Copy
Bekijk deze e-mail in uw browser

DeelBewust

17 juli 2016

Rob M.M. Greuter
Marsgenoten,

Het lijkt erop dat de Nederlandse zomer pas begint, zodra de Vierdaagse van start gaat. Natuurlijk is het ook weer meteen hollen of stilstaan, qua temperatuur. Langzamerhand ook traditioneel in Nederland. Enfin, we gaan het zien, de ferme stappers komen immers ook door Groesbeek! Het is te hopen dat ook dit jaar, dankzij aangeboren regiokennis, de pakketophaler er weer in slaagt om donderdag alhier te arriveren, fingers crossed ;-) 
Er zijn weer prachtige nieuwe producten aan het portfolio toegevoegd, zie verder op! Begin augustus is er een tiendaagse 5BL zomerseminar, die overigens ook in delen is te genieten! In gesprek met een Spanjaard, ontdekte ik hoe de Spaanstaligen de kennis van dr. Hamer noemen: 'La Medicina Sagrada', een prachtige naam! 

Veel leesgenoegen!

Namasté
Rob Greuter
Helping people heal themselves is my joy, it is who I am. 

 

Duidende!

 

Nieuwe producten!

Biologische Kombu (Laminaria digitata)

Dragon Herbs Strong Bones

Bouwen aan kwaliteit en functies van botten, gewrichten, ligamenten en bloedsomloop!


Ons skelet is van fundamenteel belang voor onze algehele gezondheid. Ten eerste biedt het structuur aan ons gehele lichaam. Ten tweede is het een levend weefsel dat een sleutelrol speelt binnen ons immuunsysteem, de bloedproductie en het verouderingsproces.  Het is betrokken bij al onze cardiovasculaire- en stofwisselingsfuncties, omdat het een reservoir voor mineralen is. Het herbergt ons beenmerg, dat ons levenslang voorziet van stamcellen. Het biedt onderdak aan onze hersenen, de ruggegraat en de centrale endocriene klieren. Het houd ook nog eens onze tanden en ogen op hun plaats.

Het skelet is zowel stevig als flexibel, doordat de botten een sterke structuur vormen en de gewrichten, binnen bepaalde grenzen, flexibel bewegen, waardoor wij in staat zijn om vrij te bewegen en te presteren, met daarbij al het aardse plezier! De Chinezen erkenden de diepgaande betekenis van het skelet als vanaf het prille begin van hun ontwikkeling tot een beschaving. Al heel vroeg ontdekten zij kruiden die ondersteuning boden voor ieder weefseltype van het skelet.

Strong Bones is een combinatie van al die kruiden, die al vele eeuwen in Azië worden gebruikt om onze botten en hieraan gerelateerde weefsels en functies te ondersteunen!

Traditionele functies
Versterkt Yang, verstevigt de nieren.

Ingrediënten
Bupleurum root, Dragon bone, Oyster shell, Eucommia bark, Eucommia seed, Drynaria rhizome, Dipsacus root, Chinese Licorice root, Morinda root, Chinese White Peony root, rijstpoeder, 100% natuurlijke Pullulan (vegetarische capsule, wateroplosbare polysaccharide door fermentatie).

Lees meer!
Dragon Herbs Astragalus eeTee

Dragon Herbs Astragalus eeTee

Een rijk en krachtig versterkende kruiden eeTee voor het gehele lichaam!


Astragalus eeTee is een opmerkelijke doorbraak in de wereld van voedingssupplementen. Ten eerste is Astragalus een van de elite versterkende kruiden (tonic herbs), beroemd om de beste Qi en bloed versterkende krachten. Ten tweede, dit product is gemakt van de allerbeste kwaliteit Astragalus wortels, gekweekt in de ongerepte bergen in de prachtige Yantai vallei, Noord China. Ten derde, het is geproduceerd met behulp van FITT technologie, daarom is het een 100% natuurlijk rauw product!

Dankzij FITT behoud de Astagalus wortel zijn kleur, aroma, smaak, de bioactieve componenten en alle enzymen. Het drinken van Astragalus eeTee, is een superieure kruidenervaring!

