Copy
Bekijk deze e-mail in uw browser

DeelBewust

2 januari 2016

Jaargenoten,

1 januari was voor mij en poes de dag van de oorverdovende stilte, uiteindelijk. Na het langdurige buffelen, volgde slapen, slapen als een Os. Het was kennelijk nodig. Slapen, rusten en vasten zijn sterk reinigende, herstellende, noodzakelijkheden, vooral voor de moderne mens. Denk hieraan wanneer je de winkelmandjes volsleept met ondersteuning voor je grootse traditionele januari plannetjes. Kies zorgvuldig, gedoseerd en goed geïnformeerd! Wil je bijvoorbeeld op de juiste wijze rauwe voeding introduceren? Lees dan eerst Rauwkost Transformatie, een geweldige gids!

Ik wens iedereen een vreugdevol nieuw jaar toe! 
De stralende slimme pleister?
Het aandachtig verzorgen en behandelen van een patiënt is een onmisbaar deel van het helingsproces. Het levert normaliter ook een schat aan informatie op. De 'slimme pleister' draait dat laatste kleine beetje aandacht en informatieuitwisseling de nek om. Bovendien worden m.i. wonden die moeizaam helen, veelal slecht behandeld, onder andere door eerst de darmflora te elimineren en de patiënt af te storten met overige geneesremmers en symptoom bestrijdende ellende.

Het geheim van vetverbranding
Voor veel dieren is het van levensbelang om goed in het vet te zitten. Het brengt bescherming tegen aanvallen, kou en schrale perioden. De moderne mens beschermt zich op totaal andere wijzen, en dan gaat vet al snel overtollig worden. Het gaat in de weg zitten, mentaal en fysiek. We proberen dat met voeding en bewegen steeds weer in omvang terug te brengen, met vaak wisselend resultaat. 

Omzetting van vet
Suikers en koolhydraten worden omgezet in vet. Vetcellen kunnen tot wel 1000 maal groter worden in omvang, ze zijn op hun taak berekend. Het gaat om pure energieopslag voor magere tijden. Je begrijpt al dat het voor velen vechten tegen de bierkaai is. 

Trainen
Zodra je gaat trainen, zal het lichaam al snel onze reservers gaan aanspreken in de vorm van vetverbranding, en dat is wat we willen. Na de training stopt de vetverbranding echter alweer vrij snel. Je moet dus flink blijven bewegen om het proces van vetverbranding op gang te houden. Dat is vermoeiend en vervelend. Wat velen echter niet weten, is dat er een truuk is om dat zo gewenste proces van vetverbranding aanzienlijk langer door te laten gaan, tot wel 24 uur na de inspanning! Het is heel eenvoudig, maar vraag uiteraard wel enige discipline. 

Trainen voor langdurige vetverbranding
Train intensief gedurende 2 minuten. Doe dat serieus, je inspanning moet na 2 minuten een beetje tegen de grens aan zitten van wat je aankan. Neem hierna 1 minuut rust, om erna weer 2 minuten intensief te bewegen. Herhaal dit schema zeven maal. Na dit schema zal de vetverbranding vrijwel de gehele dag doorgaan!

Link: Het geheim van vetverbranding

Namasté
Rob Greuter

 

Duidende!


Stel je voor dat je in een zeldzaam diepe meditatie zit. Alles om je heen is stil, alles in je is stil. Je bent helemaal een met de ruimte om je heen en je ademhaling, je hartslag. Hoe bijzonder is het dan dat jij, samen met Moeder Aarde, met zo’n 29 km/s (104.000 km/u) door de ruimte zoeft!
 


Hieraan refereerde Adriaan van Dis in ‘Vijf jaar later’

De zachte krachten zullen zeker winnen
in 't eind - dit hoor ik als een innig fluistren
in mij: zo 't zweeg zou alle licht verduistren
alle warmte zou verstarren van binnen.

De machten die de liefde nog omkluistren
zal zij, allengs voortschrijdend, overwinnen,
dan kan de grote zaligheid beginnen
die w'als onze harten aandachtig luistren

in alle tederheden ruisen horen
als in kleine schelpen de grote zee.
Liefde is de zin van 't leven der planeten,
en mense' en diere'. Er is niets wat kan storen
't stijgen tot haar. Dit is het zeekre weten:
naar volmaakte Liefde stijgt alles mee.

