Copy
KJV: Iederéén leest mee!
Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen (KJV) is dé boekenjury van kinderen en jongeren tussen 4 en 16 jaar. Per leeftijdsgroep lezen de deelnemers 8 boeken en kiezen ze hun favoriete boek. En natuurlijk kunnen ook kinderen met een leesbeperking meestemmen! Luisterpunt biedt opnieuw alle genomineerde boeken (vanaf groep 2) aan in Daisy-vorm en groteletterdruk, en op vraag ook in braille.
Ontdek ons KJV-aanbod en de genomineerde boeken!
Daisy-online-boeken: ook in jouw bibliotheek, school of logopediepraktijk! 
Sinds kort kunnen organisaties (bibliotheken, scholen, logopediepraktijken) ook zelf Daisy-online-boekenplanken maken voor hun lezers, leerlingen of cliënten. 
 
Deze Daisy-online-boeken lees je eenvoudig, snel én gratis met de anderslezen-app, die van elke tablet of smartphone een Daisy-speler maakt. 
Aan de slag met Daisy-online en de anderslezen-app!
Daisy-online-infosessies
Wil je graag Daisy-online voor organisaties en de anderslezen-app stap voor stap uitgelegd krijgen? Dat kan op deze infosessies:
 
18 oktober - Brussel - 9u30 tot 12u30
Vlaamse Gemeenschapscommissie 
Emile Jacqmainlaan 135
(wandelafstand Noordstation)
Inschrijven

20 november - Aalst - 9u30 tot 12u30
Utopia
Utopia 1 (vlakbij station Aalst)
Inschrijven

OPGELET: deze infosessies zijn bedoeld voor bibliotheekmedewerkers, schoolpersoneel en logopedisten. 
WIN WIN WIN
De nieuwste Ik haat lezen-campagne 'Ik haat lezen presenteert: Stream je luisterboek!' zet de anderslezen-app in de kijker. Heb je onze poster al gespot in een van de 26 treinstations

Bezorg ons een foto van hoe jij de app thuis, op school, in de bib of in de praktijk gebruikt en win een kleurrijke verrassing die ongetwijfeld van pas komt tijdens dit nieuwe schooljaar!
Vermeld zeker je naam en adres.
In de kijker: Daisy-boeken óver dyslexie!
In de collectie van Luisterpunt vind je ook goede Daisy-boeken voor kinderen óver dyslexie en leesstoornissen, zowel informatieve werken als verhalen. We zetten er enkele op een rijtje! Op zoek naar een goed informatief standaardwerk over dyslexie? Onze tip: 'Dit is dyslexie: achtergrond en aanpak' van prof. dr. Aryan van der Leij. Op een toegankelijke manier geeft hij inzicht in de achtergrond, diagnostiek en aanpak van dyslexie, zowel op school als thuis. En natuurlijk vind je dit boek ook als Daisy-boek in de collectie van Luisterpunt!
Gratis voorleessoftware met Lees voor! Vlaanderen
Weet je dat scholen via Lees voor! Vlaanderen het hele schooljaar door gratis voorleessoftware kunnen aanvragen voor een leerling met een ernstige lees- en/of schrijfbeperking? Sinds de herinschrijvingen in augustus zijn al meer dan 11 000 leerlingen opnieuw geregistreerd.

Wat is voorleessoftware en hoe gebruik je het in de klas? De brochure 'Aan de slag met voorleessoftware' beantwoordt al je vragen. 
 
Loop jij ook warm voor Luisterpunt?
Van dinsdag 18 tot en met maandag 24 december is het weer zover: De Warmste Week! Luisterpunt is ook dit jaar van de goede doelen binnen Lezen for Life.
De laatste jaren zetten lezers, bibliotheken, scholen, ... heel wat fijne acties voor ons op poten. Denk maar aan voorlezen op de markt, een wafelenbak, een boekverkoop en zelfs een heus 'Dinner in the dark'.

Heb je zin en inspiratie om Luisterpunt ook dit jaar een welgekomen financieel duwtje in de rug te geven? Registreer dan zeker je actie!

Wil je iets ondernemen maar je weet nog niet goed wat? Wij denken graag met je mee!

Meer informatie over Lezen for Life

Ik haat lezen on the road!
Wil je graag meer info over dyslexie, Daisy-luisterboeken, de anderslezen-app en ADIBoeken? Kom dan naar een van deze infosessies:
 • 25 oktober: infosessie 'Dyslexie? Welkom in onze bibliotheek!'
  Bibliotheek Schoten - 19u30
  Inschrijven: bibliotheek@schoten.be of 03 680 17 10
 • 29 november: infosessie 'Dyslexie? Welkom in onze bibliotheek!'
  Bibliotheek Opglabbeek - 19u30
  Inschrijven: bibliotheek@opglabbeek.be of 089 81 09 17
 • 1 december: infosessie 'Dyslexie? Welkom in onze bibliotheek!'
  Bibliotheek Grobbendonk - 10u
  Inschrijven: bibliotheek@grobbendonk.be of 014 50 74 94

Stuur deze e-brief door naar vrienden, familie of collega's. Inschrijven kan via het invulformulier of via info@ikhaatlezen.be.

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, kan je je altijd uitschrijven of een e-mail sturen naar info@ikhaatlezen.be met 'uitschrijven' als onderwerp.

info@ikhaatlezen.be - www.ikhaatlezen.be - 02 423 04 11Email Marketing Powered by Mailchimp