Bijna 20 jaar geleden werd Dragon Herbs gewezen op deze bijzonder zuivere bron van Astragalus door Xiao Peigen, directeurt van Institute for Materia Plant Medica in Beijing. Deze Astragalus uit de Yantai vallei, de belangrijkste premium Di Tao bron van Astragaluswortel, is uitzonderlijk potent, het zit vol met Astragalosides. Dragon Herbs Astragalus wortelextract bevat de volledige reeks aan astragalosides (astragalus saponinen), Astragalus polysaccharides, en alle overige belangrijke bestanddelen van de Astragalus wortel.

Dit is eeTee!
Het acronym eeTee staat voor 'easy, economical, effective, ecological Tea.' Een eeTee is een innovatief gepatenteerd extract dat de natuurlijke frisheid en potentie van kruiden volledig behoud, en direct oplost in water, ongeacht de temperatuur ervan. Het is 100% natuurlijk. De toegepaste kerntechnologie heet Fingerprint Identical Transfer Technology (FITT). Hierbij worden kruiden niet gekookt voor de extractie. De kruiden, in dit geval Astragalus wortels, worden onttrokken in water op kamertemperatuur met behulp van een reeks fysieke krachten, waardoor de pigmenten, de bioactieve componenten en alle enzymen intact blijven. Het uiteindelijke thee extract (eeTee) heeft dus een aan het rauwe product identiek phytochemisch profiel. Alle eeTee producten morgen authentiek rawfood genoemd worden, omdat het extract nooit warmer dan 42 graden celcius is geweest.

Traditionele functies
Versterkt de drie spijsverteringen (metabolische functies), verhoogd Qi, versterkt de longen en de milt, verhoogd Yang, verminderd transpiratie, faciliteert afscheiding van water.

Ingrediënten
Premium Astragalus root extract, Maltodextrin (< 3%, non-GMO maïs origine, glutenvrij).

Lees meer!
Dragon Herbs Chrysanthemum Flower eeTee

Dragon Herbs Chrysanthemum Flower eeTee

De bloem die smaakt, kalmeert, verkoeld en vrijmaakt!


Chrysanthemum Flower (Chrysanthemum morifolium) wordt gebruikt als een kruideninfusiethee en is bedoeld om Yin te voeden. Als kruid wordt de Chrysanth bloem gebruikt voor het verwijderen van wind en incidentele hitte uit verschillende lichaamsgebieden bij normaal gezonde mensen. In Azië wordt het al duizenden jaren gebruikt. Vandaag de dag is het nog steeds een van de meest algemeen geconsumeerde kruiden in Azië. Miljoenen mensen gebruiken het dagelijks als een heerlijk, bevredigend gezonde drank!

In China is het de ultieme zomerthee vanwege haar verkoelende werking op het lichaam, vooral voor het gezicht en het hoofd. Gedurende de heetste zomermaanden drinken Chinezen tientallen miljoenen kopjes Chrysanthemum Flower thee!

Chrysanthemum Flower eeTee kan in een versterkend kruidenprogramma een zeer nuttige rol vervullen. Het toenemen van hitte (false Yang) in het lichaam is een normaal menselijk proces, zeker wanneer de levensjaren toenemen. Een kruid die deze toenemende hitte kan reguleren kan heel belanrgijk zijn voor het onderhouden van gezond functionerende lichaamsfuncties en het behouden van een jeugdig voorkomen. Chrysanthemum is eigenlijk het belangrijke kruid dat voor dit doel wordt toegepast. Het ander belangrijke kruid hiervoor is Gynostemma. Hiermee kan een vergelijkbaar resultaat worden bereikt, echter niet zo direct als met Chrysanthemum.  Chrysanthemum, vooral in combinatie met Gynostemma, kan een sterk balanserend effect hebben op die mensen die graag warme versterkende kruiden zoals Ginseng, Astragalus en Deer Antler gebruiken, en stijgende warmte ervaren, vooral im de hete maanden.

Chrysanthemum Flower eeTee Kwaliteit
De Chrysanthemum die voor deze kruidenthee wordt gebruikt, is een speciale Chrysanthemum. De bloemknoppen zijn geel en klein, de smaak is kenmerkend. Zoals met alle belangrijke kruiden, zijn er ook vele variëteiten van Chrysanthemum beschikbaar. Sommigen van zeer hoge kwaliteit, andere van aanzienlijk mindere. Met hoge kwaiteit bedoelen de experts de subtiele smaakrijkdom en de effectiviteit als een kruid in het voeden van de Yin, het verkoelen van hoofd, ogen en gezicht en de uitwerkingen op de huid en de geest.

