Copy
Bekijk deze e-mail in uw browser

DeelBewust

4 juni 2015

Droomgenoten,

Dromen en wensen, wie heeft ze niet? De een wil graag een bijzonder bedrijfje starten, de ander een kostbare opleiding volgen, of een dure reparatie betalen, een schuld aflossen, de lijst is eindeloos. Vaak zijn er centjes nodig die er nog niet zijn. Lenen is geen optie. Je krijgt van een bank pas een lening, nadat je hebt aangetoond die lening niet nodig te hebben. Een week of 4 geleden is mij een mogelijkheid aangereikt om mijn wensen en dromen deels mogelijk te maken. Een zeer slim doordacht donatiesysteem, op basis van 'pay forward'. Geen rente, geen terugbetaling, gewoon elkaar helpen, met elkaar delen. Wellicht ook iets voor jou? Neem dan even contact met mij op. 
DIY
Enkele weken gestart met de 1e DIY, en dat bevalt goed! Inmiddels staan er 4 online, zie verderop in deze nieuwsbrief. 

Huishoudelijk
We hebben er lang op moeten wachten, maar Dragon Herbs heeft de Desert Cistanche drops weer kunnen oogsten! De productie is nogal beperkt, dus flink ingeslagen. Ook He Shou Wu is er gelukkig weer in de US.  Samen met meer moois is het weer onderweg naar HeelBewust.

Woordelijk
De Zalvende Citaten zijn weer aangevuld met geweldig mooie, treffende en inspirerende citaten!

Koude douche
Het is helaas niet toegestaan om alhier te schrijven over de natuurgneeskundige voordelen van het koud douchen. Dat zou de handel in geneesremmers immers nogal in de weg staan. Google er maar eens op!

Namasté
Rob Greuter

 

Goed slapen!

Do it Yourself!


Honderduizenden landgenoten hebben veel moeite met inslapen en doorslapen. Ondanks de dagelijkse confrontatie met de gevolgen ervan, nemen nog maar weinig mensen het slapen serieus. En dat is een probleem, een serieus probleem. Het is gelukkig niet zo lastig om met een aantal effectieve aanreikingen, een goede nachtrust te helpen waarborgen.
Gouden regels voor goed slapen
Algemeen

- Zorg ervoor dat je neurotransmitters met elkaar in balans zijn.
- Zorg dat de slaapkamer lekker fris is. Ideaal is een temperatuur tussen 16 - 18 graden celcius. Je lichaamstemperatuur is snachts immers lager dan overdag.
- Houd de slaapkamer zoveel mogelijk vrij van elektromagnetische straling en stof.

Overdag
- Zorg voor voldoende lichaamsbeweging gedurende de dag.
- Zorg ervoor dat je gedurende de dag voldoende daglicht meekrijgt.
- Ga overdag regelmatig naar buiten, als is het steeds maar even. Weer of geen weer.
- Deal overdag met je problemen en zorgen, niet in de avond of snachts. Het onderbewustzijn zal er dan (indien nodig) tijdens de slaap mee verder gaan, zonder dat je er last van hebt.

's avonds 
- Eet tijdig, beslist niet meer na 18.30 uur.
- Blijf trouw aan je slaapritueel, zorg er dus voor dat je een slaapritueel hebt!
- Zorg voor voldoende zuurstof, frisse lucht in de slaapkamer.
- Na het avondmaal, niet meer eten of (stevig) snacken. Gebruik maximaal 1 kop koffie, vroeg in de avond. Niets eten dat veel energie en tijd kost om te verteren, zoals kaas (8 uur verteringstijd), vlees, zuivel. Uiteraard geen of zeer beperkt alcohol gebruiken.

