Copy
Bekijk deze e-mail via een browser.
Nieuwsbrief november 2022
Facebook
Instagram
Twitter
Website
Slide uit webinar met de voordelen van Daisy-luisterboeken.

Webinar: Gaat lezen moeilijk? Ga voor een luisterboek!

Dit najaar volgden meer dan 150 (zorg)leerkrachten en logopedisten het webinar 'Gaat lezen moeilijk? Ga voor een luisterboek!'. We stonden stil bij:

•    de voordelen van Daisy-luisterboeken voor leerlingen met leesmoeilijkheden;
•    de collectie Daisy-luisterboeken; 
•    de praktische kant van de zaak, zowel voor de lezer als voor de school/praktijk: hoe ga je aan de slag met de Anderslezen-app en Mijn Luisterpunt?
•    de promotie van Daisy-luisterboeken op school of in de logopediepraktijk. 

Heb je het webinar gemist, wil je het nog eens bekijken of collega's informeren?
Bekijk de opname en verspreid het leesplezier!

Bekijk het webinar
Jongen met hoofdtelefoon op leest in een boek. Op zijn laptop staat de Anderslezen-app.

Juf Liesbeth is fan van Daisy-boeken!

"Leerlingen die voordien wat bladerden in een boek en niet tot lezen kwamen, zijn nu heel blij dat ze ook een boek kunnen volgen en begrijpen. Vorige vrijdag zei een jongen in mijn klas heel fier: 'Juf, ik heb dit dikke boek uitgelezen!'"
Lees de volledige getuigenis

Meisje leest in een boek. Naast haar staat een tablet met de Anderslezen-app.

Ida vertelt over de Anderslezen-app

Ida heeft dyslexie en lezen was voor haar geen pretje. Ze ontdekte de Anderslezen-app, en er ging een hele wereld voor haar open: ze kan genieten van boeken en neemt enthousiast deel aan de Leesjury!
Ida en haar mama Annelies vertellen je er alles over.

tekeningen van diertjes met grote oren, logo's van Luisterpunt, Muntpunt en OBIB.

Voorleesweek: Doe mee met de Klinkende Klankenquiz!

Het thema van de Voorleesweek is dit jaar ‘Lezen met je oren’! En om dat te vieren lanceren Luisterpunt, Muntpunt en de Brusselse Bibliotheken een online quiz boordevol muziek, geluiden en fragmenten uit Daisy-luisterboeken.

Wat is dat rare geluid? Uit welk boek komt dit fragment? En hoe heet dat liedje nu weer? Test je oren én je algemene kennis. De Klinkende Klankenquiz is geschikt voor slimmeriken van 8 tot 12 jaar. Je kan de quiz spelen wanneer je maar wil!

Speel de quiz
Krant met op voorpagina de tekst 'Auteurs vermist'. Op de achtergrond een groot, mysterieus kasteel.

Ga op zoek naar de verdwenen jeugdauteurs in de Ik haat lezen-escaperoom!

Op anderhalve maand tijd gingen al meer dan 5.000 spelers de uitdaging aan in de Ik haat lezen-escaperoom! We zijn overweldigd door de vele fijne reacties van kinderen, leerkrachten, logopedisten, bibliotheekmedewerkers, ...

Lees enkele enthousiaste reacties!

Heb jij het spel al gespeeld? In een spannend en speels verhaal met gevarieerde puzzels over boeken, dyslexie en geluid ervaar je hoe het is om dyslexie te hebben, maar vooral ook wat de kracht van hulpmiddelen is en hoe leuk lezen kan zijn. Lezen kan altijd, voor iederéén. Het verhaal draait rond jeugdauteur Mathilda Masters, die ontvoerd werd toen ze een boek kwam inlezen in onze studio ...
 
De escaperoom is gemaakt voor speurneuzen van 8 tot 12 jaar. Alleen spelen, met vrienden, in de klas, met familie, ... het kan allemaal! Goed voor ongeveer 45 minuten spelplezier en een ideale activiteit tijdens de Voorleesweek, met als thema 'Lezen met je oren'. 

Naar de escaperoom
Xavier Taveirne leest voor aan een meisje.

Nieuw seizoen van de Voorleesclub!

Het tweede seizoen van De Voorleesclub is begonnen! Doe je mee? 
In dit programma lezen bekende Vlamingen voor aan hun kinderen, kleinkinderen, petekindjes, … en brengen zo kinderboeken tot leven in je huiskamer!
Onder anderen Xavier Taveirne, Flo Windey, Mustafa Kör, Belle Perez, Elisabeth Lucie Baeten en Imana Truyers lezen voor.
De Voorleesclub kan je bekijken en beluisteren op VRT MAX. Ook de verhalen van het eerste seizoen vind je er terug!

[De Voorleesclub is een productie van De Chinezen voor Eén in samenwerking met Iedereen Leest in het kader van de Voorleesweek, Luisterpunt en deAuteurs.]

Poster Ik haat lezen

Gratis promotiemateriaal

Zet je Daisy-luisterboeken in de kijker? Vraag dan zeker gratis promotiemateriaal aan. 
Heb je bijvoorbeeld de nieuwe Ik haat lezen-poster al? Met deze poster ervaar je een beetje hoe het is om dyslexie te hebben. Ook zijn er nieuwe bladwijzers met een handig stappenplan hoe je Daisy-luisterboeken leest met de Anderslezen-app! 

Vraag promotiemateriaal aan

Stuur deze e-brief door naar vrienden, familie of collega's. Inschrijven kan via het invulformulier of via info@ikhaatlezen.be.

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, kan je je altijd uitschrijven of een e-mail sturen naar info@ikhaatlezen.be met 'uitschrijven' als onderwerp.

info@ikhaatlezen.be - www.ikhaatlezen.be - 02 423 04 11
Email Marketing Powered by Mailchimp