Chrysanthemum flower heeft bovendien een enorme schare kenners door heel Azië, dus de bron en de variëteit van de bloemen doen er echt toe. Ron en Yanlin Teeguarden beschouwen de Chrysanthemum bloem van zulke grote waarde voor onze gezondheid, dat zij vele reizen naar de verschillende kweeklocaties in China hebben ondernomen om de beste kwaliteit te kunnen bepalen en bekomen. Er is een Chrysanthemum kweekgebied op zo'n 160km buiten Nanjing, dat beroemd is vanwage haar buitengewoon hoge kwaliteit bloemen. Het is de allerbeste Di Tao bron van Chrysanthemum bloemen in China. Hier haalt Dragong Herbs de jaarlijkse oogst van de heerlijk zoete Chrysanthemum bloemen voor de productie van Chrysanthemum Flower eeTee!

Traditionele functies
Volgens de traditionele Chinese kruidengeneeskunde, behelzen de functies van Chrysanthemum het voeden van Yin, het uiteendrijven van toenemende hitte (false Yang) en van wind en geringe incidentele irritaties (vooral aan het gezicht, hoofd en het bovenlichaam), en het kalmeren en verkoelen van de lever van normaal gezonde mensen.

Ingrediënten
Chrysanthemum flower. Maltodextrin (< 3%, non-GMO maïs origine, glutenvrij).

Lees meer!
Dragon Herbs Schizandra eeTee

Dragon Herbs Schizandra eeTee

Het authentieke breed spectrum Tonic herb als eeTee!


Schizandra fruit, van de plant Schisandra chinensis, is het kruid dat het allemaal doet! Het ontwikkelt en beschermt de primaire levensenergieën. Schizandra, bekend als het wezenlijke van de Chinese versterkende kruiden, ondersteunt vitaliteit en schoonheid wanneer het gedurende een bepaalde tijd, regelmatig gebruikt wordt. Schizandra fruit bevordert een stralend gezonde huid, ondersteund de geest en behoud van een krachtig geheugen, zuivert het bloed en helpt de sexuele energie en sexuele functies bij mannen en vrouwen op niveau te houden.

De Chinese naam voor Schizandra, Wu Wei Zi, verteld ons al veel over de kwaliteiten van dit kruid. Wu Wei Zi betekent vijf smaken fruit. Omdat Schizandra alle vijf fundamentele smaken bevat (zuur, bitter, zoet, zout en heet), bevat het ook de essenties van de vijf elementaire energiën (hout, vuur, aarde, metaal en water). Schizandra wordt mede hierdoor beschouwd als een gezondheidsbevorderende tonic, uit dezelfde klasse als Ginseng, Reishi en Goji!

Eeuwenlange verering!
Schizandra wordt al sinds het begin van de Chinese beschaving gebruikt als tonic herb, versterkend kruid. Het is vanaf het begin vereerd en is en blijft een elitekruid binnen de Chinese kruidengeneeskunde (TCM). In Shen Nong’s Pharmacopoeia (geschreven tussen 1e en 2e eeuw na Christus) werd er voor het eerst over geschreven. Daarin werd het al vermeld als een superieur kruid.

Vooral de Taoïsten vereerden Schizandra. Schizandra was ook het favoriete kruid van Ron Teeguarden's leraar, Taoist Grandmaster Sung Jin Park. Vooral omdat het alle drie de schatten (Jing, Qi en Shen) versterkt, alle 12 meridianen binnendringt en alle vijf elementen voedt.

Jing, Qi en Shen
Een goed bruikbare manier om het systeem van de drie schatten Jing, Qi en Shen te begrijpen, is door het leven als een kaars te zien. Jing is de kaars, onze reserve aan levenskracht, brandstof. Jing bepaalt hoe lang we leven, en de kracht van ons leven. Qi is de vlam. Het is de energie verworven door ademhalen en eten. Qi manifesteert zich in onze dagelijkse vitaliteit en onze aangeboren verdedigingskracht. Shen is het licht van de vlam. Het is onze spirit, psyche en onze wijsheid. Wanneer Jing, Qi & Shen voldoende zijn gevoed, en met elkaar in harmonie zijn, wacht ons een stralende gezondheid!

