
 

De Ik haat lezen-sticker!

Onze populaire Ik haat lezen-sticker is weer op voorraad! Vraag hem meteen kosteloos aan.
Posters, bladwijzers en flyers kan je ook steeds gratis bestellen.
 

Hoe kies ik de juiste voorleessoftware?

ADIBoeken zijn een geweldige leerhulp voor kinderen met een beperking in de schriftelijke communicatie (bv. dyslexie of dyspraxie). Een ADIBoek is een digitaal toegankelijk schoolboek in pdf-vorm en gebruik je samen met voorleessoftware. Je kan de tekst laten voorlezen in verschillende talen en in het boek typen met spellingscontrole. Elke leerling met een lees- of schrijfprobleem heeft recht op een gratis licentie voor het lopende schooljaar. 

Er zijn verschillende voorleessoftware-pakketten op de markt (Alinea, SprintPlus, Kurzweil3000 en TextAid), maar welke software kies ik nu?
De 5 belangrijke functies (voorlezen, typen, in ADIBoeken werken, spellingcontrole gebruiken en een woordvoorspeller) vind je in elk pakket. Maar verder zijn er wel wat verschillen. Twee tips om een keuze te maken:
  1. Bekijk de instructiefilmpjes voor elk pakket op het YouTube-kanaal van ADIBib. Zo krijg je al een goed idee krijgt van hoe elk pakket werkt.
  2. Download de demoversie van de pakketten en ga hiermee aan de slag.

Volg Ik haat lezen op Facebook!

Op onze Facebook-pagina delen we nieuwe Daisy-jeugdboeken, updates over de Anderslezen-app, leuke weetjes over dyslexie en hulpmiddelen en nog veel meer. Vind jij ons ook leuk?

Stuur deze e-brief door naar vrienden, familie of collega's. Inschrijven kan via het invulformulier of via info@ikhaatlezen.be.

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, kan je je altijd uitschrijven of een e-mail sturen naar info@ikhaatlezen.be met 'uitschrijven' als onderwerp.

info@ikhaatlezen.be - www.ikhaatlezen.be - 02 423 04 11Email Marketing Powered by Mailchimp