Copy
Bekijk deze e-mail via een browser.
Nieuwsbrief oktober 2020
Twitter
Facebook
Website
Met de juiste (gratis!) hulpmiddelen breng je kinderen met dyslexie van ‘Ik haat lezen’ naar ‘Mag ik nog een boek?'.
In een kort maar krachtig webinar leren Luisterpuntbibliotheek en Eureka ADIBib je Daisy-luisterboeken en ADIBoeken kennen. 
  • 19/11 | 12u-13u: webinar voor (zorg)leerkrachten en logopedisten
    inschrijven
  • 30/11 | 20u-21u: webinar voor ouders
    inschrijven

Iederéén leest mee met de KJV!

Zoals elk jaar biedt Luisterpuntbibliotheek de genomineerde boeken voor de Kinder- en Jeugdjury (vanaf groep 2) aan in Daisy-luistervorm, groteletterdruk en braille (op aanvraag). Zo kan iederéén deelnemen aan de grootste leesjury van Vlaanderen!

De Daisy-versies kan je zelf aanvragen in Mijn Luisterpunt, voor groteletterdruk en braille kan je ons mailen.

Een nieuwe werklocatie én een nieuwe directie voor Luisterpuntbibliotheek

2020 is een jaar vol verandering voor Luisterpunt. Sinds midden augustus werkt Luisterpunt vanop een nieuwe werklocatie in de Broekstraat in hartje Brussel. Daarnaast gaat directeur Geert Ruebens vanaf 1 oktober met pensioen, Saskia Boets en Jan Rottier volgen hem op.
Meer info.

Oktober is campagnemaand op Facebook!

Volg jij 'Ik haat lezen' al op Facebook? We delen er leuke boeken, weetjes over dyslexie, inspirerende tips & tricks, nieuws over Daisy-boeken en ADIBoeken en veel meer. Oktober is traditioneel onze campagnemaand, dus houd onze Facebookpagina extra in de gaten!

Tip voor de (school)bib!

Kleef het logo van de Anderslezen-app op de jeugdboeken in de (school)bibliotheek. Zo zien kinderen met dyslexie meteen welke boeken als Daisy-boek beschikbaar zijn én kunnen ze in dezelfde rekken snuisteren als hun klasgenoten. Een boost voor het zelfvertrouwen! Download het sjabloon voor de stickervellen op onze website
[Met dank aan de bibliotheek van Affligem!]

Auteurs lezen voor en wel in je oor!

Jaarlijks lezen zo'n 40 auteurs hun eigen boek bij ons in, waaronder heel wat jeugdauteurs. Op ons YouTube-kanaal zie en hoor je ze aan het werk! Hieronder zetten we enkele boeken in de kijker. 

[Voor deze auteurslezingen geniet Luisterpunt financiële steun van Literatuur Vlaanderen.]
Dalilla Hermans
Brown girl magic
Vanaf 6 jaar

Noen is uitgescholden omdat ze een donkere huid heeft. Als ze thuis moet huilen, vertelt ze haar zus wat er is gebeurd. Die verzekert haar dat ze goed is zoals ze is en dat bruine meisjes bijzonder zijn. De tekst is op rijm geschreven.
 
Brenda Froyen
Pssst!
Vanaf 9 jaar
Zit je niet goed in je vel, heb je problemen, slaap je niet goed? Het is goed om daar meer over te lezen of om daar met iemand over te praten, om 'de deksel van de kookpot' te halen. Lees wat je kunt doen, hoe je je kunt ontspannen en hulp kunt zoeken.
 
Annelies Verbeke
Patrick
Vanaf 9 jaar

Katinka logeert in de vakantie bij haar opa. Daar zijn twee buurkinderen die ze graag wil leren kennen. Morgen gaan ze samen spelen. Misschien kunnen ze vrienden worden? 
Luc Hanegreefs
Ik zal op je wachten
Vanaf 12 jaar

Jen heeft totaal geen zin om voor een schoolopdracht de 90-jarige Berenice te interviewen. Maar dan begint Berenice te vertellen over haar jeugd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een vermist vliegtuig, een bemoeizuchtige moeder en een verboden liefde... Genomineerd voor de KJV!
 

Stuur deze e-brief door naar vrienden, familie of collega's. Inschrijven kan via het invulformulier of via info@ikhaatlezen.be.

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, kan je je altijd uitschrijven of een e-mail sturen naar info@ikhaatlezen.be met 'uitschrijven' als onderwerp.

info@ikhaatlezen.be - www.ikhaatlezen.be - 02 423 04 11Email Marketing Powered by Mailchimp