Ondanks het feit dat alle lichaamsfuncties baat hebben bij Schizandra, wordt traditioneel de meeste invloed toegekend aan die op de nieren, de longen, de hersenen en de leverfuncties.

Daarom Schizandra chinensis (Wu Wei Zi)!

 • Versterkt de drie schatten!
 • Dringt alle twaalf meridianen binnen!
 • Voedt alle vijf elementen!


De drie schatten zijn de drie fundamentele levensenergiën. De twaalf meridianen zijn de energiekanalen die door het gehele lichaam lopen. De vijf elementen zijn de vijf energiestadia van de natuur. Kort samengevat, Schizandra is een zeldzaam kruid waarvan alle lichaamsfuncties en organen profiteren, volgens de traditionele Chinese en Taoïstische gezondheidsleren!

Traditionele functies
Voedt, versterkt en balanceert de drie schatten Jing, Qi en Shen, versterkt de water Qi. Versterking van de huid, de nieren, de longen, de hersenen, de leverfuncties en de genitale organen.

Ingrediënten
Northern Schizandra fruit, Maltodextrin (< 3%, non-GMO maïs origine, glutenvrij).

Lees meer!
Dragon Herbs Shaolin Inner Power eeTee

Dragon Herbs Shaolin Inner Power eeTee

Voedt Jing, Qi en Shen, versterkt Yin en Yang!


Geformuleerd naar het door Damo (de oprichter van Zen) opgestelde principe ‘move forward from the heart’, is Shaolin Inner Power ontwikkeld op de fundamenten van de traditionele kruidenprincipes van Shaolin Zen Kung Fu.

Deze bijzondere formule voedt de drie schatten, versterkt Yin en Yang, verhoogd wijsheid, versterkt de weerstand en de botten, voedt en beschermd het beenmerg, voedt de spieren en bevordert innerlijke kracht en de innerlijke rust!

Shaolin Inner Power is ontworpen en gecreëerd door Master Herbalist Ron Teeugarden, na uitgebreid onderzoek aan de Shaolin tempel in China, inclusief diepgaande interviews met Shifu Yan Lin, chief medical monk of the Shaolin Temple en Shifu Wang Bo, Kung Fu Master.Het leeuwendeel van de verkoopopbrengst van deze eeTee gaat naar de Shaolin Temple of Peace, een nieuwe Shaolin Temple, welke gedurende de komende jaren gebouwd zal worden in zuid California.

De kracht van Shaolin Inner Power!

 • bevordert innerlijke kracht en rust
 • voedt Jing, Qi en Shen
 • versterkt Yin en Yang
 • sterkt de botten, ondersteund het beenmerg
 • verhoogd kracht en uithoudingsvermogen, bouwt spierweefsel en voedt het bloed
 • opent Shen
 • versterkt de hersenen
 • vergroot wijsheid


Traditionele functies
Voedt Jing, Qi en Shen, versterkt Yin en Yang

Ingrediënten
Red jujube Date, Astragalus root, Wild Reishi mushroom, Chaga, He Shou Wu, Eucommia, Polygala, Morinda root, Licorice root, Maltodextrin (< 3%, non-GMO maïs origine, glutenvrij).

Lees meer!
Dragon Herbs Shaolin Inner Power eeTee

Biologisch Aloë vera sap

Sterk verzachtend, voedend & verkoelend, zowel inwendig als uitwendig!


Biotona biologisch Aloë vera sap wordt gemaakt uit de zo kenmerkende gel (binnenin de vlezige bladeren) van de Aloë vera plant. Deze uitzonderlijk natuurgeneeskrachtige gel wordt al vele eeuwen gebruikt, zowel inwendig als uitwendig. Uitwendig voornamelijk omwille van de sterk vochtinbrengende en verzachtende eigenschappen. Bij inwendig gebruik bevordert het de vertering, en ondersteunt het de natuurlijke weerstand. Aloë vera wordt de laatste tientallen jaren ook graag toegepast bij darmwandige uitdagingen.