Laatste voorbereidingen
- Ontspan voordat je gaat slapen, neem dat heel serieus. Maak een ommetje, lees een boek, neem een koude douche, neem je partner.
- Zorg dat je het laatste uur voordat je gaat slapen in een ruimte bent zonder fel licht, en zonder beeldschermen. Geen enkel beeldscherm.
- Zorg dat de slaapkamer zo donker en stil mogelijk is. Natuurgeluiden zijn wel bevordelijk voor een goede nachtrust.

Liggende
- Bij piekeren, ’overschrijf’ vervelende gedachten met fijne gedachten! Bedenk ook dat wij ons vooral zorgen maken om kwesties die nooit aan de orde zullen komen.

Ontwaken
Het ontwaken hoort ook bij het slaapritueel. Zorg ervoor dat je niet hardhandig uit de slaap gerukt wordt. Organiseer een vriendelijke manier van ontwaken, liefst die van de natuur. Je kan zelf ook zorgen voor plezierig ontwaken met bijvoorbeeld langzaam aanzwellend kunstlicht, de harmonische geluiden van een klankschaalklok, of ontwaken met geuren.

Hulpmiddelen
Denk je toch hulpmiddelen nodig te hebben om gemakkelijker in te slapen en/of beter door te slapen? Begin dan eerst met geaard slapen, op een speciaal aardingslaken. De resultaten zijn verbluffend, en je hebt meteen een hele dikke kans niet meer te snurken. Qua voedingssupplementen is het heel belangrijk om vooraan in de keten van mogelijkheden te beginnen. Het is zelden noodzakelijk te starten met 'de grote hamer'. Zinvolle advisering vergt maatwerk, altijd.
Lees meer!

Rustige darmen met gemberwortel!

Do it Yourself!


Niet de ruggegraat, maar de darmen houden ons overeind! Ondertussen tobben we wat af met onze darmpjes, we gaan er massaal gebukt onder. Voor een groot aantal verboden te benoemen uitdagingen is onderstaand recept uitermate geschikt, en buitengewoon effectief. 
Benodigdheden
- 1 biologische gemberwortel
- 1200ml water

Bereiding
Rasp van een biologische gemberwortel een goede theelepel vol (schillen is niet nodig). Doe dat in 1200ml water en breng het geheel aan de kook. Gedurende 12-15 minuten licht koken, zonder deksel op de pan. Er zal door verdamping ongeveer 900ml overblijven. Giet dat vervolgens door een zeef in bijvoorbeeld een thermoskan.

Gebruik
Drink de gemberbereiding door de dag heen, zo heet als je het hebben kan. Begin de ochtend met 2 glazen op een lege maag.
Gember heeft een ‘bite’, en smaakt een tikkie scherp. Niet van schrikken, het is bijzonder vriendelijk voor maag en darmen, en verbazend effectief, dat ga je merken!

Bewaren
Bewaar de gemberwortel koel, maar niet in de koelkast.
Lees meer!

Tanden bleken met kurkuma!

Do it Yourself!


Benodigdheden
2 theelepels biologische Kurkuma Longa poeder
1 goede tandenborstel
1 set oude kleren
1 oude krant
optioneel:
1 theelepel natriumbicarbonaat
1 theelepel koudgeperste (1e persing) kokosolie

Voorbereiding
Trek oude kleren aan, kleren die gerust vies mogen worden.
Bedek de aanrecht, de wastafel et cetera met een oude krant, of ga lekker buiten poetsen!
Meng in een glas, 1 theelepel kurkumapoeder met een beetje lauw water, totdat er een dun drabje ontstaat. Maak het ook weer niet te dun, denk aan een dikgebonden soep.

Instructie
Giet het glas in de mond, sluit de mond en spoel er dan 2 minuten mee. Dus spoelen, trekken, zuigen, goed door de gehele mond laten bewegen.
Ga vervolgens gedurende 2 minuten de tanden en kiezen poetsen, met het hoofd licht naar achteren gebogen. 
Tenslotte zonder te knoeien de mond legen boven de wastafel of spoelbak en de mond flink doorspoelen met water.
Herhaal de procedure later in de week nog eens. 

