Copy
Bekijk deze e-mail via een browser.
Nieuwsbrief september 2021
Twitter
Facebook
Instagram
Pinterest
Website

Vanaf nu vraag je Daisy-boeken meteen in de Anderslezen-app aan!

Het stond hoog op onze wenslijst en die van onze lezers: boeken opzoeken en aanvragen in de Anderslezen-app, zonder langs Mijn Luisterpunt te moeten passeren. En goed nieuws: sinds de nieuwste update van eind augustus is het zover! Je kan nu alles binnen de Anderslezen-app regelen: boeken opzoeken, aanvragen en inleveren. In de video hieronder laten we zien hoe het werkt. 
Meer info over de vernieuwde Anderslezen-app
Hoe stream of download je een boek in de Anderslezen-app? Hoe pas je de voorleessnelheid aan? Hoe navigeer je door een Daisy-boek?
 
Op onze help-pagina over de Anderslezen-app vind je nog meer handige instructiefilmpjes, die we binnenkort verder aanvullen. Je vindt ze ook in één YouTube-afspeellijst.

Aan de slag!

Iederéén leest mee met de Leesjury! 

Ook dit leesjaar zorgen we ervoor dat iederéén kan meelezen met de Leesjury (voorheen KJV). De Daisy-luisterversies van de genomineerde boeken (vanaf groep 2) vind je in onze collectie (er zijn nog enkele titels in productie) en kan je zelf op je online boekenplank zetten. Daarnaast zetten we de boeken ook om in groteletterdruk en op vraag in braille
Voor groteletterboeken en brailleboeken kan je terecht bij Pascale Denys
 
Ontdek alle genomineerde boeken van de Leesjury

De Klinkende Klankenquiz voor Kinderen  

  • Herken je de persoon aan zijn lach?
  • Van waar komt dit deuntje?
  • Wat is dat rare geluid?
  • Uit welk boek komt dit fragment?
Van 30 augustus tot 12 september vieren we de Week van de Klank! Het doel van deze week is om het publiek een betere kennis van klank en geluid bij te brengen en het belang ervan in de samenleving te onderlijnen, via lezingen, concerten, filmvoorstellingen, geluidsinstallaties, enzovoort.
Wij dagen alle kinderen van 8 tot 12 jaar uit met de Klinkende Klankenquiz, een leuke online luisterquiz met vragen over boeken, muziek, geluiden, ... én twee special guests! Test je oren én je algemene kennis! Je kan de quiz invullen wanneer je maar wil
Naar de quiz!

De Week van het Nederlands wordt een taalfeest voor iederéén, met een luister- én brailleversie van de Taalkrant!

Ben je leerkracht in het secundair en vier je in oktober mee De Week van het Nederlands
Thema van deze zevende editie is ‘Taal op stelten’, de ambassadeurs zijn Nederlands schrijver en performer Elfie Tromp en de Vlaamse theatermaker, performer en activist Jaouad Alloul.

Bij de Week van het Nederlands hoort ook een Taalkrant, vol weetjes over het Nederlands, activiteiten en uitdagingen. Samen met onze Nederlandse collega’s van Passend Lezen zorgen we voor een luisterversie én een brailleversie. Ambassadeurs Elfie Tromp en Jaouad Alloul lazen de krant zelf in in onze studio.

Ontvang je de Taalkrant graag in braille, bijvoorbeeld om braille in de kijker te zetten tijdens de les? Vul het formulier in. En ja, je krijgt er een braillealfabet bij! 
Beluister de Taalkrant

Talent centraal: inspiratiewebinar rond leerwinst en voorsprong

"Kinderen in hun talent zetten", dat is de missie van Eureka Leuven. Zij gebruiken eenvoudige technieken om van een leerachterstand een leersprong te maken.
Laat je inspireren in het webinar op 16 september om 20u.
 
Meer info en inschrijven

Stuur deze e-brief door naar vrienden, familie of collega's. Inschrijven kan via het invulformulier of via info@ikhaatlezen.be.

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, kan je je altijd uitschrijven of een e-mail sturen naar info@ikhaatlezen.be met 'uitschrijven' als onderwerp.

info@ikhaatlezen.be - www.ikhaatlezen.be - 02 423 04 11Email Marketing Powered by Mailchimp