Aloë vera (ook bekend als Barbados Aloë, Brandwonden Aloë en Eerste Hulp Plant) is een heus Superfood. Het bevat dan ook vele aminozuren (20), fytonutriënten, mineralen en vitaminen. Het bijzondere aan Aloë vera is dat er naast de vitaminen C, E, B1, B3, B6, B11 ook B12 in zit. En dat komt niet vaak voor in planten.

Qua mineralen is het vooral rijk aan calcium, fosfor, ijzer, kalium, kobalt, koper, magnesium, mangaan, natrium, selenium, strontium, tin en zink.

Oorsprong Aloë vera plant
Aloë vera is van oorsprong een woestijnplant. Hij groeit dan ook prima op zandgrond in warme streken. De Aloë vera (er zijn diverse soorten Aloë) komt vermoedelijk uit Noord-Afrika, maar is tegenwoordig overal ter wereld te vinden. Zo wordt het veel gekweekt op Aruba en steeds meer mensen hebben thuis een Aloë vera plant staan, en gebruiken die ook natuurgeneeskundig!

Daarom Biotona Superfoods!

 • 100% puur, van gecontroleerd biologische teelt voor een maximum aan kwaliteit en duurzaamheid en een minimum aan belasting van mens en milieu.
 • Gecertificeerd Vegan, vrij van dierlijke ingrediënten, niet genetisch gemanipuleerd.
 • Gluten- en cholesterolvrij.
 • Vrij van conserveringsmiddelen, additieven, smaak-, kleur-, zoet- of vulstoffen!


Over Biotona
Biotona is onderdeel van KeyPharm, een internationaal belangrijke speler op het gebied van biologsiche natuurlijke gezondheidsproducten. Ook Physalis, waarvan HeelBewust veel van haar tincturen, etherische- en plantaardige oliën voert, is onderdeel van KeyPharm.

Inhoud
946ml

Ingrediënten
Biologisch Aloe vera (echte Aloë) sap (99,4%), citroenzuur.

Lees meer!
Biologisch Granaatappel concentraat

Biologisch Granaatappel concentraat

De sappige krachten van de volledige Granaatappel!
 

De granaatappel, oorspronkelijk afkomstig uit het Himalaya gebergte en het noorden van India, wordt sinds de oudheid gecultiveerd in het gebied rond de Middellandse Zee. Deze uitzonderlijk sappige vruchten groeien aan een tot 6 meter hoge struik en elke vrucht bevat cellen die elk een pitje van ongeveer 3 mm groot bevatten, tot maar liefst zo'n 400 per vrucht. Het Biotona Bio Granaatappel concentraat is 5 maal geconcentreerd en heerlijk als een gezonde topping op roomijs, yoghurt en andere gerechten. Het is ook heerlijk verfrissend in wat plat of sprankelend water. Granaatappel concentraat is een perfecte en smaakvolle aanvulling op een evenwichtige voeding. Voor de productie van Biotona biologisch Granaatappel concentraat wordt de volledige vrucht gebruikt.

De Granaatappel is in de natuurgeneeskunde zeer bekend, vooral om haar grote hoeveelheden anti-oxidanten. Ook hebben de vele mooie stofjes erin een gunstige invloed op ongewenste groeihormonen, vetten en zuren.

Daarom Biotona Superfoods!

 • 100% puur, van gecontroleerd biologische teelt voor een maximum aan kwaliteit en duurzaamheid en een minimum aan belasting van mens en milieu.
 • Gecertificeerd Vegan, vrij van dierlijke ingrediënten, niet genetisch gemanipuleerd.
 • Gluten- en cholesterolvrij.
 • Vrij van conserveringsmiddelen, additieven, smaak-, kleur-, zoet- of vulstoffen!


Over Biotona
Biotona is onderdeel van KeyPharm, een internationaal belangrijke speler op het gebied van biologsiche natuurlijke gezondheidsproducten. Ook Physalis, waarvan HeelBewust veel van haar tincturen, etherische- en plantaardige oliën voert, is onderdeel van KeyPharm.

