Copy
Bekijk deze e-mail via een browser.
Nieuwsbrief februari 2020
Twitter
Facebook
Instagram
Pinterest
Website
Foto van boeken #LikeMe en een tablet met hoofdtelefoon

Luisterpunt lanceert luisterboeken van de populaire Ketnet-reeks #LikeMe

Groot nieuws! Vandaag lanceert Luisterpunt Daisy-luisterboeken van de populaire Ketnet-reeks #LikeMe. Ingelezen door de cast zelf! Zo kunnen ook kinderen met een leesbeperking – zoals een fysieke beperking of dyslexie – genieten van de verhalen, die de tv-reeks aanvullen met extra achtergrond bij de personages Caro, Camille, Yemi en de andere vrienden. Het was de mama van een meisje met dyslexie die ons contacteerde en zo het verhaal in gang zette. Meer info

De #LikeMe-boeken in onze catalogus

Achter de schermen

Benieuwd hoe het er achter de schermen aan toeging bij de opnames?
Op ons YouTube-kanaal zie je alle acteurs aan het werk. De #LikeMe-cast had bovendien een boodschap voor al onze lezers

Ook Karrewiet kwam langs, herbekijk hun reportage. 

Volg Ik haat lezen zeker op Facebook en Instagram voor meer leuke updates en een #LikeMe-wedstrijd! 

Getuigenis van een enthousiaste mama

"Via de zorgjuf van mijn dochter Finne (9 jaar) kreeg ik de link naar het webinar over dyslexie. Het was heel interessant. De Daisy-boeken hebben we gebruikt tijdens de kerstvakantie – het was een grote hulp voor de komende boekbespreking. Het was even wennen, maar ze voelde al snel de voordelen. Finne heeft het boek tot in detail begrepen, iets wat anders helemaal niet zo is. Daarnaast is het leuk om te horen dat de auteurs sommige boeken zelf inspreken en dat er veel ‘populaire’ boeken beschikbaar zijn. Finne gaat deze ook week starten met voorleessoftware in de klas, geweldig dat alle werkboeken zo beschikbaar zijn.

Super dat deze technologie er is, en dat iedereen die het nodig heeft er gebruik van kan maken. En natuurlijk ook dat jullie alle info ter beschikking stellen en promoten!"

Wil je thuis, in de klas of in de praktijk aan de slag gaan met Daisy-boeken en ADIBoeken / voorleessoftware? Bekijk onze webinars: 

Ja maar ....

ADIBoeken (Aangepast Digitaal schoolBoek) en Daisy-luisterboeken lezen de tekst voor aan leerlingen. Zo leren ze luisterlezen. Een nuttige vaardigheid om het schooltraject te ondersteunen. Je stelt je nu misschien de vraag: "Ja maar leren de leerlingen dan nog wel lezen en schrijven?". Een antwoord vind je in deze video.

Op het YouTube-kanaal van Eureka Leuven vind je nog heel wat interessante filmpjes over dergelijke "Ja maar"-vragen. Ideaal als startpunt om het gesprek aan te gaan met twijfelaars én om hen te overtuigen van de kracht van deze hulpmiddelen.

50 jaar Jeugdboekenmaand: "Lezen is een feest"

Over exact een maand trappen we de Jeugdboekenmaand af. Dit jaar bestaat de Jeugdboekenmaand maar liefst 50 jaar. 'Lezen is een feest!': onder die noemer vieren we een maand lang!
Bij de Jeugdboekenmaand hoort een prachtige affiche van topillustrator Leo Timmers, die ook de geweldige figuurtjes voor het promotiemateriaal van Luisterpunt ontwierp (je vindt ze op onze folders en poster, en op onze Facebookbanner!). 

Traditioneel geeft Iedereen Leest fijne boekentips bij de Jeugdboekenmaand. Luisterpunt zorgt ervoor dat bijna al deze boeken beschikbaar zijn in Daisy-luistervorm bij de start van de Jeugdboekenmaand. Zo wordt lezen voor iederéén een feest, ook voor wie lezen wat moeilijker gaat.

We zetten hieronder alvast twee pareltjes in de kijker!
Kristien In-'t-Ven
Luister nooit naar je moeder en andere wijze raad van belangrijke vrouwen
Vanaf 12 jaar

Kom binnen in het huis waar bekende en minder bekende vrouwen hun levensles doorgeven aan de lezer. Coco Chanel, Annie M.G. Schmidt, Frida Kahlo, ...Niet alleen de grote thema's als 'Blijf jezelf' en 'Wees moedig', komen aan bod., maar ook: 'Hoera voor verveling!' of 'Ga eens verkleed naar school'. Dit is een fantastisch boek vol levensbelangrijke wijsheden. De auteur las het Daisy-luisterboek zelf in.
 
Gil Vander Heyden
Mijn vader is een vis
Vanaf 9 jaar
Basti is al dertien jaar gelukkig met zijn twee moeders. Maar als ze hem meenemen naar een huisje aan zee ‘om gezonde lucht op te doen’, vindt hij dat maar niks. Er valt daar niets te beleven en hij zal zich dood vervelen. Al heel gauw merkt hij dat hij zich vergist. Mensen waar hij het nooit van zou verwachten worden zijn vrienden. Als een van zijn moeders op een dag het huis verlaat en hij zelf hopeloos verliefd wordt op de zus van een vriend, krijgt Basti het moeilijk…
 

Stuur deze e-brief door naar vrienden, familie of collega's. Inschrijven kan via het invulformulier of via info@ikhaatlezen.be.

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, kan je je altijd uitschrijven of een e-mail sturen naar info@ikhaatlezen.be met 'uitschrijven' als onderwerp.

info@ikhaatlezen.be - www.ikhaatlezen.be - 02 423 04 11Email Marketing Powered by Mailchimp