Optioneel (krachtiger)
Voeg voor een nog beter resultaat (zie foto) natriumbicarbonaat en kokosolie aan het kurkumapoeder toe. Meng dat eerst droog met bijvoorbeeld een vork, voeg er indien nodig, nog een heel klein beetje water aan toe. Het resultaat moet een dikke pasta zijn. Schep met een theelepel een flinke hoeveelheid ervan op de tandenborstel en ga er dan 2 minuten mee poetsen. Tijdens of na het poetsen zal de kokosolie in de pasta door de mondwarmte geheel gesmolten zijn. Sluit na het poetsen de mond en ga er nog even een minuutje mee mondspoelen, zoals je dat bij olietrekken doet. Erna alles uitspoelen. 

Opmerkingen
Kurkuma is naast een geweldig kruid, ook een sterke kleurstof, het is erg lastig te verwijderen, wees gewaarschuwd! De gebruikte tandenborstel zal voor altijd geel blijven. Je tanden zullen tenminste 1 tint witter worden, vermoedelijk 2 tinten, anders lees je dit artikel niet ;-) Hoe slechter de tanden eruit zien, hoe groter het resultaat.

Ervaringen lezen? Google maar eens op 'teeth bleaching tumeric'. Mij heeft het geweldig geholpen!
Lees meer!

Meukvrije deodorant maken!

Do it Yourself!


Benodigdheden
4 - 6 eetlepels biologische kokosolie (1e persing, koudgeperst)
4 eetlepels maïzena
4 eetelepels natriumbicarbonaat
8 - 15 druppels biologische etherische olie naar keuze
1 afsluitbaar donker glazen potje of vulbare deostick
Instructie
Smelt de kokosolie langzaam (laag vuur) in een pan.
Voeg maïzena, natriumbicarbonaat en de etherische olie toe.
Meng het geheel tot een glad geheel.
Schep de deodorant in een passend potje of de lege deostick en laat het afkoelen.

Gebruik
Was jezelf en smeer dan een likje deopasta onder de oksels.

Opmerking
Hoe meer kokosolie je gebruikt, hoe harder, minder smeerbaar je deo zal zijn.
Het zal je verbazen hoe goed deze deo zal werken!
Lees meer!
Met al hetgeen HeelBewust aanreikt, dagen wij het geholpen, zelfgenezend vermogen van mens en dier uit. Wij geloven in de kracht van geïntegreerde holistische geneeskunde! 
Missie
Het is onze taak om mensen te helpen bij het behalen van serieuze en blijvende gezondheidswinst. Dit doen wij niet alleen door de meest krachtige en effectieve natuurlijke oplossingen aan te reiken, maar ook door het delen van waardevolle informatie en deskundig en integer te reageren op hulpvragen. Belangrijke actuele kennis en inzichten die daadwerkelijk helpen om het verschil te maken, vinden via HeelBewust hun weg naar steeds meer mensen!
 
HeelBewust van symptoombestrijding naar heling!
Het mooie aan natuurgeneeskunde is dat er vele wegen naar Rome leiden. Het lastige eraan is dat het moeite kost om nèt die aanpak te ontmoeten die je wel verder brengt. De aanpak die past bij de persoon, zijn geschiedenis, levensfase en natuurlijk de ziekte of de klachten. HeelBewust doorziet dat en blijkt telkens weer in staat om mensen de goede kant op te laten bewegen, met plezierig stemmende resultaten!

Met HeelBewuste groet,

Rob Greuter
HeelBewust

T  +31 (0) 316 842 769
M +31 (0) 642 994 326
Email
Facebook
Twitter
Website
Forward
Share
Tweet
Share
Copyright © 2015 HeelBewust
HeelBewust is onderdeel van De Helende Wereld


Adresgegevens
HeelBewust
De Meerpaal 5
6916DE Tolkamer
Nederland

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld. 

afmelden voor de nieuwsbrief    voorkeuren bewerken