Inhoud
500ml

Ingrediënten100% sap van de volledige vrucht (biologische teelt) van Punica granatum.
Concentratie: 1:5

Lees meer!
Biologisch Mangosteensap

Biologisch Mangosteensap

De sappige krachten van de volledige Mangosteenvrucht!
 

De Mangosteenboom komt van nature voor in Zuidoost-Azië. Het is een groenblijvende, nogal langzaam groeiende boom. De paarsgroene vruchten lijken op mispels, hebben een taaie schil en bevatten vier tot acht parelwitte partjes vruchtvlees met een delicate friszoet, heel licht zure smaak die onder andere aan de smaak van lychees doet denken. De mangosteen is eigenlijk een bes ter grootte van een mandarijn (80-140 gram). De vrucht is omsloten door een gladde donkerpaarse schil.

Mangosteen heeft overigens geen verwantschap met mango. Het maakt deel uit van de Guttiferae familie (800 planten). Twee bekende broertjes van Garcinia mangostana zijn Hypericum perforator (Sint Janskruid) en Garcinia gummi-gutta (Garcinia cambogia, brindleberry,)

Al in de 17e eeuw is de heilzame Mangosteen beschreven, onder andere binnen de Ming Dynastie. Toen was ook al bekend dat het zowel gedronken, als op de huid gesmeerd (vermaalde schil) kan worden. Vandaag weten we dat de Mangosteenvrucht rijk is aan voornamelijk fosfor, kalium, kalk, vitamine C en vooral ook aan anti-oxidanten, waarvan de xanthonen (39 verschillende!) de krachtigste zijn. Het zijn de rijkste fytonutriënten in de vruchtwand. Mangosteenvruchtbevat ook Proanthocyanidinen (OPC's), krachtige bioflavonoïden, bekend uit druivenpitten, opgebouwd uit eenheden catechine en epicatechine.

Voor de productie van Biotona biologisch Mangosteensap wordt de volledige vrucht gebruikt.

Mangosteensap is ook een smaakbom, perfect voor kinderen!
Het witte stroperige vruchtvlees smaakt sensationeel lekker! Het is heerlijk fris-zoet en doet mensen denken aan de rijke smaken van aardbeien, druiven, granaatappels, lychees, kiwi's of een mix hiervan, heel bijzonder! Mangosteen is veilig voor jong en oud, en daardoor ook een perfect welzijnsdrank voor kinderen!

Inhoud
946ml

Ingrediënten
100% sap van de volledige vrucht (biologische teelt) van Garcinia mangostana (99,8%), citroenzuur.

Lees meer!
Met al hetgeen HeelBewust aanreikt, dagen wij het geholpen, zelfgenezend vermogen van mens en dier uit. Wij geloven in de kracht van geïntegreerde holistische geneeskunde! 
Missie
Het is onze taak om mensen te helpen bij het behalen van serieuze en blijvende gezondheidswinst. Dit doen wij niet alleen door de meest krachtige en effectieve natuurlijke oplossingen aan te reiken, maar ook door het delen van waardevolle informatie en deskundig en integer te reageren op hulpvragen. Belangrijke actuele kennis en inzichten die daadwerkelijk helpen om het verschil te maken, vinden via HeelBewust hun weg naar steeds meer mensen!
 
HeelBewust van symptoombestrijding naar heling!
Het mooie aan natuurgeneeskunde is dat er vele wegen naar Rome leiden. Het lastige eraan is dat het moeite kost om nèt die aanpak te ontmoeten die je wel verder brengt. De aanpak die past bij de persoon, zijn geschiedenis, levensfase en natuurlijk de ziekte of de klachten. HeelBewust doorziet dat en blijkt telkens weer in staat om mensen de goede kant op te laten bewegen, met plezierig stemmende resultaten!

Met HeelBewuste groet,

Rob Greuter
HeelBewust

T  +31 (0) 24 206 2814
M +31 (0) 642 994 326
Email
Facebook
Twitter
Website
Forward
Share
Tweet
Share
Copyright © 2016 HeelBewust
HeelBewust is onderdeel van De Helende Wereld


Adresgegevens
HeelBewust
Van de Veldeweg 176
6662WK Groesbeek
Nederland

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld. 

afmelden voor de nieuwsbrief    voorkeuren bewerken