Henriëtte Roland Holst-van der Schalk (1869-1952)

Uit: Verzonken grenzen (1918)
Uitgever: W.L.& J. Brusse, Rotterdam

Nieuwe producten!

EM Natuurlijk Keukenzeep

Bio Ashwagandha poeder

De hele dag actief en energiek met deze wonderlijke plant!


Ashwagandha is een van de belangrijkste natuurgeneeskundige planten uit de Ayurveda. Ashwagandha wordt ook wel de 'Indiase Ginseng' genoemd. Net als Ginseng geeft Ashwagandha energie en vitaliteit. 
Daarnaast geeft Ashwagandha zwakke zenuwen een weldadige rust, en dat komt een gezonde diepe slaap ten goede. Ashwagandha helpt vooral bij een natuurlijke opbouw van de energiehuishouding. Met deze bron van energie blijft u de hele dag door actief en energiek!

Netto gewicht
100 gram 

Land van herkomst
India (SKAL 102200)

Ingrediënten
Gedroogd en gemalen biologisch ashwagandha poeder

Verpakking
Food grade PE pot met hersluitbaar deksel (verzegelde 1e sluiting)

Dosering
Een- of tweemaal daags 1/4 - 1/2 theelepel Ashwagandha gemengd met lauw water of een sap drinken. Nog beter is om lauw water te vervangen door heet water of hete rauwe melk. Drink het zo heet als je hebben kan. Vanzelfsprekend kan het ook gemengd worden met ghee (geklaarde boter).  

Bewaren
Afgesloten, donker, droog en koel (niet in de koelkast). Buiten zicht en bereik van kinderen en huisdieren houden.

Allergenendeclaratie
Kan sporen van gluten, mosterd, noten, pinda, soja en sesam bevatten. Bevat geen toevoegingen, is geschikt voor vegetariërs, Kosher.

Contra-indicatie
Niet geschikt voor zwangere en zogende vrouwen.  Niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Natuurgeneeskundige toepassingen
Het is HeelBewust verboden met u alhier te delen wat dit product precies voor uw gezondheid kan betekenen. Ook mogen wij u niet voorzien van noodzakelijke en zinvolle informatie over dit product, uitleg over de werking, wetenschappelijke studies, achtergronden en referenties. Gebruik uw telefoon of een internetzoekmachine om meer te weten te komen.
Lees meer!
Met al hetgeen HeelBewust aanreikt, dagen wij het geholpen, zelfgenezend vermogen van mens en dier uit. Wij geloven in de kracht van geïntegreerde holistische geneeskunde! 
Missie
Het is onze taak om mensen te helpen bij het behalen van serieuze en blijvende gezondheidswinst. Dit doen wij niet alleen door de meest krachtige en effectieve natuurlijke oplossingen aan te reiken, maar ook door het delen van waardevolle informatie en deskundig en integer te reageren op hulpvragen. Belangrijke actuele kennis en inzichten die daadwerkelijk helpen om het verschil te maken, vinden via HeelBewust hun weg naar steeds meer mensen!
 
HeelBewust van symptoombestrijding naar heling!
Het mooie aan natuurgeneeskunde is dat er vele wegen naar Rome leiden. Het lastige eraan is dat het moeite kost om nèt die aanpak te ontmoeten die je wel verder brengt. De aanpak die past bij de persoon, zijn geschiedenis, levensfase en natuurlijk de ziekte of de klachten. HeelBewust doorziet dat en blijkt telkens weer in staat om mensen de goede kant op te laten bewegen, met plezierig stemmende resultaten!

Met HeelBewuste groet,

Rob Greuter
HeelBewust

T  +31 (0) 316 842 769
M +31 (0) 642 994 326
Email
Facebook
Twitter
Website
Forward
Share
Tweet
Share
Copyright © 2016 HeelBewust
HeelBewust is onderdeel van De Helende Wereld


Adresgegevens
HeelBewust
De Meerpaal 5
6916DE Tolkamer
Nederland

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld. 

afmelden voor de nieuwsbrief    voorkeuren bewerken